Filmer som var bättre än jag trodde

Vissa filmer tror man helt enkelt inte att man ska tycka om. Eller också tror man att man ska tycka om dem och så slutar det istället med att man älskar dem. Här är några exempel!
 
 
Gia (1998)
Hur kan en film om en modell man aldrig hört talas om och som aldrig visades på vita duken vara bra?
- Jag vet inte, men bra var den fan! Historien om Gia var både spännande och intressant att följa och om du alltid önskat att se Angelina Jolie utan så mycket som en hatt på sig - här är din chans!
 
 
God Bless America (2011)
- Detta var nog den största överraskningen jag fick 2011. Joel Murray, en skådespelare som bara är känd för att få små roller i TV-serier som bara säger en replik får sin egen film, går in, ger gärnet och äger sönder! På sin väg att hämnas världens orättvisor halkar "God Bless America" in bland mina favoritfilmer. Rekommenderas starkt!
 
 
In her Shoes (2005)
- Jag vet, jag vet. Det här borde VERKLIGEN inte vara en film som jag normalt uppskattar. Trots att detta romantiska drama med små humorinslag var oerhört förutsägbart kunde jag inte låta bli att intresserad följa historien och bry mig om karaktärerna. Jag dömde filmen så fort jag läste på baksidan av fodralet. Men efter att ha sett den här filmen har jag slutat med sådant - eller i alla fall försökt!
 
 
John Carter (2012)
Mina förväntningar var att se en wannabe Lord of the Rings-film. Och visst, den hade sina islag som påminde om dessa filmer, men den lyckades också vara sin egen film. En bra film. Detta är ett hyfsat äventyr som jag mycket väl kan tänka mig se igen.
 
 
Johnny English Reborn (2011)
- Jag tyckte "Johnny English" var jätterolig när jag var mindre. Så när jag hörde att uppföljaren skulle komma tänkte jag "Det var bra när man var liten, men nu kommer jag tycka att det suger".
Men jag hade fel. Jag fann den här filmen minst lika bra nu som jag fann den första 2003. Gubben kan fortfarande!
 
 
Pitch Perfect (2012)
- Jag visste att den skulle vara full av klyschor, att den skulle vara förutsägbar och att den skulle vara som vilken tonårsfilm som helst med undantaget att det sjöngs A cappella. Det var just därför jag satte mig ned för att se den och det var just därför jag tyckte om den. För den är full av klyschor, den är förutsägbar och den är som vilken tonårsfilm som helst med undantaget att den är riktigt bra!
 
 
Searching for Sugar Man (2012)
- Svenska stjärnskottet Malik Bendjelloul's Oscarsvinnande dokumentär. Som vanlig när jag ser en oscarvinnande film så är mina förväntningar inte särskilt höga eftersom jag tycker att akademin alltid väljer fel filmer till vinnare. Men herrejävlar vilken intressant historia. Jag tänker inte spoila någonting för er - men är du sugen på en dokumentär och inte sett den här ska du inte välja någon annan! Se den!
 
 
The Magic of Belle Isle (2012)
- Jag råkade bara vara inne på någon sida med filmer som kom ut 2012 när jag stötte på den här. Jag hade aldrig hört talas om den och aldrig märkt att den överhuvudtaget kom ut på bio. Men bara för att det var Morgan Freeman gav jag den en chans och jag är glad att jag gjorde det. En rörande historia om en ensam författare och en film jag ber alla att se. Den var inte perfekt, men den var väldigt bra.
 
 
The Pirates! Band of Misfits (2012)
Inte en oscarsvinnare men en oscarsnominerad animerad film om ett gäng pirater. 
- Och ja, den var bra. Det bästa var att den, trots att den är för barn, innehåller skämt och humor som inte en enda unge under 15 år skulle förstå. Ge den en chans!
 
 
12 Angry Men (1957)
Hade någon sagt till mig: "Du måste bara se den här! Den handlar om 12 män som sitter i ett rum och pratar", hade jag svarat "Tror du jag är dum eller?"
Men ingen av mina vänner hade sett den så jag kunde bara lyssna till kritiker och användare på IMDb som sett den. Alla prisade den och sa att det är den bästa film som någonsin gjorts och jag kunde bara inte fatta varför en film om 12 personer som bara sitter i ett rum och pratar i 90 minuter skulle vara den bästa film som gjorts.
- Det är inte den bästa film som någonsin gjorts - men det är bra jävla nära!
Jag tänker inte säga något mer utan jag ska bara be er att se filmen. Jag vet att du kommer gå in i den med tankar om att du kommer vara uttråkad. Men tro mig - det kommer du inte!
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en lista du vill att jag ska göra eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 

Resident Evil

Köpte den fjärde billigt och bestämde därför att ge den första en chans: Resident Evil (2002)
 
 
I rollerna: Mlila Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, Martin Crewes, James Purefoy, Coilin Salmon & Michaela Dicker
Regi: Paul W.S.Anderson
Manus: Paul W.S. Andersson
Genre: Action, Horror, Sci-Fi
 
Kortfattad handling
Ett militärt specialteam kämpar emot en galen superdator och hundratals forskare som muterat till köttätande varelser efter en katastrofal olycka i ett laboratorium.
 
Fördelar
Som jag skrev som ovanrubrik hittade jag steelbook utgåvan av den fjärde filmen i serien, "Resident Evil: Afterlife" billigt i enaffär och käde mig därför tvingad till attköpa den - bara föratt den var så billig.
Men jag kan ju inte bara hoppa in mitt i en filmserie utan att ha sett de andra. Jag hade turen att hitta den på Netflix och bestämde mig för attge den en chans.
 
Så hur var den då?
 
- Meeh... Alltså det var inte det att den var dålig. Men jag har hörtså mycket skit om Resident Evil-serien att jag inte gick in i den med positiva tankar.
 
Men det jag kan lyfta fram är att den inte var så hemskt dålig som jag hade trott.
Folk hade sagt saker som "Det är den sämsta filmserien någonsin"och Paul W.S. Anderson kan inte regissera" så mina förväntningar var inte speciellt höga.
- Men sämsta filmserien någonsin? Det skulle jag inte säga.
 
Trots att filmen är en basic standardfilm med hundratals förutsägbarheter fann jag större delar av filmen ytterst roande.
Jag menar, större delen av filmen är en kamp mot superdatorn och alla foskarzombies som vandrar runt och äter människor. What's not to love?
Det är ingen zombiefilm i samma klass som t.ex "Dawn of the Dead", "Zombieland"och "Shaun of the Dead", men vill du bara ha lite zombies som äter människor - det här är din film!
 
Men visst hade den sina briser...
 
Nackdelar
Först och främst hatade jag inledningen av filmen eftersom man inte fattade någonting. Jag har inte spelat spelet som filmen är baserad på så jag vet intehur lojal den är mot spelet. Men om det är så att filmen börjar som spelet gör är ju det bra - men för oss som inte spelat Resident Evil är det sjukt frustreande att inte förstå någonting förän 20 minuter in i filmen.
 
Sedan är samtliga karaktärer helt obetydliga. Ingen får någon som helst backstory om sig själva. Man kan säga att alla karaktärerna (utom huvudpersonen) endast är där för att dö. Sorgligt, men så är det.
Jag fick ingen kontakt med någon av dem och brydde mig inte ett skit om vem som överlevde eller dog en plågsam död i händerna på köttätande zombies eller en märklig död som superdatorn utför på något frramtidsteknologiskt sätt.
 
Jag tyckte heller inte om skådespelet. Milla Jovovich gör ett okej jobb men sedan är ingen annan som bjuder på något att hurra över. Men det var faktiskt en av karaktärerna, som i början framstod som en av huvudkaraktärerna helt plötsligt dör en oväntad död i början av filmen.
"Jaha, det var det. Vem ska nu få mig att vilja fortsätta titta?"
 
- Men som tur var blev filmen bättre.
 
Sammanfattning
Den här filmen är verkligen inte perfekt. Den har tusen fel och brister men den duger som en vanlig fredagskvällsfilm om man inte förväntar sig något djupt drama eller en spännande thriller. Den duger för underhållning helt enkelt.
 
Jag ger "Resident Evil" 6/10
 
 
Ja, det var det. Hardu någon fråga eller ett förslagpå en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 

Tower Heist

 
Jag är svag för Heistfilmer: Tower Heist (2011)
 
 
I rollerna: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Alan Alda, Matthew Broderick, Téa Leoni, Michael Pêna, Stephen Henderson & Cabourey Sidibe
Regi: Brett Ratner
Manus: Adam Cooper, Bill Collage, Ted Griffin & Jeff Nathanson
Genre: Action, Crime, Komedi
 
Kortfattad handling
När en grupp av hårt arbetande killar får reda på att de blivit bestulna på stora summor av en rik mans bedrägerier bestämmer de sig för att råna honom.
 
Fördelar
Jag såg den här filmen precis när den kom ut 2011. Av någon mystisk anledning gillade jag den inte speciellt mycket då men bestämde mig för att ge den en ny chans när den gick på TV igår.
- Och jag förstår faktiskt inte vad jag tänkte på första gången jag såg den. Den är ju faktiskt bra!
 
Först och främst måste jag bara bekänna en sak. Jag älskar alla typer av heistfilmer. "Ocean's Eleven", "The Italian Job" och "The Town" hör till mina favoriter. Så jag borde verkligen gilla denna. Och det gör jag också.
 
"Tower Heist" har ingen originell story. Större delen av filmens plot har vi sett innan och unika element är svåra att finna. 
- Så varför tyckte jag om den då?
 
Jo, den håller sig perfekt till heistgenren. Den har inte mycket eget men är fortfarande en egen film som räknas in under andra heistfilmer, såsom de jag nämnde här ovan. 
 
* En grupp av människor planerar rånet i detalj
* Vi får följa förberedelserna
* Karaktärerna professionella (hyfsat)
* Och - har oftast en liten minitwist i sig någonstans
- Allt detta fanns med i Tower Heist. Trots att det redan gjorts 1000 gånger i andra filmer blir filmern fortfarande "sin egen".
 
Det var också väldigt kul att se Eddie Murphy i en bra film igen. Jag trodde att han skulle vara den irriterande karaktären i filmen, men så var det inte alls. Det var faktiskt han som stal filmen. Väldigt rolig, smart och allmönt bra.
Jag blev också överraskad och glad över att få se Matthew Broderick eftersom han inte gjort något bra sedan han gav rösten till Simba i Lejonkungen 1994. Han var faktiskt inte alls lika dålig som han brukar. Visst skenade han iväg lite här och där, men det var inget man störde sig på.
 
Övriga skådespelare gör också ett bra jobb. Jag har alltid gillat Michael Pêna och Casey Affleck och fann inga fel någonstans. 
 
Jag tycker också att regissören Brett Ratner förtjänar lite cred. Ratner regisserade Rush Hour-trilogin och Pilotavsnittet av Prison Break så förväntningarna på filmen hade varit ganska höga om jag hade vetat om innan att han var regissören. Men i alla fall så gör han ett galant jobb med filmen. Bra jobbat Ratner!
 
Nackdelar
Är det någonting jag skulle kunna klaga på så är det att jag inte tyckte att vissa karaktärer hade relevanta presentationer och ganska ologiska argument till varför de är med.
 
Ex.
Michael Pênas karaktär har precis fått jobbet som "killen som trycker på knappen i hissen" i byggnaden. Så när det kommer fram att den rika gubben stulit allas pensionspengar - varför blir han så förbannad? Eftersom han jobbat där i typ två dagar har gubben knappats hunnit stjäla mer än 200 spänn, så det kan ju inte vara det.
- Man kan ju ta upp argumentet att han vill hämnas sina arbetskamrater. Men även där - arbetskamraterna du under två dagar bara hälsat på när de stigit in i hissen...?
- Så varför hoppar han in i ett livsfarligt rån som mycket väl kan ge ett långt fängelsestraff? Det vill jag ha svar på men kommer förmodligen aldrig få.
 
Det finns några karaktärer till som har veka anledningar till sina handlingar, men de kan jag inte gå in på utan att spoila för er. Ni får helt enkelt skaffa er en egen uppfattning genom att se filmen!
 
Sammanfattning
Väntar du dig ett mästerverk inom brottsgenren kan du glömma det för "Tower Heist" är ingen originell film. Men det är fortfarande en heistfilm som jag tycker borde få mycket mer uppmärksamhet än vad den har idag. 
- Den är rolig, spännande och inte alls så förutsägbar som man kan tro. Det är också kul att se Eddie Murphy och Matthew Broderick i en bra film för en gångs skull. Och Ben Stiller - Ja, han är ju alltid lika grym!
 
Jag ger "Tower Heist" 7/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke