Pacific Rim

Jax Teller möter vattenaliens. Could be good, could be crap: Pacific Rim (2013)
 
 
I rollerna: Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Burn Gorman, Max Martini & Ron Perlman
Regi: Guillermo del Toro
Manus: Travis Beacham & Guillermo del Toro
Genre: Sci-Fi, Action, Äventyr
 
Kortfattad handling
När ett krig mellan mänskligheten och monstruösa havsdjur hotar jorden paras en före detta pilot ihop med en rookie för att slåss med ett till synes föråldrande vapen i ett desperat försök att rädda världen från apokalypsen.
 
Fördelar
Är det någonting man kan vara säker på att bjudas på när man ser en film av Guillermo del Toro är det imponerande specieleffekter.
- Det mesta ser otroligt fränt och imponerande ut. Fightscenerna mellan de gigantiska robotarna och havsmonstren ses ibland genom episka slow motion-sekvenser som är allt annat än lama. De visuella effekterna bara rasade av awesome. Annat är det med storyn, men det är en senare historia.
 
Skådespelet är acceptabelt. Ingen av de ledande karaktärerna gör något spektakulärt utan är mest bara där och "är". Däremot tycker jag det är kul att se Charlie Hunnam i en ledande roll som inte är "Sons of Anarchy". Han gör ett bra jobb, men inget värt att hylla.
 
Vad jag däremot, oväntat nog, fann vara det bästa i hela filmen var Ron Perlman's karaktär. Denna underligt klädda figur bröt filmens fartfyllda ton totalt. 
- Mitt i en cool action med robotar och aliens kliver plötsligt en blandning mellan Al Capone och Willy Wonka fram och presenterar sig. Hans underligt oväntade kläder och personlighet passade verkligen inte in någonstans. Men ändå älskade jag det. 
- Och anledningen till att jag gillade det så mycket måste vara för att det kom så oväntat. Filmens mystiska stämning bara dog och förvandlades till någon slags paroditeater. Det låter hemskt, jag vet. Men jag tyckte om det.
 
Sedan bjöd de s.k komiska birollerna Charlie Day och Burn Gorman på ett på skratt. Men de var tyvärr mer störande än roliga.
 
Nackdelar
Större delen av specialeffekterna tyckte jag om. Men detta blir ändå andra gången på kort tid som jag klagar på snygga effekter. 
- Det kändes tyvärr som om Guillermo del Toro tog i lite för mycket den här gången. Han är känd för att vara en visuellt skicklig regissör. Men denna gången kändes det verkligen som om han tänkte:
 
" Åh! Äntligen får jag fria tyglar att göra vad jag vill!"
 
"Ja, det där blev skitsnyggt. Men jag skulle vilja ha en ännu större explosion med ännu fler bilar som sprängs!"  
 
"Jättebra, men släng på mer neonljus. Jag vill ha jättemycket neonljus!
 
Vad som kunde varit skitsnyggt blev isället alldeles för mycket. Att havsmonstren var tvungna att lysa av neonljus kunde jag inte förmå mig att förstå mig på. 
- Varför skulle det vara nödvändigt för? Det ser bara coolt ut i fem sekunder innan det börjar sticka i ögonen.
 
Jag tror också att del Toro lade allt för mycket krut på specialeffekter och glömde bort att arbeta på handlingen.
- För den du, den är dum den...
Jag tänker inte spoila för er. Men allt är oerhört dumt, löjligt och överdrivet. Och på grund av den lama handlingen orkade jag inte bry mig ett dugg om karaktärerna eller vem som dog eller överlevde. Jag tror fan inte jag lärde mig en enda karaktärs namn under hela filmen.
 
Sammanfattning
Ska jag se något mer av del Toro måste han banne mig lugna sig lite, för det här var inte bra.
Filmens maffiga scener med slow motion och kraftiga fightscener var väldigt snygga. Men det räcker inte...
Överanvändingen av neonljus stack i mina ögon och påminde mig oroväckande mycket om vad Joel Schumacher förvandlade Gotham till i "Batman Forever" och handlingen är totalt skräp.
Jag är ledsen, men:
 
Jag ger "Pacific Rim" 3/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag recenserar? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke

Scary Movie 5

Nummer 5 i komediserien. FEM!! Really?: Scary Movie 5 (2013)
 
 
I rollerna: Ashley Tisdale, Simon Rex, Erica Ash, Molly Shannon, Darrell Hammond, Lindsay Lohan & Charlie Sheen
Regi: Malcolm D. Lee
Manus: David Zucker & Pat Proft
Genre: Komedi
 
Kortfattad handling
Ett par börjar uppleva konstiga händelser i huset när de tar in sina länge förlorade syskonbarn i hemmet. Med hjälp av övervakningskameror lär de sig att de är förföljda av en ondskefull demon.
 
Fördelar
Ni fattar redan grejen. Detta är en parodifilm som inte är rolig, som alla andra filmer i serien.
Så jag kommer fatta mig kort.
 
• Leonardo DiCaprio-imitatören var bra. Och då menar jag att HAN var bra på sättet han såg ut och lät som Leo. Skämten var däremot usla och tråkiga.
 
• Simon Rex är egentligen skitdålig. Men jag uppfattar honom som den "bästa sämsta skådespelaren" i Hollywood. Hans skådespel är uselt, men hans ansiktsuttryck och underliga läten är guld. Men som sagt...egentligen är han skitdålig.
 
Och....det var det.
 
Nackdelar
Jahapp... nummer 5 alltså. När ska de fatta att det inte är någon som tycker de är roliga? Ska vi behöva stå ut med fem till? Det börjar bli dags att ge sig nu gubbar.
- Gubbar ja, det är precis vad de är. Det gör ont i själen när jag tänker på att de här gubbarna verkligen sitter och tycker det de skapar är jätteroligt.
David Zucker, som skrivit manus till genitrilogin "Nakna Pistolen", har på något sätt varit med och skrivit den här filmen.
- Vad har hänt!? Den enda logiska förklaringen jag kan komma på är att han blivit senil, gått i barndom och är helt övertygad om att smaklösa dagisskämt är vad publiken gillar allra bäst.
 
Och denna s.k paridofilm paroderar alla möjliga filmer som "Mama", "Paranormal Activity", "Inception" och "The Cabin in the Woods".
Här är en intressant grej:
- Skräckfilmen "Mama" som den här filmen bygger sin parodi på hade premiär i slutet av Januari 2013. "Scary Movie 5" hade premiär i början av April...
Det måste då alltså betyda att manuset till den här filmen inte börjades skrivas förrän i Februrari, vilket får mig att tro att manusförfattarna skrev skiten på en kvart. 
Att välja att parodera en film som kommer ut mindre än 3 månader innan premiären för sin egen film är kanske inte det intelligentaste draget i världen. Snarare det dummaste.
 
Och kändiscameos som Mike Tyson, Snoop Dogg och Kendra Wilkinson gör inte filmen bättre direkt. 
Jag brydde mig inte om någon "spoiler alert-text" där. Men bryr du dig verkligen om spoilers i en recension av Scary Movie 5 kan jag upplysa dig om en sak:
- Det spelar ingen roll! Du borde tacka mig!
 
Jag tänker inte ens nämna skådespelet. Du vet vad jag tänker säga ändå!
 
Sammanfattning
Som varje parodi sedan 1990 var den här också världelös. 
Smaklösa skämt, ogenomtänkta scener, dålig klippning och tre gamla gubbar bakom kulisserna som verkligen inte har en aning om vad de sysslar på med.
Se inte filmen. Risken finns att du dör av sura uppstötningar.
 
Jag ger "Scary Movie 5" 1/10
 
 
Har du något förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 

The World's End

Simon Pegg & Nick Frost i en ny superkomedi. Jag älskar världen: The World's End (2013)
 
 
I rollerna: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Paddy Considine, Eddie Marsan, Rosamund Pike & Pierce Brosnan
Regi: Edgar Wright
Manus: Simon Pegg & Edgar Wright
Genre: Komedi, Action, Sci-Fi
 
Kortfattad handling
Fem vänner som återförenas i ett försök att toppa sin episka krogrunda 20 år tidigare blir omedvetet mänsklighetens enda hopp för överlevnad.
 
Fördelar
Edgar Wright, Simon Pegg och Nick Frost, männen bakom komiska mästerverk som "Shaun of the Dead" och "Hot Fuzz" teamar upp igen för ännu en mästerlig skrattfest. Och jag kunde inte ens vara gladare om jag verkligen försökte.
 
Pegg och Frost är Storbritanniens, kanske t.om världens bästa komikerduo. När vem som helst av dem kliver in i rutan kan man förvänta sig mer skratt än vad som borde få vara lagligt.,
Och så var det även i den här filmen!
Det här måste vara en av de bästa roller jag sett Simpn Pegg göra. Det är inte den typ av roll man är van att se honom i. Han är ett arsle. Och han spelar det såååå bra! 
- Det var längesedan jag skrattade så mycket åt en enda karaktär. Superb prestation. En av de bästa han gjort.
 
Detta är en väldigt originell film. 
- Visst, man har sett delar av filmen i mycket annat förut. Men det har aldrig presenterats på detta sättet. Så komiskt, så oväntat men ändå så oerhört passande. Det är genialt!
Jag tänker inte gå in mer på handlingen då jag inte vill förstöra den fantastiska filmupplevelsen jag nyss var med om.
Övriga insatser är minst lika geniala som Pegg och Frost's. T.ex Bilbo Baggins a.k.a. Martin Freeman är med i filmen. Karaktäreren var spänd men komisk. Jag tyckte om dem allihop!
 
Jag kan inte säga så mycket mer än att varmt rekommendera att du kollar in "The World's End". Du kommer inte bli besviken!
 
Nackdelar
Man kan hitta småfel och luckor i handlingen om man verkligen anstränger sig. Men det gör man inte eftersom filmen är så fantastiskt bra.
 
Jag har inget att klaga på.
 
Sammanfattning
Jag var lite orolig innan att filmen inte skulle hålla samma höga standard som "Shaun of the Dead" och "Hot Fuzz". Men oj så fel jag hade.
"The World's End" är en av de bästa filmerna jag sett i år och på väldigt länge. Jag skulle rekommendera den till alla. Alla!
 
Jag ger "The World's End" 9/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke