Stand Up Guys

Al Pacino och Christopher Walken tillsammans i en mobfilm. Synnerligen intressant: Stand Up Guys (2012/13)
 
 
I rollerna: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Julianna Margulies, Addison Timlin, Mark Margolis, Lucy Punch, Vanessa Ferlito & Katheryn Winnick
Regi: Fisher Stevens
Manus: Noah Haidle
Genre: Komedi, Crime
 
Kortfattad handling
Ett par åldrande brottslingar försöker få ihop det gamla gänget för en sista kväll av "gamla tider" innan en av dem tar utför sitt sista uppdrag - att döda sin vän.
 
Fördelar
Jag älskar Christopher Walken. Tots att han har varit med i en hel den skitfilmer är det ändå han som har lyft upp de filmerna. Han kan helt enkelt inte göra ett dåligt performance.
I den här filmen var han även den bästa och den som fick mig att förbli intresserad.
 
Pacino och Arkin var det inte heller något fel på. Det är kul att se gamla gubbar tillsammans i en film för sig själv. Då vet man att man nte kommer stöta på något dåligt skådespel, hur dåligt manuset än är. 
 
För det stora felet med filmen är manuset och dess oskrivna karaktärer.
 
Skådespelet var bra, storyn var bitvis intressant och hade sina humoristiska sidor. Men tyvärr räckte det inte för att jag skulle godkänna den fullt ut.
 
Nackdelar
Manuset ja... 
Manuset är skrivet Noah Haidle - en helt okänd person som inte gjort mer än två okända kortfilmer och det märks i hans sätt att skriva.
Ingen av karaktärerna är speciellt välskrivna. De bara poppar upp på skärmen och förutsätter att vi bara genom att titta på dem genast ska förstå deras livshistoria. 
Vi förstår att Walken är en ensamvarg, att Pacino vill leva livet efter många år i fängelset och att Arkin ligger på dödsbädden. Men vad vi inte får reda på är varför vi ska bry oss om karaktärerna. 
Hade det inte varit för att skådespelarna själva är lättomtyckta had jag inte brytt mig om karaktärerna. 
Hade det varit någon annan än Walken som spelat hans karaktär hade jag inte brytt mig. Vi närmare eftertanke hade jag nog inte ens sett klat filmen. 
 
Storyn är inte heller något att hurra över. Den är lite överallt och har ingen riktig fast punkt. Den börjar ganska enkelt med  börjar efter ett tag att spåra ur och sticka in på vägar man inte är intresserad av. 
 
Det hände ingenting. Den var helt enkelt tråkig.
 
Sammanfattning
Jag ger filmen poäng för att ha skrapat ihop Walken, Pacino och Arkin tillsammans i en film. Det var kul att se och filmen hade sina roliga sidor. 
Men det räcker inte bara med det. Den var tyvärr alldeles för dryg och tråkig för min smak.
 
Jag ger "Stand Up Guys" 5/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: