Resident Evil

Köpte den fjärde billigt och bestämde därför att ge den första en chans: Resident Evil (2002)
 
 
I rollerna: Mlila Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, Martin Crewes, James Purefoy, Coilin Salmon & Michaela Dicker
Regi: Paul W.S.Anderson
Manus: Paul W.S. Andersson
Genre: Action, Horror, Sci-Fi
 
Kortfattad handling
Ett militärt specialteam kämpar emot en galen superdator och hundratals forskare som muterat till köttätande varelser efter en katastrofal olycka i ett laboratorium.
 
Fördelar
Som jag skrev som ovanrubrik hittade jag steelbook utgåvan av den fjärde filmen i serien, "Resident Evil: Afterlife" billigt i enaffär och käde mig därför tvingad till attköpa den - bara föratt den var så billig.
Men jag kan ju inte bara hoppa in mitt i en filmserie utan att ha sett de andra. Jag hade turen att hitta den på Netflix och bestämde mig för attge den en chans.
 
Så hur var den då?
 
- Meeh... Alltså det var inte det att den var dålig. Men jag har hörtså mycket skit om Resident Evil-serien att jag inte gick in i den med positiva tankar.
 
Men det jag kan lyfta fram är att den inte var så hemskt dålig som jag hade trott.
Folk hade sagt saker som "Det är den sämsta filmserien någonsin"och Paul W.S. Anderson kan inte regissera" så mina förväntningar var inte speciellt höga.
- Men sämsta filmserien någonsin? Det skulle jag inte säga.
 
Trots att filmen är en basic standardfilm med hundratals förutsägbarheter fann jag större delar av filmen ytterst roande.
Jag menar, större delen av filmen är en kamp mot superdatorn och alla foskarzombies som vandrar runt och äter människor. What's not to love?
Det är ingen zombiefilm i samma klass som t.ex "Dawn of the Dead", "Zombieland"och "Shaun of the Dead", men vill du bara ha lite zombies som äter människor - det här är din film!
 
Men visst hade den sina briser...
 
Nackdelar
Först och främst hatade jag inledningen av filmen eftersom man inte fattade någonting. Jag har inte spelat spelet som filmen är baserad på så jag vet intehur lojal den är mot spelet. Men om det är så att filmen börjar som spelet gör är ju det bra - men för oss som inte spelat Resident Evil är det sjukt frustreande att inte förstå någonting förän 20 minuter in i filmen.
 
Sedan är samtliga karaktärer helt obetydliga. Ingen får någon som helst backstory om sig själva. Man kan säga att alla karaktärerna (utom huvudpersonen) endast är där för att dö. Sorgligt, men så är det.
Jag fick ingen kontakt med någon av dem och brydde mig inte ett skit om vem som överlevde eller dog en plågsam död i händerna på köttätande zombies eller en märklig död som superdatorn utför på något frramtidsteknologiskt sätt.
 
Jag tyckte heller inte om skådespelet. Milla Jovovich gör ett okej jobb men sedan är ingen annan som bjuder på något att hurra över. Men det var faktiskt en av karaktärerna, som i början framstod som en av huvudkaraktärerna helt plötsligt dör en oväntad död i början av filmen.
"Jaha, det var det. Vem ska nu få mig att vilja fortsätta titta?"
 
- Men som tur var blev filmen bättre.
 
Sammanfattning
Den här filmen är verkligen inte perfekt. Den har tusen fel och brister men den duger som en vanlig fredagskvällsfilm om man inte förväntar sig något djupt drama eller en spännande thriller. Den duger för underhållning helt enkelt.
 
Jag ger "Resident Evil" 6/10
 
 
Ja, det var det. Hardu någon fråga eller ett förslagpå en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: