Kick-Ass 2

Efterlängtad uppföljare. Snälla, se till att vara bra!: Kick-Ass 2 (2013)
 
 
I rollerna: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Jim Carrey, Morris Chestnut, Clark Duke & Lindy Booth
Regi: Jeff Wadlow
Manus: Jeff Wadlow
Genre: Action, Komedi, Brott
 
Kortfattad handling
Den maskerade high school-hjälten Kick-Ass teamar upp med vanliga medborgare som inspirerats att bekämpa brottslighet i kostym. Samtidigt smider Red Mist en ond hämndaktion som kommer påverka alla Kick-Ass känner.
 
Fördelar
Första gången jag spg "Kick-Ass" älskade jag den. Den absurda storyn och oväntade brutaliteten passade mig perfekt i smaken. Så när de annonserade att en uppföljare var i görningen blev jag inte direkt ledsen.
Och nu har jag sett den. Och då är ju frågan: Är den bra?
- Ja. Ja, den är bra. Långt ifrån lika fantastiskt som ettan, men fortfarande bra.
 
För det första får vi ju stifta bekantskap med Kick-Ass och Hit-Girl igen. Och som vanligt äger de filmen ÄNDA TILLS vi möter en till karaktär: Colonel Stars and Stripes spelad av ingen mindre än Jim Carrey.
 Jim Carrey var awesome i den här filmen. Och det är inte riktigt den typ av roll vi är vana vid att Jim Carrey tar sig ann. Tro inte att du kommer få se en superhjälte-version av Ace Ventura. Nej nej, det här är någonting helt annat.
- Han är badass. Så fruktansvärt badass.
 
Och filmens action är som väntat både brutal och komisk. Sprutande blod, krossade näsben och mycket njutbara sekvenser på gränsen till överdrivna. Att de är på gränsen till överdrivna är i detta fallet inte någonting negativt eftersom det följer tonen förra filmen byggde upp. Actionsekvenserna var inte realistiska men inte löjligt överdrivna. De var perfekta för den här filmen helt enkelt.
 
Och när Hit-Girl väl "är" Hit-Girl äger hon varenda scen hon är med i. En väldigt bra karaktär med mycket bra skådespel från Chloë Grace Moretz.
Skådespelet var förresten felfritt från alla håll. Främst en eloge till Aaron Taylor-Johnson som åter igen levererar. Bra gjort!
 
Nackdelar
En av filmens handlingar fokuserar på Hit-Girl. Eller egentligen inte...
- Då filmen till hälften handlar om att Mindy/Hit-Girl försöker passa in i skolan och bete sig som en vanlig tonåring  är nästan inte Hit-Girl inkluderad i handlingen överhuvudtaget. Detta störde mig inte så hemskt mycket eftersom karaktären Mindy är en intressant karaktär och har en fin personlighet. 
- Men jag måste medge att det var en riskfylld grej att göra. Att förändra karaktären som ägde varenda scen i originalet till att knappt slåss alls i uppföljaren kan sänka filmens betyg. 
- Jag störde mig som sagt inte värst mycket på detta, men det är ändå en faktor jag måste inkludera i recensionen.
 
Och om ni inte visste det så har inte uppföljaren samma regissör som originalet. Originalet hade mästerregissören Matthew Vaughn vid kameran som visste precis vad han gjorde.
"Kick-Ass 2" har låtit en annan filur vid namn Jeff Wadlow styra rodret. Och för det mesta syns det att även han kan regissera actionfilmer, men man märker att det är en ny regissör
 
Ovanstående märker man främst på överanvändningen av "skakig kamera".
Det finns inte många regissörer som behärskar konsten att använda sig av skakig kamera i sina actionsekvenser. - Tyvärr kan jag inte medge att Jeff Wadlow är en av dessa. Den skakiga kamera han använde var inte särkilt effektiv, sett från ett actionperspektiv.
På vissa ställen var det helt okej. Men helt plötsligt kan man få känslan av att han bara slängt in kameran i en tvättmaskin och inte tagit ur den förrän actionscenen var färdig.
- I vissa scener var det verkligen helt omöjligt att se vad som hände. Man fick liksom gissa sig till vad som försegick med hjälp av ljudeffekterna.
- Och att försöka gissa sig till VEM som just fick sin näsa bruten med hjälp av ljudeffekter är inte direkt det lättaste man kan ge sig in på.
 
Det finns en till stor del som förstörde filmen för mig, men den kan jag inte gå in på utan att spoila filmen, som jag gissar de flesta av er inte sett än. 
- Jag kanske gör en till recension med spoilers någon gång. Eller är du nyfiken på vad som stör mig kan jag gladeligen tänka mig att diskutera det någonstans. Hör av dig!
 
Sammanfattning
Tyckte du om "Kick-Ass" är det fysiskt omöjligt att hata "Kick-Ass 2".
- Visst, du kan ogilla den eller tycka att den är mycket sämre än originalet. Men du kan inte hata den. Det går bara inte.
Jag tyckte i alla fall om "Kick-Ass 2" trots dennes missar och nedgraderingar. Ta dig en kik, förmodligen uppskattar du den!
 
Jag ger "Kick-Ass 2" 7/10
 
 
Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en forstatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: