Hansel & Gretel: Witch Hunters

Den nya trenden med märka sagortolkningar har tillslut fått mitt intresse: Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)
 
 
I rollerna: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Pihla Viitala, Peter Stormare, Robin Atkin Downes, Ingrid Bolsø Berdal & Thomas Mann
Regi: Tommy Wirkola
Manus: Tommy Wirkola
Genre: Fantasy, Skräck
 
Kortfattad handling
I denna nya tolkning av sagan är Hansel & Gretel prisjägare som spårar och dödar häxor över hela världen. När ritualen känd som "Blood Moon" närmar sig möter syskonen en ny form av ondska som kan ha anknytelser till deras förflutna.
 
Fördelar
Om jag ska vara helt ärlig trodde jag att den här filmen skulle vara helt värdelös. Den förra mörka sagotolkningen "Snow White and the Huntsman" avskydde jag och trodde att denna skulle vara på pricken lika illa.
- Men, jag hade faktiskt fel. Väldigt fel.
 
"Hansel & Gretel: Witch Hunters" är verkligen inget mästerverk, men för stunden är det en väldigt underhållande, komisk och intressant tolkning av den originella sagan.
 
Förväntar du dig en film som gräver till djupet med mysteriet kring Hansel & Gretel har du kommit fel. Är du däremot ute efter läcker action, splatter och en badass Jeremy Renner som slaktar häxor - det här är din film. 
 
Den här filmen kommer inte att vinna några priser eller liknande utan är simpelt gjord för att underhålla. Och det gör den. Filmens action och komiska splatterdödsfall är vad som gör hela filmen
 
Lite kul kuriosa som jag gillade var att Hansel har diabetes. Det har ingenting med någonting att göra men jag tyckte det var kul, och logiskt. Om man tänker efter så bör det vara helt logiskt att han har diabetes.
 
Jeremy Renner var bra i filmen, Thomas Mann var bra och Peter Stormare ägde sönder som arslet till sheriff. Cool action, cool film.
 
Nackdelar
Var som är synd är att filmen saktar ned i tempo och upphör med slaktandet mitt i filmen och fokuserar istället på Hansel's romantiska relation med (vad fan hon nu heter) och Gretel's relation med ett gigantiskt troll.
- Och jag bara satt där och undrade:
"Vad fan är det frågan om? För mindre än två minuter sedan såg jag en häxas huvud explodera som en vattenmelon! Kom igen, tillbakas till dödandet!"
- Men de återgår inte till dödandet förän i slutet av filmen. Visst fanns det intressanta saker emellan, men det var nästan inte värt att sitta igenom allt till slutet. För slutet var mäktigt men allt tjafs emellan var tyvärr ytterst långtråkigt.
 
Sedan tyckte jag inte Gemma Arterton var speciellt bra som Gretel. I alla fall inte i jämnförelse med Jeremy Renner som Hansel. Hennes dialoger och repliker var ganska lama och jag fann ingen personlighet i rollen. Det kändes inte som "Hansel & Gretel så mycekt som det kändes som "Hansel & Gemma Arterton".
 
Sedan är filmen rakt igenom väldigt förutsägbar. Det räcker med att se trailern så vet du i stort sett hur alla bitar kommer att falla på plats i slutet. 
 
MEN: Jag tyckte att filmen var cool. Helt klart värd att se!
 
Sammanfattning
Filmen är ingen Oscarsvinnare och kommer inte att räknas som en fantastisk film. Det är en frän splatteraction som är till för att underhålla och jag hade riktigt roligt med filmen. En stark rekommendation för dig som bara vill ha lite cool action på lördagskvällen.
 
Jag ger "Hansel & Gretel: Witch Hunters" 7/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: