The World's End

Simon Pegg & Nick Frost i en ny superkomedi. Jag älskar världen: The World's End (2013)
 
 
I rollerna: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Paddy Considine, Eddie Marsan, Rosamund Pike & Pierce Brosnan
Regi: Edgar Wright
Manus: Simon Pegg & Edgar Wright
Genre: Komedi, Action, Sci-Fi
 
Kortfattad handling
Fem vänner som återförenas i ett försök att toppa sin episka krogrunda 20 år tidigare blir omedvetet mänsklighetens enda hopp för överlevnad.
 
Fördelar
Edgar Wright, Simon Pegg och Nick Frost, männen bakom komiska mästerverk som "Shaun of the Dead" och "Hot Fuzz" teamar upp igen för ännu en mästerlig skrattfest. Och jag kunde inte ens vara gladare om jag verkligen försökte.
 
Pegg och Frost är Storbritanniens, kanske t.om världens bästa komikerduo. När vem som helst av dem kliver in i rutan kan man förvänta sig mer skratt än vad som borde få vara lagligt.,
Och så var det även i den här filmen!
Det här måste vara en av de bästa roller jag sett Simpn Pegg göra. Det är inte den typ av roll man är van att se honom i. Han är ett arsle. Och han spelar det såååå bra! 
- Det var längesedan jag skrattade så mycket åt en enda karaktär. Superb prestation. En av de bästa han gjort.
 
Detta är en väldigt originell film. 
- Visst, man har sett delar av filmen i mycket annat förut. Men det har aldrig presenterats på detta sättet. Så komiskt, så oväntat men ändå så oerhört passande. Det är genialt!
Jag tänker inte gå in mer på handlingen då jag inte vill förstöra den fantastiska filmupplevelsen jag nyss var med om.
Övriga insatser är minst lika geniala som Pegg och Frost's. T.ex Bilbo Baggins a.k.a. Martin Freeman är med i filmen. Karaktäreren var spänd men komisk. Jag tyckte om dem allihop!
 
Jag kan inte säga så mycket mer än att varmt rekommendera att du kollar in "The World's End". Du kommer inte bli besviken!
 
Nackdelar
Man kan hitta småfel och luckor i handlingen om man verkligen anstränger sig. Men det gör man inte eftersom filmen är så fantastiskt bra.
 
Jag har inget att klaga på.
 
Sammanfattning
Jag var lite orolig innan att filmen inte skulle hålla samma höga standard som "Shaun of the Dead" och "Hot Fuzz". Men oj så fel jag hade.
"The World's End" är en av de bästa filmerna jag sett i år och på väldigt länge. Jag skulle rekommendera den till alla. Alla!
 
Jag ger "The World's End" 9/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: