Pacific Rim

Jax Teller möter vattenaliens. Could be good, could be crap: Pacific Rim (2013)
 
 
I rollerna: Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Burn Gorman, Max Martini & Ron Perlman
Regi: Guillermo del Toro
Manus: Travis Beacham & Guillermo del Toro
Genre: Sci-Fi, Action, Äventyr
 
Kortfattad handling
När ett krig mellan mänskligheten och monstruösa havsdjur hotar jorden paras en före detta pilot ihop med en rookie för att slåss med ett till synes föråldrande vapen i ett desperat försök att rädda världen från apokalypsen.
 
Fördelar
Är det någonting man kan vara säker på att bjudas på när man ser en film av Guillermo del Toro är det imponerande specieleffekter.
- Det mesta ser otroligt fränt och imponerande ut. Fightscenerna mellan de gigantiska robotarna och havsmonstren ses ibland genom episka slow motion-sekvenser som är allt annat än lama. De visuella effekterna bara rasade av awesome. Annat är det med storyn, men det är en senare historia.
 
Skådespelet är acceptabelt. Ingen av de ledande karaktärerna gör något spektakulärt utan är mest bara där och "är". Däremot tycker jag det är kul att se Charlie Hunnam i en ledande roll som inte är "Sons of Anarchy". Han gör ett bra jobb, men inget värt att hylla.
 
Vad jag däremot, oväntat nog, fann vara det bästa i hela filmen var Ron Perlman's karaktär. Denna underligt klädda figur bröt filmens fartfyllda ton totalt. 
- Mitt i en cool action med robotar och aliens kliver plötsligt en blandning mellan Al Capone och Willy Wonka fram och presenterar sig. Hans underligt oväntade kläder och personlighet passade verkligen inte in någonstans. Men ändå älskade jag det. 
- Och anledningen till att jag gillade det så mycket måste vara för att det kom så oväntat. Filmens mystiska stämning bara dog och förvandlades till någon slags paroditeater. Det låter hemskt, jag vet. Men jag tyckte om det.
 
Sedan bjöd de s.k komiska birollerna Charlie Day och Burn Gorman på ett på skratt. Men de var tyvärr mer störande än roliga.
 
Nackdelar
Större delen av specialeffekterna tyckte jag om. Men detta blir ändå andra gången på kort tid som jag klagar på snygga effekter. 
- Det kändes tyvärr som om Guillermo del Toro tog i lite för mycket den här gången. Han är känd för att vara en visuellt skicklig regissör. Men denna gången kändes det verkligen som om han tänkte:
 
" Åh! Äntligen får jag fria tyglar att göra vad jag vill!"
 
"Ja, det där blev skitsnyggt. Men jag skulle vilja ha en ännu större explosion med ännu fler bilar som sprängs!"  
 
"Jättebra, men släng på mer neonljus. Jag vill ha jättemycket neonljus!
 
Vad som kunde varit skitsnyggt blev isället alldeles för mycket. Att havsmonstren var tvungna att lysa av neonljus kunde jag inte förmå mig att förstå mig på. 
- Varför skulle det vara nödvändigt för? Det ser bara coolt ut i fem sekunder innan det börjar sticka i ögonen.
 
Jag tror också att del Toro lade allt för mycket krut på specialeffekter och glömde bort att arbeta på handlingen.
- För den du, den är dum den...
Jag tänker inte spoila för er. Men allt är oerhört dumt, löjligt och överdrivet. Och på grund av den lama handlingen orkade jag inte bry mig ett dugg om karaktärerna eller vem som dog eller överlevde. Jag tror fan inte jag lärde mig en enda karaktärs namn under hela filmen.
 
Sammanfattning
Ska jag se något mer av del Toro måste han banne mig lugna sig lite, för det här var inte bra.
Filmens maffiga scener med slow motion och kraftiga fightscener var väldigt snygga. Men det räcker inte...
Överanvändingen av neonljus stack i mina ögon och påminde mig oroväckande mycket om vad Joel Schumacher förvandlade Gotham till i "Batman Forever" och handlingen är totalt skräp.
Jag är ledsen, men:
 
Jag ger "Pacific Rim" 3/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag recenserar? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: