Scary Movie

Första filmen i raddan av dåliga parodier: Scary Movie (2000)
 
 
I rollerna: Anna Faris, Regina Hall, Jon Abrahams, Marlon Wayans, Shannon Elizabeth, Shawn Wayans, Lochlyn Munro & Dave Sheridan
Regi: Keenen Ivory Waylans
Manus: Jason Friedberg, Aaron Seltzer, Shawn Wayans & Marlon Wayans
Genre: Comedy
 
Kortfattad handling
Ett år efter att de olyckshändelsevis dödat en man blir en grupp av dumma tonåringar förföljda av en förklädd mördare.
 
Fördelar
Det bästa med "Scary Movie" är att den håller sig så bra till skräckfilmsklassikern "Scream" som den då paroderar. Man följer bra med i den lätta handlingen och känner igen kända repliker och scener från den originella "Scream", vilket är roande. Sedan förstörs förstås de flesta scerna med bombningar av extremt dåliga skämt, men ändå...det är kul att känna igen sig.
 
Sedan tycker jag även att bröderna Wayans är väldigt bra i filmen. Marlon Wayans, den mest framgångsrika av bröderna, paroderar här den klassiska pundaren i en skräckfilm. Och han gör det så jävla överdrivet så att det blir roligt. Sedan är han ju en bra skådespelare också.
Brodern Shawn Wayans gör sin roll som...ja gay helt enkelt, och han gör det bra med en komisk övertygelse som inte är alltför överdriven.
 
Det mest komiska i filmen är ju då den klantiga mördaren som springer runt och dummar sig. Det finns kanske två scener jag faktiskt kan erkänna är väldigt roliga. Men sedan är det inte mycket kvar att hänga i julgranen...
 
Nackdelar
Som alla andra filmer som är skrivna av Jason Friedberg och Aaron Seltzman förlitar sig filmen på att åskådaren har dålig humor. En åskådare som älskar när offret får välja mellan en köttkniv och en banan som vapen och väljer bananen. En åskådare som skrattar ihjäl sig när Carmen Electras siliconklump ploppar ur hennes bröst.
- Jag är INTE den sortens åskådare.
 
Jag finner alla dessa skämt otroligt smaklösa och inte alls roliga, och är en sådan där person som verkligen inte kan förstå sig på personer som finner detta roligt. Det existerar helt enkelt inte i min värld att skratta åt dessa skämt.
Jag kunde nog ha accepterat om det var 5-8 skämt i samma scen som paroderade "Scream". Men när filmen nu är fylld med 50 dåliga skämt i samma scen upplever jag ungefär samma känsla som när man lassar på lite för mycket köttfärssås på spagettin.
- Dett är gott i början, men efter ett tag börjar man att må illa.
Alla stela skämt som inte passar in faller väldigt platt och avslutar som en enormt dålig vits. Det är helt enkelt inte roligt.
 
Det värsta av allt är att huvudrollsinnehavaren är den otrooooligt irriterande Anna Faris. Jag tål henne inte. Hennes gälla röst infekterar mina öron och hennes sk "skrikpratande" får mig att vilja döda någon. 
- Jag förstår helt enkelt inte hur hon ens har en karriär. Hon är ingenting annat är en enormt dålig skådespelare. Fy!
 
Som parodifilm kan jag komma på minst 10st som är bättre än den här. Till filmens fördel så kommer det bara att gå utför härifrån, så GRATTIS: "Du är den bästa, eller rättare sagt...minst sämsta filmen i Scary Movie-tåget!"
 
Sammanfattning
Filmen håller sig till Scream's story och har några bra scener samt de talangfulla bröderna Wayans i sig.
Men sedan manglas det bara på med smaklösa skämt som bara en människa med sjukligt dålig humor kan skratta åt. Och varför det kom tre, snart fyra uppföljare kan jag inte svara på.
- Det är helt enkelt obegripligt.
 
Jag ger "Scary Movie" 3/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: