Filmer som var bättre än jag trodde

Vissa filmer tror man helt enkelt inte att man ska tycka om. Eller också tror man att man ska tycka om dem och så slutar det istället med att man älskar dem. Här är några exempel!
 
 
Gia (1998)
Hur kan en film om en modell man aldrig hört talas om och som aldrig visades på vita duken vara bra?
- Jag vet inte, men bra var den fan! Historien om Gia var både spännande och intressant att följa och om du alltid önskat att se Angelina Jolie utan så mycket som en hatt på sig - här är din chans!
 
 
God Bless America (2011)
- Detta var nog den största överraskningen jag fick 2011. Joel Murray, en skådespelare som bara är känd för att få små roller i TV-serier som bara säger en replik får sin egen film, går in, ger gärnet och äger sönder! På sin väg att hämnas världens orättvisor halkar "God Bless America" in bland mina favoritfilmer. Rekommenderas starkt!
 
 
In her Shoes (2005)
- Jag vet, jag vet. Det här borde VERKLIGEN inte vara en film som jag normalt uppskattar. Trots att detta romantiska drama med små humorinslag var oerhört förutsägbart kunde jag inte låta bli att intresserad följa historien och bry mig om karaktärerna. Jag dömde filmen så fort jag läste på baksidan av fodralet. Men efter att ha sett den här filmen har jag slutat med sådant - eller i alla fall försökt!
 
 
John Carter (2012)
Mina förväntningar var att se en wannabe Lord of the Rings-film. Och visst, den hade sina islag som påminde om dessa filmer, men den lyckades också vara sin egen film. En bra film. Detta är ett hyfsat äventyr som jag mycket väl kan tänka mig se igen.
 
 
Johnny English Reborn (2011)
- Jag tyckte "Johnny English" var jätterolig när jag var mindre. Så när jag hörde att uppföljaren skulle komma tänkte jag "Det var bra när man var liten, men nu kommer jag tycka att det suger".
Men jag hade fel. Jag fann den här filmen minst lika bra nu som jag fann den första 2003. Gubben kan fortfarande!
 
 
Pitch Perfect (2012)
- Jag visste att den skulle vara full av klyschor, att den skulle vara förutsägbar och att den skulle vara som vilken tonårsfilm som helst med undantaget att det sjöngs A cappella. Det var just därför jag satte mig ned för att se den och det var just därför jag tyckte om den. För den är full av klyschor, den är förutsägbar och den är som vilken tonårsfilm som helst med undantaget att den är riktigt bra!
 
 
Searching for Sugar Man (2012)
- Svenska stjärnskottet Malik Bendjelloul's Oscarsvinnande dokumentär. Som vanlig när jag ser en oscarvinnande film så är mina förväntningar inte särskilt höga eftersom jag tycker att akademin alltid väljer fel filmer till vinnare. Men herrejävlar vilken intressant historia. Jag tänker inte spoila någonting för er - men är du sugen på en dokumentär och inte sett den här ska du inte välja någon annan! Se den!
 
 
The Magic of Belle Isle (2012)
- Jag råkade bara vara inne på någon sida med filmer som kom ut 2012 när jag stötte på den här. Jag hade aldrig hört talas om den och aldrig märkt att den överhuvudtaget kom ut på bio. Men bara för att det var Morgan Freeman gav jag den en chans och jag är glad att jag gjorde det. En rörande historia om en ensam författare och en film jag ber alla att se. Den var inte perfekt, men den var väldigt bra.
 
 
The Pirates! Band of Misfits (2012)
Inte en oscarsvinnare men en oscarsnominerad animerad film om ett gäng pirater. 
- Och ja, den var bra. Det bästa var att den, trots att den är för barn, innehåller skämt och humor som inte en enda unge under 15 år skulle förstå. Ge den en chans!
 
 
12 Angry Men (1957)
Hade någon sagt till mig: "Du måste bara se den här! Den handlar om 12 män som sitter i ett rum och pratar", hade jag svarat "Tror du jag är dum eller?"
Men ingen av mina vänner hade sett den så jag kunde bara lyssna till kritiker och användare på IMDb som sett den. Alla prisade den och sa att det är den bästa film som någonsin gjorts och jag kunde bara inte fatta varför en film om 12 personer som bara sitter i ett rum och pratar i 90 minuter skulle vara den bästa film som gjorts.
- Det är inte den bästa film som någonsin gjorts - men det är bra jävla nära!
Jag tänker inte säga något mer utan jag ska bara be er att se filmen. Jag vet att du kommer gå in i den med tankar om att du kommer vara uttråkad. Men tro mig - det kommer du inte!
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en lista du vill att jag ska göra eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Althea - En nörd

För mig var Life of Pi en sån film. Visste inte så mycket om den innan jag såg förutom att den var hyllad. Trodde väl att den inte riktigt skulle va min typ av film men blev helt hänförd!

Svar: Ja, Life of Pi var verkligen fantastisk! Blev nästan chockad av hur mäktiga de visuella effekterna var.
Niklas

2013-03-26 @ 21:48:13
URL: http://altheatrollet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: