The Call

 
 En kriminalare med Halle Berry. Could be good, could be shit: The Call (2013)
 
 
I rollerna: Halle Berry, Abigail Breslin, Morris Chestnut, Michael Eklund, David Otunga, Roma Maffia & Michael Imperioli
Regi: Brad Anderson
Manus: Richard D'Ovidio, Nicole D'Ovidio & Jon Bokenkamp
Genre: Brott, Thriller
 
Kortfattad handling
När en 911-operatör tar ett livsförändrande samtal från en tonårsflicka som nyss blivit kidnappad, inser hon att hon måste konfrontera en mördare från sitt förflutna för att rädda flickans liv.
 
Förord
- Bara så att ni vet: Jag kommer att kalla Halle Berry's karaktär "Halle Berry" i en här recensionen. För ska jag vara helt ärlig kommer jag inte ihåg vad hon heter i filmen och jag orkar inte ta reda på det heller!
 
Fördelar
Jag hade inte hört mycket om den här filmen innan jag såg den. Det enda jag visste var att killen som gjorde "The Machinist" stod för regin vilket gjorde mig lite mer intresserad och att Halle Berry hade huvudrollen.
Jag förväntade mig därför en B-version av en bra kidnappningsfilm.
- Och det är precis vad detta är.
 
Halle Berry gör bra ifrån sig, men tyvärr gör hon ingen häpnadsväckande insats. Ingenting lyfter över förväntan vilket gör att i stort sett vem som helst hade kunnat spela karaktären.
Men hon gör i alla fall överlag ett bra jobb med karaktären. Hon visar karaktärens känslomässiga betydelse i filmen på ett bra sätt och det gjorde också att handligen genast blev mycket mer intressant.
 
Större delen av filmen handlar om att Halle Berry har en konversation med flickan som ligger i backluckan i kidnapparens bil och att Halle Berry försöker coacha flickan genom situationen och ge henne tips om hur hon kan hjälpa polisen att identifiera bilen genom att sända ut olika tecken och signaler.
- Det här var fränt. Det var intressant att följa alla smarta knep som nämndes för att kunna synas ut från en stängd baklucka i en bil som var i rörelse. Good job movie!
 
Jag måste också nämna några små ord om kidnapparen också, för jävlar i min lilla låda vad han är galen. Han är så där typiskt Norman Bates-galen och skriker och har sig. Och han gör det bra.
- Michael Eklund, som han heter, har jag aldrig hört talas om innan. Jag gissar att han är någon typ av B-skådis som lyckligt fick sitt big break i den här filmen. Jag gillade honom i alla fall.
 
Men när flickan sedan, efter halva filmens speltid, tas upp ur bakluckan tar det roliga slut.
Filmen blir här helt plötsligt väldigt klyschig, tråkig och ganska värdelös.
 
Nackdelar
Jag har ingenting emot första delen av filmen, med flickan i bakluckan och Halle Berry's guidande samtal med henne.
Det är här, när flickan tas upp ur bakluckan, som det händer. Tåget spårar ur. 
- Det som under 45 minuter varit en cool kidnappningsfilm med intressanta dialoger och ett aktivt sökande efter flickan förvandlas istället till klyschig bullshit med låtsashjälten Halle Berry som "tvingas" ta situationen i egna händer.
 
Halle Berry "känner sig skyldig" att rädda flickan på egen hand (då hon inte litar på polisen, som hon för övrigt jobbat för...?).
Och här är grejen:
- När Halle Berry tar fallet i egna händer ramlar hela hennes karaktär ihop och blir liggande på marken som en jävla brädhög. 
I filmen är hennes karaktär väldigt laglydig och följer allt "by the book". Och när hon nu bestämmer sig för att leka Batman och rädda flickan på egen hand spelar alla hennes känslofyllda karaktärssituationer ingen roll längre. Hon släpper alltså hela karaktären som vi suttit och hejat på i mer än en timme och springer istället rakt in i armarna på en galen mördare för att rädda någon hon aldrig träffat.
- Det är bara fel och nästan äckligt klyschigt.
 
Och låt oss inte heller glömma att hon inte är någon polis. Hon är en 911-operatör som sitter och tar hand om samtal hela dagarna om stökiga grannar och katter som fastnat i träd. 
- Att hon helt plötsligt skulle springa ut i skogen och vifta med en ficklampa krossar hela karaktären och allt som vi tyckt om hos henne under filmens gång.
 
Om jag kunde skulle jag nämna hur mycket och varför jag hatar slutet.
Men för att inte spoila för er avslutar jag recensionen med att säga att filmens tredje akt var värdelös.
 
Sammanfattning
Till en början är detta en bra kidnappningsfilm med intressanta samtal mellan flickan och Halle Berry och en galen kidnappare vars karaktär också väckte mitt intresse.
Men när Halle Berry sedan springer ut och leker superhjälte faller allt i kras. Tredje akten är helt värdelös och filmen blir tillslut väldigt lättbortglömd.
 
Jag ger "The Call" 5/10 
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: