The Hobbit: The Desolation of Smaug

Årets mest efterlängtade film är här: The Hobbit: The Deasolation of Smaug (2013)
 
 
I rollerna: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Ken Stott, Benedict Cumberbatch, Luke Evans, Orlando Bloom & Evangeline Lilly
Regi: Peter Jackson
Manus: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson & Guillermo del Toro
Genre: Äventyr, Drama, Fantasy
 
Kortfattad handling
Tillsammans med Bilbo Baggins och Gandalf the Grey fortsätter dvärgarna sin strävan att åteta sitt hemland, Erebor, från draken Smaug. Samtidigt är Bilbo i besittning av en mystisk och magisk ring.
 
Fördelar
Den här recensionen är fri från spoilers, så har du inte sett den än behöver du inte vara orolig!
 
Ja, äntligen är den här. Den episka fortsättningen till en redan episk början av en trilogi. And it's just awesome.
- Om du tyckte "The Hobbit: An Unexpected Journey" var cool är det ingenting emot vad du kommer tycka om denna. Eftersom vi fick reda på karaktärernas bakgrund och personlighet i förra filmen är det bara reent äventyr från början till slut. 
 
Vi möter samma omtyckta karaktärer som Bilbo, Gandalf och Thorin. Till och med trollgubben omgiven av fågelskit dyker upp i ett par minuter.
- Och Martin Freeman är fortfarande den bästa Bilbo de någonsin kunnat välja, Gandalf är fortfarande badass och dvärgarna lika intressanta som i förra filmen. Lustiga ögonblick blandas helt perfekt med überspännande äventyr och onda väsen skrämmer vettet ur en ovetande publik.
 
Och Legolas dyker upp i filmen trots att han inte finns med i boken. Vid sin sida har han alven Tauriel, som spelas av Evangeline Lilly.
Jag var lite rädd att jag skulle finna dessa karaktärer irrelevanta och känna att de bara var intryckta i filmen för att få en till story. 
- Men som tur var kände jag inte alls så. Jag tyckte de passade perfekt i storyn och är nu bara glad att jag inte hade rätt. Inte ens den s.k romansen alven Tauriel har med en av dvärgarna var speciellt onödig, just för att den inte gjordes på ett cheesy sätt. Tvärtom var det den sidostory som jag intresserade mest för.
 
Men nog med skitsnacket, för det jag nyss räknat upp är ingenting emot det här:
Draken Smaug, röstad av Benedict Cumberbatch. 
Jag menar...holy crap! Den mäktigaste drake jag någonsin sett i en film har nyss visat sig.
- Och tro inte nu att det bara är en "vanlig drake som sprutar eld". Nej nej, nej, Smaug har personlighet och den mäktigaste rösten någonsin.
Smaug är ond, listig, smart, mäktig, dominant och...släng dig i väggen Godzilla, han är ENORM!
- Bilbos ansiktsuttryck när han ser Smaug för första gången är exakt samma som det du kommer ha. Skräck, så mycket skräck.
 
Det bästa med hela filmen var helt klart Smaug. Men allt annat jag räknat upp innan det är inte att glömma bort.
- Kort sagt, "The Hobbit: The Deasolation of Smaug" är A.W.E.S.O.M.E.
 
Nackdelar
När jag gick ut från biosalongen igår vimlade många positiva tankar omkring. T.ex "Jävlar vad bra det var", "Fy fan vilken bra slut" och "Jag är glad att jag såg den".
- Men det var en tanke som stack ut:
 
"Jag är besviken på soundtracket"
 
Ja, jag är besviken på soundtracket. 
Förra året, när jag såg "Unexpected Journey" kom jag ut från biosalongen med tanken "Jag måste ladda ned soundtracket när jag kommer hem".
- När jag kom ut från "Desolation of Smaug" kunde jag inte komma på hur ett enda stycke gick. Samtliga filmer jag sett på bio i år sitter sountracket fortfarande kvar i huvudet.
Och sitter soundtracket kvar från en film jag såg i April tycker man ju att jag borde minnas i alla fall något stycke från en sådan mäktig film som Hobbit. 
- Men nej tyvärr. Sountracket blev jag besviken på.
 
Och det finns ett fåtal scener som jag fann onödiga. Men det är bara slöseri med tid att krafsa ned dem här då de utgör en sådan liten del att det inte spelar någon roll.
 
Sammanfattning
Tyckte du om "Unexpected Journey"?
- Då kommer du älska den här, för detta är filmen fansen ville ha av den första Hobbitfilmen.
Bilbo är badass, Gandalf är badass, Thorin är badass och dvärgarna är badass. Smaug är bäst i världen och Mikael Persbrandt blinkar förbi i ett par minuter, vilket faktiskt var riktigt bra.
 
Jag ger "The Hobbit: The Deasolation of Smaug" 9/10
 
 
Har du ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer
Postat av: Nilmas Filmhylla

Jag såg den igår och både jag och sambon blev otroligt besvikna :/

Svar: Jo, jag har hört att en del blev det, tyvärr.Men trots min hyllande recension kan jag dock förstå vad vissa inte gillar med den :)
Vad gillade du inte med den?
Niklas

2013-12-21 @ 22:53:50
URL: http://nilmasfilmhylla.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: