Scary Movie 5

Nummer 5 i komediserien. FEM!! Really?: Scary Movie 5 (2013)
 
 
I rollerna: Ashley Tisdale, Simon Rex, Erica Ash, Molly Shannon, Darrell Hammond, Lindsay Lohan & Charlie Sheen
Regi: Malcolm D. Lee
Manus: David Zucker & Pat Proft
Genre: Komedi
 
Kortfattad handling
Ett par börjar uppleva konstiga händelser i huset när de tar in sina länge förlorade syskonbarn i hemmet. Med hjälp av övervakningskameror lär de sig att de är förföljda av en ondskefull demon.
 
Fördelar
Ni fattar redan grejen. Detta är en parodifilm som inte är rolig, som alla andra filmer i serien.
Så jag kommer fatta mig kort.
 
• Leonardo DiCaprio-imitatören var bra. Och då menar jag att HAN var bra på sättet han såg ut och lät som Leo. Skämten var däremot usla och tråkiga.
 
• Simon Rex är egentligen skitdålig. Men jag uppfattar honom som den "bästa sämsta skådespelaren" i Hollywood. Hans skådespel är uselt, men hans ansiktsuttryck och underliga läten är guld. Men som sagt...egentligen är han skitdålig.
 
Och....det var det.
 
Nackdelar
Jahapp... nummer 5 alltså. När ska de fatta att det inte är någon som tycker de är roliga? Ska vi behöva stå ut med fem till? Det börjar bli dags att ge sig nu gubbar.
- Gubbar ja, det är precis vad de är. Det gör ont i själen när jag tänker på att de här gubbarna verkligen sitter och tycker det de skapar är jätteroligt.
David Zucker, som skrivit manus till genitrilogin "Nakna Pistolen", har på något sätt varit med och skrivit den här filmen.
- Vad har hänt!? Den enda logiska förklaringen jag kan komma på är att han blivit senil, gått i barndom och är helt övertygad om att smaklösa dagisskämt är vad publiken gillar allra bäst.
 
Och denna s.k paridofilm paroderar alla möjliga filmer som "Mama", "Paranormal Activity", "Inception" och "The Cabin in the Woods".
Här är en intressant grej:
- Skräckfilmen "Mama" som den här filmen bygger sin parodi på hade premiär i slutet av Januari 2013. "Scary Movie 5" hade premiär i början av April...
Det måste då alltså betyda att manuset till den här filmen inte börjades skrivas förrän i Februrari, vilket får mig att tro att manusförfattarna skrev skiten på en kvart. 
Att välja att parodera en film som kommer ut mindre än 3 månader innan premiären för sin egen film är kanske inte det intelligentaste draget i världen. Snarare det dummaste.
 
Och kändiscameos som Mike Tyson, Snoop Dogg och Kendra Wilkinson gör inte filmen bättre direkt. 
Jag brydde mig inte om någon "spoiler alert-text" där. Men bryr du dig verkligen om spoilers i en recension av Scary Movie 5 kan jag upplysa dig om en sak:
- Det spelar ingen roll! Du borde tacka mig!
 
Jag tänker inte ens nämna skådespelet. Du vet vad jag tänker säga ändå!
 
Sammanfattning
Som varje parodi sedan 1990 var den här också världelös. 
Smaklösa skämt, ogenomtänkta scener, dålig klippning och tre gamla gubbar bakom kulisserna som verkligen inte har en aning om vad de sysslar på med.
Se inte filmen. Risken finns att du dör av sura uppstötningar.
 
Jag ger "Scary Movie 5" 1/10
 
 
Har du något förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: