Side Effects

Både mystiskt och obehagligt. Kan vara en bra kombo! Kan också inte: Side Effects (2013)
 
 
I rollerna: Jude Law, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum, Ann Dowd, Vinessa Shaw & Mamie Gummer
Regi: Steven Soderbergh
Manus: Scott Z. Burns
Genre: Drama, Mysterium, Thriller
 
Kortfattad handling
En ung kvinnas värld vänds upp och ned när en medicin utskriven av hennes psykolog har oväntade biverkningar.
-----------------------------------
Innan jag kör igång med recensionen vill jag passa på att be så mycket om ursäkt för min bloggtorka. Jag hamnade i en svacka på grund av inspirationsbrist.
Men jag hoppas i alla fall att jag nu är tillbaka på allvar igen. Ni ska få era recensioner!
Så, då kör vi:
 
Fördelar
Så, "Side Effects". Jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig av denna. Jag tyckte innan att den såg grå och tråkig ut och inte alls en film som skulle kunna passa mig.
Men sanningen är att filmen faktiskt var väldigt bra.
 
För det första har vi ämnet depression, som jag personligen finner ganska intressant. Trots filmens sega öppning fann jag den ganska svårtolkade handlingen intressant. Men jag kan varna redan här:
- Finner du inte depression eller någon form av psykologi ett dugg intressant kommer du garanterat att hata de första 30 minutrarna av filmen. Orsaken till detta kommer längre ned.
 
Jude Law gör en strålande insats som psykologen Dr. Jonathan Banks och Rooney Mara visar att hennes insats i "The Girl with the Dragon Tattoo" inte bara var en tursam olycka när hon här är perfekt som den deprimerade Emily Taylor. Till och med Channing Tatum visade vart skåpet skulle stå. Å andra sidan kunde förmodligen hans roll ha spelats av vem som helst, men det var fortfarande ingen dålig insats. Han lär sig!
 
Filmen har en mycket intressant handlig när man väl lär sig vad den egentligen handlar om. Det är ett riktigt mysterium med intressanta teman som håller intresset vid liv. 
Men jag varnar igen:
- Sitt inte och lek med mobilen eller bli distraherad av någonting annat samtidigt som du tittar på filmen. Det finns inte en chans i världen att du orkar hänga med.
 
"Side Efftecs" blev bara bättre ju mer jag tänkte på den. Väldigt mystisk och spännande. Ett bra val av film.
 
Nackdelar
Som jag nämnde ovan är de första 30 minutrarna inget för dig som inte finner depression intressant eller inte har något vidare tålamod.
Jag tyckte personligen om den dryga inledningen eftersom jag fann ämnet intressant. Men om jag tittar på det hela med andra ögon, t.ex vilken film som helst.
Jag hade förmodligen dött av tristess om filmen hade handlat om någonting annat. Det tar en hel halvtimme innan filmen sparkar igång på riktigt. Så har du inte det minsta intresse för filmen ämne är det här ingenting för dig.
Själv förstår jag inte varför du ens skulle komma på tanken att se filmen om du inte är intresserad...
 
Under "fördelar" nämnde jag tre av fyra huvudkaraktärer. Anledningen till att jag utelämnade den fjärde är enkel:
- Catherine Zeta-Jones börjar bli gammal. 
Sist jag såg henne i en film var i "Ocean's Twelve" 2004. Det är ett tag sedan det. Det är inte det att hon inte gjort filmen efter 2004, för det har hon. Men hon har aldrig blivit uppmärksammad sedan dess. 
Det är heller inte så att hon var speciellt dålig i filmen för det tyckar jag inte. Det var faktiskt kul att se henne tillbaka på vita duken. 
Vad som däremot inte var kul var att det verkade som om hon försökte dölja att hon är född på 60-talet.
Hon har nu börjat komma upp i den åldern att det börjar bli socialt accepterat för henne att vara gift med Michael Douglas. Och hon verkar inte gilla det.
 
Jag fick känslan av att hon under hela filmens gång försökte framstå som otroligt läcker och fortfarande lika ung som hon en gång var. 
- Tyvärr Catherine, det funkar inte längre. Det är bara att acceptera - du är 40+!
 
Annars var filmen väldigt bra och intressant.
 
Sammanfattning
"Side Effects" är inte för alla. Är du inte intresserad av ämnet eller inte tål långsamma filmer kommer du att hata den här. Men för mig föll den i smaken. Bra skådespel, intressant handling och ett intressant ämne. Och så är den spännande också!
 
Jag ger "Side Effects" 7/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Lina - A Film and TV Freak Like Me

Jag har aldrig brytt mig om denna filmen men blev jag allt lite sugen på att se den =)

Svar: Ja, jag skulle i alla fall rekommendera den! Den är som sagt lite trög i starten, men absolut någonting värt att kolla upp! :)
Niklas

2013-06-28 @ 19:24:52
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: