Identity Thief

Första 2013-filmen jag såg i år, så inga höga förväntningar här inte: Identity Thief (2013)
 
 
I rollerna: Jason Bateman, Mellisa McCarthy, Jon Favreau, Amanda Peet, T.I., Genesis Rodriguez, Morris Chestnut, John Cho & Robert Patrick
Regi: Seth Gordon
Manus: Craig Mazin & Jerry Eeten
Genre: Comedy, Crime
 
Kortfattad handling
Affärsmannen Sandy Patterson reser från Denver till Miami för att konfrontera en till synes ofarlig bedragerska som stulit hans identitet.
 
Fördelar
Det här kändes redan innan som en lam komedi som man inte skulle skratta år och filmens halvtaskiga betyg på IMDb hjälpte inte till. Men jag bestämde mig ändå för att ge den en chans.
Och:
 
- Ja, eftersom jag inte hade några som helst höga förväntningar blev jag inte besviken, men jag blev heller inte överraskad. Filmen var exakt vad jag trodde att den skulle vara:
Lama skämt man inte skrattar åt och en story man inte bryr sig om.
Men jag måste verkligen lyfta fram rollvalen. 
 
Jason Bateman och Melissa McCarthy är perfekta för sina roller! 
Man kan argumentera om Bateman är en bra skådespelare eller inte eftersom han i stort sett spelar samma karaktär i varenda film han är med i. Men jag tycker han är väldigt bra och i den här filmen visade han sin talang på ett snyggt sätt. Han var inte skrattretande rolig, men fortfarande rolig att se och att följa.
 
Melissa McCarty har varit Hollywoods mest efterlängtade skådis sedan hon blev Oscarsnominerad för hennes roll i "Bridesmaids" (som jag för övrigt tyckte sög). Alla ville helt plötsligt ha med henne i sin film. Och jag förstår varför.
Jag skulle ljuga om jag sa att jag skrattade åt henne i filmen, men jag tyckte fortfarande att hon var rolig. Hon har det rätta utseendet för att vara komisk helt enkelt. Det ligger i hennes natur att ha sådana här roller.
 
Som sagt så var båda huvudkaraktärerna väldigt bra filmen igenom. Men tyvärr var det det enda som gjorde att mitt intresse hölls vid liv.
 
Nackdelar
Rakt på sak: Det är storyn som gör att filmen inte håller.
 
Detta är alltså en Road Trip-komedi. Och som vi alla vet så finns ett dussin filmer om ett par i en och samma bil som inte villl vara med varandra. Vad den här filmen istället gjorde var att försöka göra sin egen grej genom att kasta in två torpeder som jagar McCarthys karaktär.
Och detta funkar inte riktigt.
 
Storyn kunde ha fungerat om hela bilfärden bara hade gått ut på att de flyr från torpederna. Men eftersom Jason Batemans karaktär ändå åkte ned till Miami för att konfrontera henne fick vi redan där anledningen till bilfärden från första början. Och när karaktärerna glömmer bort att torpederna är efter dem gör du det också.
 
Det är det stora felet. Det kanske dröjer 15 minuter innan torpederna visar sig igen och under den tiden hade du redan glömt bort att de existerade. Och så håller det på i några omgångar tills torpederna helt plötsligt försvinner. Så vad i hela världen var meningen med att kasta in en till sidohandling om den inte skulle leda någonstans? Det är ju bara dumt och förvirrar publiken.
 
Sedan är den såklart, hör och häpna, väldigt förutsägbar. Jag ropade ut ett högt "skräll" när filmen var slut eftersom den slutade exakt som jag hade trott att den skulle sluta. Hemskt när sådant händer...
 
Och sedan är den minst 15 minuter för lång. Och jag kan då slutsatsen att om inte de meningslösa torpederna varit med hade filmens speltid varit perfekt. Men så var nu inte fallet.
 
Sammanfattning
Jason Bateman och Melissa McCarthy var båda enskilt bra och deras agerande som "par" var också bra. Men storyn håller verkligen inte. Alldeles för mycket meningslösa scener och karaktärer som inte passar in och alldeles för förutsägbar i längden.
 
Jag ger "Identity Thief" 5/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: