Hotel Transylvania

Dra åt helvete! En film med Adam Sandler som är...bra. Vad är det frågan om?: Hotel Transylvania (2012)
 
 
I rollerna: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher, Steve Buscemi, Molly Shannon, Jon Lovitz & David Spade
Regi: Genndy Tartakovsky
Manus: Peter Baynham, Robert Smigel & Todd Durham
Genre: Animation, Comedy, Family
 
Kortfattad handling
Dracula, som driver ett hotell för monster som vill komma ifrån mänskligheten, blir plötsligt väldigt överbeskyddande när en ung pojke hittar hotellet och faller för hans tonåriga dotter.
 
Fördelar
- "ÖJ, Nicke! Du måste kolla upp Hotel Transylvania! Det är en skitrolig film om Dracula med Adam Sandler!"
 
- "En bra film med Adam Sandler? HAHA, du måste skämta med mig! Sådana filmer slutade att existera på 90-talet."
 
- "Nej, det är sant! Den är skitrolig. Du måste kolla upp den!"
 
- " *Suck*. Jaja, jag gör väl det då. Men bara för att jag ska få skriva skit om den sen!"
------------------------------------------------------------------------------------------------
- Japp, här får jag minsann äta upp mina ord...
 
Vet ni vad? "Hotel Transylvania" var en förvånansvärt rolig film. Jag hade absolut inte väntat mig att jag skulle skratta. 
Adam Sandler må vara en av de sämsta skådespelarna jag vet. Men...han funkade faktiskt för den här filmen. Trots att hans sjåpiga röst lyste igenom Draculas rumänska brytning fann jag det inte speciellt störande. Tvärtom, var det faktiskt riktigt passande.
Men det man skrattar åt är ju egentligen inte själva rösterna. Det är ju den komiska animationen. Karaktärernas utseende och ansiktsuttryck i komiska situationer är det som för mig spelar störst roll.
 
Det jag gillade mest med filmen var att Dracula både presenterar sin roll som den förfärlige blodsugande Greve Dracula och som den överbeskyddande pappan som gör allt för sin dotter. Att han försökte gömma båda rollerna för diverse karaktärer skapade många komiska situationer, och därutav mina skrattattacker.
 
Även sidokaraktärerna, som i detta fallet är monstren, är roliga. Klassiska skräckikoner som Frankenstein och Quasimodo har varsin roll med en hel del scentid och står för mycket av humorn i filmen.
 
Men det som överraskade mig mest vad nog Selena Gomez som Draculas dotter Mavis. Jag har aldrig sett en serie, film eller liknande med henne så jag hade ingen aning om vad jag skulle tro
Jag hade hört från många att hon var usel i allt hon var med i. Men efter att nu ha sett filmen undrar jag:
- Varför tycker ni att hon är dålig? Jag tyckte verkligen inte att hon gjorde dåligt ifrån sig, tvärtom. Hon var bara bra.
Jag har läst många forum där folk skriver att de förutsätter att hon är dålig bara för att hon dejtat Justin Bieber. Bara för att hon dejtat den mest hatade artisten i världen måste hon vara världelös, eller hur?
- Haha, trams. Helt ofattbart att en del tänker på det viset. Vakna upp ifrån hatvärlden, idioter.
 
"Hotel Transylvania" var en bra film. Jag älskar att bli överraskad.
 
Nackdelar
Det största felet med filmen är egentligen den näst största huvudpersonen - killen som upptäcker hotellet, Jonathan.
- Jag brydde mig inte om honom. Han ramlar in i filmen på ett bananskal och ger oss uppfattningen om en blandning mellan en dum hiphopare och en hög hippie. 
Hans dialoger är rakt igenom ganska störande och jag gillade inte karaktärens stil (Vad konstigt det känns att jag inte pratar om Adam Sandler nu...).
 
Jag tyckte heller inte om det allt för ofta nämnda "kärlek vid första ögonkastet-ögonblicket" som världen tvingar på oss i varenda animerade film som kommer ut nu för tiden. 
Vi får se Jonathan och Mavis tillsammans i inte mer än ett fåtal scener och när vi närmar oss slutet kläcker Mavis den otrovärda repliken: "I still wanna be with you!"
- Och ännu en gång har våra karaktärer lyckats kära ned sig och veta allt om varandra på inte mer än två jävla timmar. Sådant hatar jag! Trots att jag vet att det är animation behöver jag tro på det som händer. 
"Kärlek vi första ögonkastet" i filmer är så jävla uttjatat och tråkig, och för att inte tala om löjligt.
 
Och jag kan inte rå för att tycka att storyn lackar lite också. 
- jag tyckte om konceptet med Draculas hotell och hans överbeskyddande sätt som drev historian framåt på ett snyggt komiskt sätt.
Men när det blir för mycket "Åh, jag älskar honom så mycket" och "Du hade rätt. Jag ska aldrig mer tvivla på dig" börjar det bli tradigt. 
Mina krav på animerade filmer är ganska höga. Storyn måste flyta på felfritt för att jag ska kunna uppskatta det helt och hållet.
Det gjorde det inte riktigt i "Hotel Transylvania".
 
" Men vafan! Jag tyckte om den ändå!
 
Sammanfattning
Adam Sandler i en bra film..ja, jag säger då det...
"Hotel Transylvania" har ett rolig koncept och en bra story som tyvärr blir långranding i vissa partier.
Men: Större delen av filmen är bra.
- Värd att kolla upp om du inte sett den!
 
Jag ger "Hotel Transylvania" 7/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: