A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III

Charlie Sheen's comebackfilm! Eller...?: A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III (2013)
 
 
I rollerna: Charlie Sheen, Jason Schwartzman, Patricia Arquette, Katheryn Winnick, Mary Elizabeth Winstead & Bill Murray
Regi: Roman Coppola
Manus: Roman Coppola
Genre: Komedi
 
Kortfattad handling
En grafisk designer's liv vänds upp och ned när hans flickvän dumpar honom.
 
Fördelar
Det här var en film jag såg i början av året och helt och hållet glömde bort att skriva om. Inte konstigt att jag glömde egentligen, för speciellt bra var den inte...
 
Jag är ett stort fan av Charlie Sheen och har nog sett i princip allt han någonsin varit med i. Just därför var ju den här filmen ett självklart "måste".
- Och Charlie Sheen gör det bästa han förmår med den här rollen och manuset. Trots sin löjiga klädnad och egendomliga frisyr passar han ändå in i rollen och levererar komedi. Den lilla komedi som filmen består av vill säga.
 
Handlingen är en jävla röra, men det som jag fick ett någorlunda intresse för var alla absurda fantasier inuti Charles Swan's huvud.
Har du sett på "Scrubs" och bevittnat några av de många dagdrömmar som J.D. fantiserar ihop vet du ungefär vad du kan vänta dig av den här filmen. De flesta fantasierna var dock mest bara obegripligt nonsens, men här och där dök det ändå upp ett par guldkord som faktiskt var riktigt roliga.
 
Men om storyn och filmen överlag måste jag tyvärr säga NEJ.
 
Nackdelar
Handlingen ja. Den är överallt.
Mannen bakom regi och manus heter Roman Coppola. Förra året skrev Coppola manus till en av mina favoriter från förra året, "Moonrise Kingdom". Där skrev han manuset tillsammans med Wes Anderson. Och han skrev den här filmen på samma sätt som med "Moonrise Kingdom", med den lilla skillnaden att han måste glömt att Wes Anderson inte skulle vara med och skriva...
Den första halvtimmen är välskriven, men sedan faller allt samman. Det blir segt, dygt och tråkigt.
- Och när en film som inte ens är 90 minuter lång känns som över två timmar är det något som inte stämmer.
 
Hela filmen känndes som en B-version av en Wes Anderson-film. Miljö och stil var typiskt Wes Anderson, medan dialog, humor och regi mer liknade någon som försökte härma en Wes Anderson-film men inte riktigt lyckas. 
- Har du ingen aning om vem Wes Anderson är förstår du förmodligen inte ett skit just nu. Och det ber jag om ursäkt för!
 
Man kan säga att det här är en film där de inblandade hade roligare när de gjorde filmen än människorna som såg den. Humorn prickar rätt på vissa ställen, men i längden blir inte filmen mer än "lätt bortglömt".
 
Sammanfattning
Som ett stort fan av Charlie Sheen var jag tvungen att ge filmen en chans. Och även om den inte var speciellt bra i längden kan jag ändå uppskatta vissa delar i filmen.
Jag tror dessvärre inte att filmen kommer vara något för sig som inte är ett fan av honom.
Men uppskattar du Sheen's arbete och är nyfiken på en Wes Anderson-inspirerad nonsensfest med bisarra dagsfantasier skadar det nog inte att ta sig en titt!
 
Jag ger "A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III" 4/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: