The Last Stand

He's back! Eller inte: The Last Stand (2013)
 
 
I rollerna: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Eduardo Noriega, Peter Stormare, Luis Guzmán, Jaimie Alexander, Johnny Knoxville, Zach Gilford, Rodrigo Santoro & Genesis Rodriguez
Regi: Jee-woon Kim
Manus: Andrew Knauer
Genre: Action, Crime, Thriller
 
Kortfattad handling
Ledaren för en drogkartell bryter sig ur sin fångtransport och kör med hög hastighet mot den mexikanska gränsen där endast en sheriff med oerfaren personal står i hans väg.
 
Fördelar
Gamle Arnold är tillbaka i sin comebackfilm! Eller egentligen var det väl "The Expendables 2" som var comebacken, men eftersom det här är filmen där han har huvudrollen räknar vi vort Expendables 2.
 
Ja, vad ska man säga om den här filmen då?
- Over the top. Cool action, men fortfarande kolossalt överdrivet.
 
Men det var cool. Bara för att filmens action är over the top betyder det inte att den är dålig. Tvärtom, jag hade sjukt kul med filmens action. 
Och det var såklart kul att se Arnold tillbaka i rampljuset igen, trots att han är rostig utav helvete!
 
Filmens action och oväntade dödsfall är dock det enda som den här filmen har att erbjuda. För storyn och skådespelet var verkligen dåligt.
 
Nackdelar
Den här filmen är inte bra. Den är faktiskt så dålig att det blir rolig.
Jag tror att folk som ser den här filmen ger den ett högre betyg bara för att det är en film med Arnold Schwarzenegger. Hade det varit någon annan i huvudrollen hade filmen fått dubbelt så lågt betyg som den redan har.
 
Storyn är inte bra och dialogerna är fruktansvärda. Filmen är full av one-liners som försöker referera till gamla 80-talsfilmer med Arnold och lyckas väl på sätt och vis, men samtidigt inte. Allt blev bara väldigt cheesy och det kändes som om det varit en 12-åring som suttit och skrivit replikerna. 
 
Och skådespelet ja, ja det är helt fantastiskt dåligt. Jaimie Alexander var nog den värsta och jag fattar fortfarande inte varför hon överhuvudtaget var med i filmen. Hon tillförde verkligen ingenting annat än hemskt skådespel.
Johnny Knoxville är ju heller aldrig bra, men vad kan man förvänta sig av en dåre som skulle kunna hoppa med huvudet före rakt ned i en ravin bara för att få folk att skratta?
 
I ett sådant här fall borde jag oftast säga "Detta är en film för sig som bara vill ha lite cool action", men nu passar det inte riktigt känner jag. Vill du ha lite cool action föreslår jag att du kollar in "Hansel & Gretel: Witch Hunters", för det är en film som i alla fall lyckas med underhållningen.
Här sitter man bara och väntar på något fantastiskt som inte kommer att hända. 
 
Tyvärr, den här filmen var inte för mig och förmodligen inte för dig heller.
 
Sammanfattning
Trots cool action och att Arnold hade sina badass stunder lyfter han ändå inte upp filmen till det bättre. Så vi får helt enkelt dras med en lam story som inte håller, hemska skådespelarinsatser av Jaimie Alexander, Johhny Knoxville och Eduardo Noriega och en rostig Arnold som försöker dölja att han är gammal och inte orkar längre.
 
Jag ger "The Last Stand" 4/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recnesera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke

Hansel & Gretel: Witch Hunters

Den nya trenden med märka sagortolkningar har tillslut fått mitt intresse: Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)
 
 
I rollerna: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Pihla Viitala, Peter Stormare, Robin Atkin Downes, Ingrid Bolsø Berdal & Thomas Mann
Regi: Tommy Wirkola
Manus: Tommy Wirkola
Genre: Fantasy, Skräck
 
Kortfattad handling
I denna nya tolkning av sagan är Hansel & Gretel prisjägare som spårar och dödar häxor över hela världen. När ritualen känd som "Blood Moon" närmar sig möter syskonen en ny form av ondska som kan ha anknytelser till deras förflutna.
 
Fördelar
Om jag ska vara helt ärlig trodde jag att den här filmen skulle vara helt värdelös. Den förra mörka sagotolkningen "Snow White and the Huntsman" avskydde jag och trodde att denna skulle vara på pricken lika illa.
- Men, jag hade faktiskt fel. Väldigt fel.
 
"Hansel & Gretel: Witch Hunters" är verkligen inget mästerverk, men för stunden är det en väldigt underhållande, komisk och intressant tolkning av den originella sagan.
 
Förväntar du dig en film som gräver till djupet med mysteriet kring Hansel & Gretel har du kommit fel. Är du däremot ute efter läcker action, splatter och en badass Jeremy Renner som slaktar häxor - det här är din film. 
 
Den här filmen kommer inte att vinna några priser eller liknande utan är simpelt gjord för att underhålla. Och det gör den. Filmens action och komiska splatterdödsfall är vad som gör hela filmen
 
Lite kul kuriosa som jag gillade var att Hansel har diabetes. Det har ingenting med någonting att göra men jag tyckte det var kul, och logiskt. Om man tänker efter så bör det vara helt logiskt att han har diabetes.
 
Jeremy Renner var bra i filmen, Thomas Mann var bra och Peter Stormare ägde sönder som arslet till sheriff. Cool action, cool film.
 
Nackdelar
Var som är synd är att filmen saktar ned i tempo och upphör med slaktandet mitt i filmen och fokuserar istället på Hansel's romantiska relation med (vad fan hon nu heter) och Gretel's relation med ett gigantiskt troll.
- Och jag bara satt där och undrade:
"Vad fan är det frågan om? För mindre än två minuter sedan såg jag en häxas huvud explodera som en vattenmelon! Kom igen, tillbakas till dödandet!"
- Men de återgår inte till dödandet förän i slutet av filmen. Visst fanns det intressanta saker emellan, men det var nästan inte värt att sitta igenom allt till slutet. För slutet var mäktigt men allt tjafs emellan var tyvärr ytterst långtråkigt.
 
Sedan tyckte jag inte Gemma Arterton var speciellt bra som Gretel. I alla fall inte i jämnförelse med Jeremy Renner som Hansel. Hennes dialoger och repliker var ganska lama och jag fann ingen personlighet i rollen. Det kändes inte som "Hansel & Gretel så mycekt som det kändes som "Hansel & Gemma Arterton".
 
Sedan är filmen rakt igenom väldigt förutsägbar. Det räcker med att se trailern så vet du i stort sett hur alla bitar kommer att falla på plats i slutet. 
 
MEN: Jag tyckte att filmen var cool. Helt klart värd att se!
 
Sammanfattning
Filmen är ingen Oscarsvinnare och kommer inte att räknas som en fantastisk film. Det är en frän splatteraction som är till för att underhålla och jag hade riktigt roligt med filmen. En stark rekommendation för dig som bara vill ha lite cool action på lördagskvällen.
 
Jag ger "Hansel & Gretel: Witch Hunters" 7/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 

Journey 2: The Mysterious Island

Jag vet inte vad som vad värst. Storyn, skådespelet eller att den avdankade wrestlaren sjunger och spelar ukulele: Journey 2: The Mysterious Island (2012) 
 
 
I rollerna: Dwayne Johnson, Josh Hutcherson, Michael Caine, Luis Guzmán, Vanessa Hudgens & Kristin Davies
Regi: Brad Peyton
Manus: Brian Gunn, Mark Gunn & Richard Outten
Genre: Action, Familj, Äventyr
 
Kortfattad handling
Tonåringen Sean Anderson teamar upp med sin styvpappa för att hitta Sean's farfar som misstänks befinna sig på en mystisk ö.
 
Fördelar
Detta är min 100:e filmrecension. Synd att det inte var en bra film jag fick äran att skriva om...
- Men hade det något bra då?
Ööh, ja jag kan väl erkänna att den kunde ha varit bra...om jag hade varit 10 år.
 
Detta är en sån där typiskt barnäventyrare. Ungefär som om Indiana Jones och Spy Kids fick ett barn = Journey 2: The Mysterious Island.
Jag gissar att de flesta av er älskade Spy Kids när ni var små, men skulle ni gå tillbaka och se den nu skulle ni bara uppleva lite nostalgi och tycka att resten av filmen är ren skit.
Ungefär så tyckte jag om den här filmen med undantaget att jag aldrig såg den här när jag var liten (den är från 2012..duh!)
Men hade jag varit 10 år när den här kom ut så hade jag garanterat gillat den. Det är en bra äventyrsfilm för barn och det måste jag ändå ge filmen poäng för.
 
Men tyckte jag om den? 
- Nej? 
 
Nackdelar
Det är en barnfilm som inte är till för vuxna och ungdomar. Så enkelt är det.
Journey 2 är bara alldeles för barnslig och töntig. 
Josh Hutchersons karaktär var bara en gnällig fjant som kläcker ut usla raggningsrepliker till Vanessa Hudgens som alla föll lika platta som de kom ut ur hans trut.
"It's great to be here two weeks. More time to get to know eachother better *blink blink*" eller "Hi! I'm a scientific explorer!"
- Och man sitter bara tär och tänker: "Nej, snälla sluta. Sluta gör bort dig själv, det här börjar bli obekvämt att titta på!"
 
Sedan är alla de "mystiska djuren" så fruktansvärt överdrivna. Klart att det är en fantasy avsedd för barn, men vilken jävla unge köper att en gigantisk ödla lägger ägg som är lika stora som en lyxyacht?
Den stora ödlan såg förövrigt riktigt dålig ut. Den var billigt datoranimerad och kunde gjorts mycket bättre.
- Jag kan bara gissa att de visste att filmen skulle floppa att de helt enkelt gav fan i att ödsla tid på animationen.
 
Och Michael Caine som hans farfar? Really?
Samma år som Michael Caine äger sönder som Alfred i The Dark Knight Rises är han med i den här skiten? Det är ta mig fan inte klokt.
 
Nej, skådespelet var inte bra, storyn var verkligen inte bra, dialogerna var löjliga och helheten var otroligt töntig.
- Nej tack till "Journey 2: The Mysterious Island"
 
Sammanfattning
Jag ger filmen poäng för att barn säkerligen kommer att tycka om den och att den hade någon enstaka scen som var lite rolig. 
Men överlag var filmen verkligen skitdålig. Det var tur att jag såg den på Netflix. Hade jag köpt den hade skivan antagligen hamnat i sopsäcken eller som glasunderlägg.
 
Jag ger "Journey 2: The Mysterious Island" 3/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke