World War Z

Brad Pitt mot zombies. Intressant: World War Z (2013)
 
 
I rollerna: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz, James badge Dale, Ludi Boeken, Fana Mokoena & Peter Capaldi
Regi: Marc Forster
Manus: Matthew Carnahan, Drew Goddard & Damon Lindelof
Genre: Action, Äventyr, Skräck
 
Kortfattad handling
FN-anställde Gerry Lane korsar världen i en kapplöpning mot tiden för att stoppa zombiemassorna som hotar att förstöra hela mänskligheten.
 
Fördelar
Mina förväntningar på filmen var ganska låga. Ända sedan jag såg "Shaun of the Dead" har samtliga zombiefilmer efter det inte riktigt funkat för mig. "Warm Bodies" är den som kommit närmast men jag trodde inte att den här filmen skulle kunna vara bättre.
- Och den var inte bättre. Men den var heller inte dålig.
 
Det här är en cool zombiefilm. Jag skulle inte ranka den lika högt som t.ex "Dawn of the Dead" och "Zombieland", men det var collt. 
Det var coolt att vi fick vara med när hela skiten bryter ut. Paniken på gatorna i början av filmen var skitbra. Om världen någon gång invarderas av zomies är jag ganska säker på att det skulle se ut precis som det gjorde i början av den här filmen. 
 
Brad Pitts karaktär är cool. Vad jag gillade mest med karaktären var att han inte var någon slags supermänniska som ingen zomnie någonsin skulle kunna rå på. Han var en vanlig kille utan superkrafter och det applåderar jag filmen för. Sedan var det även coolt att han för det mesta använde hjärnan för att döda zombies. Han utgick inte ifrån att springa rakt in i högen och krossa deras huvuden med en yxa utan tänkte istället logiskt. 
- Han var ingen panikslagen idiot helt enkelt, och det gillade jag.
 
Och på speciellt ett ställe visar filmen att det inte behövs smattrande kulor för spänning. I en scen mot slutet finner sig tre karaktärer smygande i en korridor för att undvika zombies. 
- Och det är sjukt spännande. De rör sig så tyst att man skulle kunna höra en en nål ta i golvet. Helt klart min favoritdel i filmen.
 
Överlag en bra zombiefilm. Jag hade kul med den.
 
Nackdelar
Under hela filmen har Brad Pitts karaktär en familj. Familjen sitter säkert på ett militärt fartyg medan han ränner runt som en idiot i världen. Och det enda familjen egentligen tillför är att Pitt's karaktär ringer hem till dem ibland för att berätta att han lever.
- Och jag förstår att den finns i filmen för att visa att han har något att kämpa för. Man jag kände ingenting för honom. Jag brydde mig inte om relationen. När han väl var på telefonen kände jag bara: "Lägg på för i helevete!" Ut och döda zombies med dig!".
- Hade familjen inte funnits med hade filmen inte utspelat sig ett dugg annorlunda. Det var bara de där telefonsamtalen som gjorde att de överhuvudtaget var med i bild. 
 
Sedan gillade jag inte upprepningen. Handlingen i filmen är att Brad Pitt ränner runt i världen på rakt efter något form av botmeldel. 
Och när han ränner runt hela världen stannar han aldrig på samma ställe. Så här uspelar det sig:
 
1. Han åker till en stad någonstans i världen, zombies anfaller men han klarar sig oskadd därifrån
2. Han åker till en annan stad någonstans i världen, zombies anfaller men han klarar sig oskadd därifrån.
3. Han hamnar i en till stad någonstans i världen, zombies anfaller men han klarar sig oskadd därifrån.
 
Detta hände om och om igen tills jag slutade bry mig. När han åter igen kom till ännu en ny stad fanns det ingen spänning kvar. Jag visste vad som skulle hända och därför rök spänningen som var uppbyggd från hans logska tänkande. 
Sedan tycker jag det är lite synd att filmen är PG-13. Jag hade gärna önskat mig blod, kaos och nafsande zombies. Det blev lite för lamt för en riktig zombiefilm.
 
Och jag känner att de kunde ha gjort så mycket mer med filmen. Hans sökande efter bot, hans familj och hans karaktär kunde gjorts mycket bättre.
 
Sammanfattning
Men trots allt är dteta en cool zombiefilm. Den når inte upp och slåss med de bästa, men det är helt klart något jag skulle kunna tänka mig att se igen om något år. 
Om du gillar Brad Pitt och zombies tycker jag faktiskt att du ska ge den en chans.
 
Jag ger "World War Z" 7/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: