Cloverfield

Den är inte bra, den är inte dålig. Bara en vanlig monsterfilm: Cloverfield (2008)
 
 
I rollerna: Michael Stahl-David, T.J. Miller, Jessica Lucas, Lizzy Caplan, Mike Vogel & Odette Annable
Regi: Matt Reeves
Manus: Drew Goddard
Genre: Action, Sci-Fi, Thriller
 
Kortfattad handling
En historia ur "found footage" genren om ett monster som anfaller New York.
 
Fördelar
Så när jag satte mig ned för att se den här filmen visste jag inte vad jag skulle tro. Jag hade inte planerat att se den eller så. Jag spanade bara runt på Netflix och råkade stöta på den.
Så vad tyckte jag då?
 
- Jag har lite blandade åsikter. Ena stunden är den relativt spännande och häftig och bara minuter senare dum och tråkig. Det är en standard monsterfilm helt enkelt.
 
Jag brukar oftast inte tycka om found footage-genren speciellt mycket, men i den här filmen var det faktiskt helt okej. Filmandet som fångar skräckupplevelsen hos människorna som springer för sina liv påminde mig om klippen från den tragiska tsunamikatastrofen i Asien för några år sedan. 
Trots den ofattbara storyn om ett jättelikt monster som anfaller New York kunde jag inte låta bli att fantisera om att det som hände var på riktigt. På så sätt levde jag mig bättre in i filmen och fann den intressantare.
 
Annars är den här filmen så strandard det kan bli med den enda skillnanden att den är filmad i found footage-format. Den är inte bra och den är inte dålig. Den är standard.
 
Nackdelar
Jag vet att jag sa att jag fann filmen intressantare på grund av filmandet. Det gjorde jag också, men jag störde mig ganska rejält också.
 
För det första är allt fruktansvärt skakigt. I vissa delar måste man verkligen anstränga sig för att se vad som händer och i andra delar är det så skakigt att man inte har en blekaste aning om vad som försegår. Jag vet att det är det som är grejen med "found footage". Det ska se ut sådär, men jag kunde inte låta bli att stlra mig på det. För som sagt: Ibland såg man ingenting!
 
Sedan tyckte jag inte om själva storyn om karaktärerna vi får följa i filmen. Vi får absolut ingen som helst bakgrundshistoria om någon av karaktärerna. Så, brydde jag mig när någon av dem dog?
- Självklart inte. Varför skulle jag? Jag vet ingenting om han som just dog en hemsk död i armarna på ett gigantiskt monster. Jag behöver mer än bara ett namn för att bry mig.
 
Och vi får heller inte reda på någonting om monstret. Det är inte Godzilla, King Kong eller något annat välkänt. Det är bara ett monster. I slutet av filmen var det så mycket jag ville veta som inte jag fick förklarat för mig.
Vad är det? Vart kommer det ifrån? Varför dyker det upp mitt i New York? Dog det? Vad hände?
- Bara en liten hint om vad det var för någonting hade räckt för att jag skulle bli intresserad. Istället - ingenting.
 
Sammanfattning
Sättet filmen var filmad. dvs i panik gjorde att jag fann filmen mer intressant. Men efter allt skakande och karaktärerna jag inte brydde mig om måste jag erkänna att jag inte tyckte om "Cloverfield" speciellt mycket. Men jag skulle inte säga att den är dålig, men heller inte bra. 
Den var inte för mig men gillar du "found footage" och monsterfilmer? Kolla in "Cloverfield".
 
Jag ger "Cloverfield" 5/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga ellet ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: