Oscarsgalan 2013

Så ja, jag satt alltså, som så många andra filmfans, i 8 timmar och tittade på repotage, röda mattan och Oscarsgalan.
Här kommer vad jag tyckte om och inte tyckte om:
 
 
Fördelar
 
• Seth MacFarlane
Galans ledare/presentatör vad som sagt Family Guy-skaparen Seeth MacFarlane. Och jag tyckte verkligen att han passade som det. Jag skrattade mycket åt hans skämt som både var riktigt roliga och elaka, men det ska det vara på en Oscarsgala. Och han verkade gilla det han gjorde också.
 
• Filip och Fredrik
Folk klagar på att Filip och Fredrik pratar för mycket. Nej? De pratade under själva galan när svenskarna vann och det är väl inte konstigt! Skärpning filmfans! Jag älskar Filip och Fredrik och även denna gång träffade deras humor mitt i prick. Bra jobbat!
 
• Jennifer Lawrence stuper på näsan
Något av det roligaste och mest öväntade var när Jennifer Lawrence vann en Oscar och ramlarde i trappan påväg upp på scenen. Pinsamt för henne men roligt för oss!
 
Socksketchen
Ett annat humoristiskt inlag under galan var socksketchen som paroderade den Oscarsnominerade filmen Flight. Riktigt roligt!
 
Oscarsvinnande svenskar
Inte bara en. Hela tre vinster åt Sverige under en och samma gala. Historiskt och mycket kul.
 
Nazistskämtet
Det bästa skämtet under hela galan: Nazisten som rusar in genom porten och skriker "Sir, They're gone!" Jävlar vad jag skrattade. Förmodligen den enda gången man får se en Nazist på Oscarsgalan också. I alla fall en "öppen" en.
 
• Cristoph Waltz och Quentin Tarantino
Mina högsta önskemål som vinnare. Och visst vann dem. De båda hade även de bästa och mest utstickande tacktalen.
 
Nackdelar
 
• Brave
Den animerade film som minst förtjänade en Oscar tog istället hem den. Nej, nej, nej helt fel val. Jag är besviken på akademin.
 
Röda mattan
Det brukar alltid ske något roligt eller underhållande, men det gjorde det fan inte denna gången. Inte ens en intresant intervju.
 
• Russell Crowe
Hela Les Misérables-gänget gick upp på scen och framförde en mycket bra låt. Men varje gäng har ett svart får och i detta fallet var det Russell Crowe. Han kan helt enkelt inte sjunga.
 
• Adele
Själva Adele är det inget fel på fär jävlar vilken sångerska. Men musiken som kompade henne dränkte halva rösten så att hennes vackra och starka röst inte alls fick den plats den borde ha fått. Framförandet blev stelt och tråkigt och var det enda musikframträdandet som inte fick stående ovationer.
 
• Stela presentationer
Inget utstickande, inte roligt och inget nytt. Allt var stelt och tråkigt.
 
• Michelle Obama's onödiga framträdande
Giganten Jack Nicholson kom upp på scenen för att preentera årest bästa film...trodde vi. Nej, istället dyker Michelle Obama upp på en stor skärm och presenterar vinnaren. Varför då om jag får fråga? Totalt onödigt.
 
Ted
Det har blivit som någon slags trend att en animerad figur ska presentera vinnare/nomineringar. På Emmy Awards för några år sedan var det Brian och Stewie från Family Guy, som faktiskt var riktigt roligt. Och under denna gala var det nallebjörnen Ted som stod för detta. Och det var inte ett dugg kul. Riktigt pinsamt faktiskt.
 
Sammanfattning
Överlag en bra och flytande gala. Seth MacFarlane var rolig och mestadels rätt filmer och skådespelare vann. Men det blev stundtals stelt och tråkigt och mycket kan förbättras.
 
 
Såg du Oscarsgalan? Vad tyckte du om? Vad tyckte du inte om? Let me know!
 
Ha en fortatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Erika

Störde mig något så fruktansvärt att de skulle ha med Michelle Obama. Det är en gala där filmprestationer hyllas, ingen jävla politik ska blandas in i de!
Töntiga patriotiska USA!

Svar: Verkligen helt onödigt. Citerar Doug Walker:"Hey Mrs. Obama, you look good in dresses, want to make a pointless cameo to rub in how not liberal we are?"
Niklas

2013-02-26 @ 15:46:31
URL: http://eerikalarsson.blogg.se
Postat av: Oskar

Vilken tycker du skulle ha vunnit istället för modig? Väldigt tråkiga "tacktal", waltz, tarantino å Lewis skötte sig bra dock.

Svar: Wreck-it Ralph eller The Pirates: Band of Misfits. Att Brave slog dem båda är helt ologiskt.Håller med, otroligt långtråkigt. Alla med samma öppning: "Thank you so much. I wanna thank the academy, my mom, dad and my beautiful children."
Niklas

2013-02-26 @ 17:15:21
Postat av: Oskar

Har inte sett wreck it Ralph, men den verkar bättre än modig.

Svar: Det är den, med marginal!
Niklas

2013-02-26 @ 17:44:53
Postat av: Anonym

Inte första missödet för Jennifer på senare tid även om snubblandet var mitt i prick :)

http://www.hollywood24.se/nyheter/jennifer-osams-med-josh/

2013-02-27 @ 17:51:18
Postat av: Anonym

Inte första missödet för Jennifer på senare tid även om snubblandet var mitt i prick :)

http://www.hollywood24.se/nyheter/jennifer-osams-med-josh/

2013-02-27 @ 17:51:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: