New Year's Eve

18 stora skådespelare i ett romantiskt drama vars karaktärer man inte bryr sig om: New Year's Eve (2011)
 
I rollerna: Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Abigail Breslin, Ludacris, Robert De Niro, Josh Duhamel, Zac Efron, Hector Elizondo, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Seth Meyers, Lea Michele, Sarah Jessica, Parker, Michelle Pfeiffer, Til Schweiger, Hilary Swank & Sofia Vergara
Regi: Garry Marshall
Manus: Katherine Fugate
Genre: Drama, Comedy, Romance
 
Kortfattad handling
En historia om ett flertal par och singlars liv under loppet av nyårsafton.
 
Fördelar
Nej, vet du vad. Vilken jävla skitfilm. Jag tyckte inte om någonting.
 
Men: Det finns ett par separata karaktärer som kopplas samman i slutet av filmen som jag faktiskt gillade. Och jag HATADE mig själv för att jag gillade det. Jag hatade mig själv för att jag brydde mig om vart karaktärerna skulle - för det spelade verklien INGEN roll överhuvudtaget!
 
Nackdelar
Detta är film-misstag nummer 1 som man aldrig annars gör: Ta ett 20-tal kända skådespelare, sätt dem i en film där de ska spela karaktärer som absolut inte spelar någon som helst roll.
Det är den här filmens problem. Av alla 18 huvudkaraktärer är det inte en enda en som spelar någon roll. Eftersom karaktärerna är så många och har varsin story sjunker värdet av en karaktär. Hade vi bara haft ett fåtal och kanske bara två separata storys istället hade det funkat. Men eftersom samtliga karaktärer är totalt obetydliga sitter man och tittar på en stor jävla röra som inte har någon mening.
 
Och varje enskild story är så ointressant att man glömmer bort dem när storyn byter till en annan. Följer vi storyn med Halle Berry och Robert De Niro och sedan byter för att se storyn med Lea Michele och Ashton Kutcher hade vi totalt glömt bort att de överhuvudtaget var med filmen. Och när det 2 minuter senare byter tillbaka till Halle Berry och Robert De Niro har vi redan då glömt bort dem och var den storyn handlade om. Så jävla ointrassanta är karaktärerna. Man bryr sig helt enkelt inte om dem!
 
Sedan ska jag även nämna att varenda klyscha inom den romantiska genren finns med här. De slängde t.om in "tjejen och killen som fastnar i hissen".
- Really?
 
Vi har även tjejen som är sur på killen för att han sårade henne, mamman som inte låter sin dotter gå ut med kompisar, en reunion och mycket annat trams som vi redan sett 1000 gånger innan.
 
Behöver jag ens nämna att den är förutsägbar? Det fanns partier där jag inte visste riktigt vad som skulle hända, men när man väl fick reda på vad som hände var det ingen överraskning.
 
Sammanfattning
 
Ja, den här filmen var verkligen dålig. Det var inte det att skådespelet var dåligt eller så, för det var det inte. Men alla irrelevanta karaktärer som inte spelade någon roll och storys som man inte var ett dugg investerad i var däremot två av filmens alla tusentals fel.
Jag skulle faktiskt inte rekommendera den här till någon. Kanske möjligtvis för dig som vill somna, för det kommer du göra av den här filmen - av tristess!
 
Jag ger "New Year's Eve" 2/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en lista du vill att jag ska göra eller en film jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Lina - A Film and TV Freak Like Me

Jo, denna är faktiskt rätt så rutten. Jag gav den 1 av 5 vilket typ är detsamma som ditt betyg. Jävla skit film rent ut sagt.

Svar: Verkligen. Allt var värdelöst!
Niklas

2013-03-12 @ 19:18:59
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: