The Heat

Succésträrnan Melissa McCarthy i en ny komedi: The Heat (2013)
 
 
I rollerna: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Demian Bichir, Marlon Wayans, Michael Rapaport, Jane Curtin & Spoken Reasons
Regi: Paul Feig
Manus: Katie Dippold
Genre: Komedi, Action, Brott
 
Kortfattad handling
En spänd FBI-agent sätts samman med en svärande Boston-polis för att ta fast en hänshyslös knarkkung.
 
Fördelar
Regissören bakom "Bridesmaids" har ny en ny komedi ute: The Heat.
Och som säkert en del av er vet hatade jag "Bridesmaids" med hela mitt hjärta. Jag tyckte att det var en plåga och en av de sämsta filmerna jag någonsin sett. Så mina förväntningar på denna film var Inte höga.
- Som tur är var filmen bra mycket bättre än "Bridesmaids".
 
För det första har vi kvinnornas motsvarighet på Zach Galifianakis, Melissa McCarthy.
- Om jag var hotad med vapen och var tvungen att nämna en sak som jag gillade med "Bridesmaids", annars dör jag, hade det var McCarthy. 
I "The Heat" är hon faktiskt väldigt rolig. Helt klart det bästa i hela filmen. Hennes ordföråd är väldigt spännande och hennes personlighet väldigt rolig.
På andra sidan ser vi Sandra Bullock. Och hon var också bra. Kemin mellan henne och McCarthy är felfri och jag älskade de komiska dialogerna karaktärerna emellan.
 
Filmens humor rör sig mellan allt från barnsliga pruttskämt till ren Tarantinohumor och för det mesta var det faktiskt väldigt roligt.
Vissa skämt föll platta, då det var Bullock som stod för leveransen. men McCarthy sumpade inte ett enda skämt. Hon var rolig rakt igenom.
 
Storyn är mycket förutsägbar. Men kan man tänka bort det och istället fokusera på vad Bullock och McCarthy's karaktärer tänker hitta på gör det inte så mycket. Visst var det störande när det började dra sig mot "The Grand Finale", men inte däremellan.
 
Ja, jag är bara glad att jag inte fick se en "Bridesmaids 2". The Heat var en helt acceptabel komedi. Inget specielt, men helt OK.
 
Nackdelar
Det största felet är att filmen är förutsägbar. Men om man är någorlunda klyftig kunde man räkna ut det bara genom att titta på affischen. Vi kommer inte få se någon "Shawshank Redemption" eller en film som kommer vinna några priser. Detta är en basic-komedi med actioninslag.
- Men visst är det lite störande när allt är så förutsägbart. Spänningen försvinner ju...
Jag hakade speciellt upp mig på slutet när den lilla twisten dyker upp. 
 
"Ja, det där pekade jag ut redan efter de första 10 minutrarna. Skräll att filmen utspelade sig exakt som jag trodde".
- Det fattades bara att jag hade skrivit ned min gissning av slutet på ett papper. Jag lovar, det hade varit identiskt med originalmanuskriptet!
 
Och en del skämt är som sagt väldigt barnsliga, vilket jag hatade med "Bridemaids". Regissören vill visst inte släppa taget om sina älskade dagisskämt. 
- Gör dig själv en tjänst, gubbe. Sluta upp med sådant trams.
 
Sammanfattning
"The Heat" är en komedi för dig som inte vill se något "speciellt". Med "speciellt" menar jag en genialisk komedi som mycket väl kan kamma hem ett par priser. Den här filmen hör hemma i en annan kategori.
Men jag skulle ändå rekommendera den till alla humorfantaster där ute.
Men för mig var detta nog bara en "one-time-watch".
 
Jag ger "The Heat" 6/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: