The Last Stand

He's back! Eller inte: The Last Stand (2013)
 
 
I rollerna: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Eduardo Noriega, Peter Stormare, Luis Guzmán, Jaimie Alexander, Johnny Knoxville, Zach Gilford, Rodrigo Santoro & Genesis Rodriguez
Regi: Jee-woon Kim
Manus: Andrew Knauer
Genre: Action, Crime, Thriller
 
Kortfattad handling
Ledaren för en drogkartell bryter sig ur sin fångtransport och kör med hög hastighet mot den mexikanska gränsen där endast en sheriff med oerfaren personal står i hans väg.
 
Fördelar
Gamle Arnold är tillbaka i sin comebackfilm! Eller egentligen var det väl "The Expendables 2" som var comebacken, men eftersom det här är filmen där han har huvudrollen räknar vi vort Expendables 2.
 
Ja, vad ska man säga om den här filmen då?
- Over the top. Cool action, men fortfarande kolossalt överdrivet.
 
Men det var cool. Bara för att filmens action är over the top betyder det inte att den är dålig. Tvärtom, jag hade sjukt kul med filmens action. 
Och det var såklart kul att se Arnold tillbaka i rampljuset igen, trots att han är rostig utav helvete!
 
Filmens action och oväntade dödsfall är dock det enda som den här filmen har att erbjuda. För storyn och skådespelet var verkligen dåligt.
 
Nackdelar
Den här filmen är inte bra. Den är faktiskt så dålig att det blir rolig.
Jag tror att folk som ser den här filmen ger den ett högre betyg bara för att det är en film med Arnold Schwarzenegger. Hade det varit någon annan i huvudrollen hade filmen fått dubbelt så lågt betyg som den redan har.
 
Storyn är inte bra och dialogerna är fruktansvärda. Filmen är full av one-liners som försöker referera till gamla 80-talsfilmer med Arnold och lyckas väl på sätt och vis, men samtidigt inte. Allt blev bara väldigt cheesy och det kändes som om det varit en 12-åring som suttit och skrivit replikerna. 
 
Och skådespelet ja, ja det är helt fantastiskt dåligt. Jaimie Alexander var nog den värsta och jag fattar fortfarande inte varför hon överhuvudtaget var med i filmen. Hon tillförde verkligen ingenting annat än hemskt skådespel.
Johnny Knoxville är ju heller aldrig bra, men vad kan man förvänta sig av en dåre som skulle kunna hoppa med huvudet före rakt ned i en ravin bara för att få folk att skratta?
 
I ett sådant här fall borde jag oftast säga "Detta är en film för sig som bara vill ha lite cool action", men nu passar det inte riktigt känner jag. Vill du ha lite cool action föreslår jag att du kollar in "Hansel & Gretel: Witch Hunters", för det är en film som i alla fall lyckas med underhållningen.
Här sitter man bara och väntar på något fantastiskt som inte kommer att hända. 
 
Tyvärr, den här filmen var inte för mig och förmodligen inte för dig heller.
 
Sammanfattning
Trots cool action och att Arnold hade sina badass stunder lyfter han ändå inte upp filmen till det bättre. Så vi får helt enkelt dras med en lam story som inte håller, hemska skådespelarinsatser av Jaimie Alexander, Johhny Knoxville och Eduardo Noriega och en rostig Arnold som försöker dölja att han är gammal och inte orkar längre.
 
Jag ger "The Last Stand" 4/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recnesera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: