Scooby-Doo

Baserad på den klassiska serien, fast ändå inte: Scooby-Doo (2002)
 
 
I rollerna: Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard, Linda Cardellini, Neil Fanning, Rowan Atkinson, Steven Grives, Scott Innes & Miguel A. Núñes Jr.
Regi: Raja Gosnell
Manus: James Gunn & Craig Titley
Genre: Adventure, Comedy, Family
 
Kortfattad handling
Efter en bitter splittring skickas varje medlem av Mysterie-gänget individuellt till en läskig ö för att undersöka öns mysterium. 
 
Fördelar
Aaah, gamle Scooby-Doo. Ujujuj vilken nostalgitripp jag känner när jag ser den här filmen. För när man var liten var man verkligen dum i huvudet. Man fattade verkligen inte vad dåliga filmer var. 
Men trots att jag nu, efter att ha sett fimen för första gången sedan jag var liten, kan konstatera att filmen suger så kan jag inte hjälpa att jag finner den nostalgisk.
 
Så det finns faktiskt ett par skämt som fortfarande fungerar. Och då handlar det förstås om Shaggy och Scooby-Doo. Det finns faktiskt roliga dialoger och utförande dem emellan.
 
Sedan ser ju faktiskt skådespelarna exakt ut som de gjorde i serien. Freddie Prinze Jr. och Matthew Lillard pssar perfekt som Fred och Shaggy. Sedan kan man ju ställa frågor kring skådespelet, men det är en annan fråga.
 
Men det är ingenting annat än nostalgi som gör att jag inte hatar filmen. Skulle jag se den för första gången idag skulle jag garanterat hata den.
 
Nackdelar
Till att börja med:
Vad fan har de gjort med Scooby-Doo? Sämre CGI-effekter får man leta efter.
Det skamligaste är att den här filmen kom ut samma år som Sagan om de två tornen som hade den bästa CGI-figuren Gollum i sig. Hur stort budgetskillnad filmerna hade visas ju ganska klart då Gollum ser verklig ut och Scooby-Doo ser mindre trovärdig ut än Roger Rabbit - och det är meningen att man ska förstå att Roger Rabbit inte är där på riktigt!
 
Och vadå Mysterie-gänget splittras? Jag trodde att filmen var baserad på serien! Där splittrades de inte. Och när de splittras och går skilda vägar viker de av åt varsitt håll till varsin bil, trots att den klassiska Mysteriebilen står precis framför dem.
- Sedan när hade alla i gänget olika bilar? Så vitt jag vet så färdades de alltid i skåpbilen. Det var liksom Mysterie-gängets grej!
 
Hela filmens handling utspelar sig på Spooky Island som ägs av Mr. Bean (Rowan Atkinson) och på ön händer det mystiska saker. Men det är ingen vanlig gubbe i en monstermask. Nejnej, det är riktiga monster!
- Öööhm ja, hela poängen med den klassiska serien var att det inte fanns några riktiga monster. Så jag kan bara gissa att skaparna av filmen inte ville göra gamla fans av serien glada genom att skapa en klassisk "gubbe i kostym-monster". 
"Jag vet! Vi skiter i att tusentals fans blir ledsna! Vi skaffar nya fans genom att göra precis motsatsen av vad serien gick ut på!"
- Jag tror snarare att ni tappade mer fans än vad ni fick nya. Idioter.
 
Och det är inte det att det är "vanliga monster" som springer omkring. Nej, de måste verkligen dra det så jävla långt att hjärnan bakom allting är en välkänd Scooby-Doo-figur som absolut inte passar in som en ondskefull skurk. 
 
Och hela skurkens ondskefulla plan verkar vara att suga ut alla människors själar för att fylla sig själv med dem och bli någon slags "King Kong Jr." för att ta över världen.
- Really? Inte nog med att ni tog just den karaktären som ni gjorde till att spela härnan bakom allting, men ni har mage att kasta in inte bara ett utan ett tiotal övernaturnliga scenarion i filmen. 
 
Detta är ingenting som den klassiska serien. Detta är Scooby-Doo på droger.
 
Sammanfattning
Den här filmen har ingenting med Scooby-Doo att göra förutom att karaktärerna råkar vara detsamma.
Dåligt skådespel, usel story, en fruktansvärt dåligt CGI-Scooby-Doo och helt enkelt inte som Scooby-Doo ska vara.
Att de sedan kastar in onödiga kändisar som Pamela Anderson och någon okänd brottare är det sista som är fel med den här filmen.
Nej, det är tur för filmen att jag finner den nostalgisk. Annars hade den fått ett bottenbetyg.
 
Jag ger "Scooby-Doo" 3/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: