Prisoners

Det närmar sig årets slut. Här har vi en av Topp 10: Prisoners (2013)
 
 
I rollerna: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Terrence Howard, Viola Davis, Melissa Leo, Maria Bello & Paul Dano
Regi: Denis Villeneuve
Manus: Aaron Guzikowski
Genre: Brott, Drama, Thriller
 
Kortfattad handling
När Keller Dover's dotter och hennes kompis försvinner tar han saken i egna händer samtidigt som polisen hanterar egna ledtrådar och pressen ökar. Men hur långt kommer denna desperata pappa gå för att skydda sin familj?
 
Fördelar
I början av året när jag såg Les Misérables trodde jag att jag hade sett Hugh Jackman's bästa roll på ett bra tag framöver. 
- Jag hade visst fel. Hans prestation i den här filmen förtjänar en Oscar mer än sin nominering för Les Misérables.
Han var så fantastiskt bra i den här filmen att jag var helt övertygad om att det jag såg verkligen var på riktigt. Alla känslor var läskigt realistiska och fantastiskt utförda. Han gör sitt livs roll.
 
På andra sidan ser vi Jake Gyllenhaal som även han gör en av sina bättre prestationer på länge. Jag tycker fortfarande han är bättre i Brokeback Mountain och Zodiac, men sedan finns det inte mycket annat som slår detta.
Och filmen överlag är verkligen jättebra. Väldigt spännande från början till slut, fantastiskt regi, kamera och en underbar prestation av en av Hollywoods mest underskattade skådespelare, Paul Dano.
 
"Prisoners" är ett mysteriskt spånningsdrama med mycket fokus på skådespelarnas karaktärer och hur de känner inombords. Filmens story är väldigt ledsam och hemsk vilket leder till att karaktärerna uppträder oerhört frustrerat.
Och samtliga känslor och repliker levereras på ett sådant fantastiskt sätt att vi i publiken verkligen känner frustrationen som karaktärerna upplever. 
- Vid ett tillfälle kändes det t.om som om jag själv var med i filmen. Jag kände mig ledsen, på riktigt.
 
Det känns fel att säga att jag "hade kul med filmen" för det passar sig inte riktigt för ämnet filmen handlar om. Vad jag däremot kan säga är att jag verkligen gillade den och att tiden bara flög förbi.
 
Nackdelar
Har jag något att säga till om skulle det vara storyn.
Men missförstå mig inte, manuset är väldigt välskrivet och bra gjort. Men det är dock lite förutsägbart...
- När man ser en sådan här film, och man vet att någon av karaktärerna vi mött är skurken vi letar efter, håller man ju på och gissar sig fram och dividerar med sig själv om vad som stämmer och inte. 
Man jämnför fakta med magkänsla, magkänsla med fakta, om coh om igen tills man tillslut får reda på vem det är.
- I den här filmen behövde jag inte jämnföra speciellt många gånger innan jag var övertygad om vem det var, och det gjorde mig lite ledsen. Jag hatar förutsägbarheter. 
 
Så det kunde gjorts bättre.
- Annars har jag inget mer att säga till om!
 
Sammanfattning
Personligen tyckte jag att andra halvan av filmen, där det var meningen att man skulle börja gissa vem som var kidnapparen, var alldeles för förutsägbar. Men det behöver ju inte betyda att ni kommer lista ut vem det är!
- Så därför tycker jag gott att ni kan ta er en titt på "Prisoners". För det är faktiskt, trots det jag nämnt, en väldigt bra film!
 
Jag ger "Prisoners" 8,5/10
 
 
Har du ett förslag på en film/serie du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: