Tucker and Dale vs. Evil

Tänkt dig att du slår ihop "Shaun of the Dead" och "Wrong Turn": Tucker and Dale vs. Evil (2010)
 
 
I rollerna: Tyler Labine, Alan Tudyk, Katrina Bowden, Jesse Moss, Philip Granger, Brandon Jay McLaren, Christie Laing, Alex Arsenault & Travis Nelson
Regi: Eli Craig
Manus: Eli Craig & Morgan Jurgenson
Genre: Comedy, Horror
 
Kortfattad handling
Tucker och Dale är på semester i deras förfallna fjällstuga när de attackeras av en grupp paranoida ungdomar.
 
Fördelar
Jag förväntade mig inte mycket. En skräckkomedi med 90% okända B-skådespelare, hur bra kan den vara?
- Ganska jävla bra faktiskt.
 
En nyckeldel i en helt vanlig skräckfilm är att hillbillys pekas ut som inskränkta psykopater som mördar alla som passerar deras revir. I den här filmen är det tvärt om.
Tucker och Dale är två vanliga vänner som råkar stöta på en grupp ungdomar som sett för många skräckfilmer och därför dömer dem efter utseendet och tror att de är livsfarliga psykopater.
 
Filmen är en enda stor rolig parodi på standardgenren inom skräck: Ungdomar som åker ut i skogen för att festa. Det bästa är att det inte sker ett enda mord i hela filmen. Allt är bara olyckshändelser som uppstår när ungdomarna försöker att döda Tucker and Dale, vilket gör hela filmen genial.
 
Det är inte bara de klassiska paroderande skräckelementen som är roliga. Det roligaste är alla dödsfall. Dödsfallen i filmen är ren och skär komedi bara för att folk dör på sådana överdrivna sätt att det blir roligt och blodet skvätter och åt alla håll och kanter. Lägger vi sedan på Tucker och Dale's charmiga personligheter och roliga dialoger får vi en film som både är genialt rolig och otroligt blodig rakt igenom.
 
Och vad som är ännu bättre är att man inte behöver bry sig om ungdomarna. Deras enda uppgift i filmen är att dö på ovanliga sätt. Eftersom vi får veta Tucker ch Dales historia och lära oss deras personligheter behöver vi inte få reda på något om de andra. Det är helt enkelt irrelevant.
Ungdomarna är bara där för att dö - punkt slut.
 
"Tucker and Dale vs. Evil" var en överraskande rolig film som paroderar allt vad klassisk ungdomsskräck heter... med en hel del skvättande blod.
 
Nackdelar
Det enda felet jag egentligen har med filmen är en av ungdomarna, Chad. Han spelar den där klassiska "tuffingen" som finns i varje skräckfilm av den här genren. Problemet är att den okända B-skådespelaren som spelar honom är väldigt dålig och att det låter som om han läser manuset samtidigt som han spelar.
Karaktären verkar för det andra vara psykist ostabil och förstör den oskyldiga känslan som Tucker och Dale gjort filmen till. Chad blir helt plötsligt galen och beter sig som en galen psykopat.
Detta tyckte jag tyvärr förstörde väldigt mycket.
 
En annan sak jag hara att klaga på och även varna för är filmens trailer.
- Se den inte! Den avslöjar alldeles för mycket av det roliga i filmen. Du kommer att få en bättre upplevelse om du struntar i att se trailern. Den förstör bara det roliga.
 
Annat - Nej!
 
Sammanfattning
Jag har längtat efter en ordentlig skräckparodi ända sedan jag såg "Shaun of the Dead" för första gången. Den här filmen når inte riktigt upp, men var på god väg.
Detta är en film för dig som är ett fan av skräck men även för dig som gillar komedi. Det är en film för dig som gillar film och egentligen... en film jag tycker att ALLA ska se.
 
Jag ger "Tucker and Dale vs. Evil" 7/10
 
 
Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Althea - En nörd

Åh, jag älskar den här filmen! Helt underbar och Alan Tyduk alltså.. lovely

2013-02-21 @ 12:26:49
URL: http://www.altheatrollet.blogg.se
Postat av: Robin

Haha, den filmen är awesome!
Såg den första dagen den fanns att ladda ner :)

2013-03-16 @ 02:26:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: