Machete Kills

Hur kritiserar man en film som är dålig med flit?: Machete Kills (2013)
 
 
I rollerna: Danny Trejo, Mel Gibson, Demian Bichir, Charlie Sheen, Michelle Rodriguez, Amber Heard, Sofía Vegrara, Alexa Vega & Lady Gaga
Regi: Robert Rodriguez
Manus: Kyle Ward, Robert Rodriguez & Marcel Rodriguez
Genre: Action, Thriller
 
Kortfattad handling
Den amerikanska regeringen rekryterar Machete för att kämpa sig igenom Mexiko för att stoppa en vapenhandlare som planerar att avfyra ett vapen upp i rymden.
 
Fördelar
Som sagt, hur kritiserar man en film som det är meningen ska vara dålig?
Det blir mycket svårare att ta ut nackdelar men också svårt att bedömma vad som var bra.
 
Men vad jag vet och visste redan innan jag gav mig in i filmen var att inte ta den seriöst.
Detta är en överdriven actionrulle som har absurt löjlig action med flit. Det är meningen att specialeffekterna ska se ut som skit, att blodet ser ut som karamellfärg och att storyn är så dum att man inte tror sina ögon.
- Och i och med att allt detta, som man skulle hatat i vanliga fall, är gjort med flit blir filmen istället väldigt underhållande.
 
Danny Trejo (som fyller 70 nästa år!!!!) är mer badass än någonsin. Machete plöjer allt tänkbart motstånd med sin machete så att det mycket overkliga men samtidigt underhållande blodet flyger åt alla håll och kanter.
- Och när jag fann mig sittande framför min TV och se den mest löjliga actionsekvensen efter den andra kunde jag inte rå för att inte le. Det var så komiskt dåligt att jag tyckte att det var bra.
 
Filmen har också en mycket bra rollista. Mel Gibson, Demian Bichir, Michelle Rodriguez, Amber Heard och hör på den här: CARLOS ESTEVEZ! 
- Det där, mina damer och herrar, är Charlie Sheen. Charlie Sheen föddes som Carlos Estevez men har inte använt namnet under hela sin filmkarriär...tills nu! Och det är mer än bara komiskt. Det är genialiskt!
 
Andra anmärkbara roller i listan är bland annat till Lady Gaga och Alexa Vega.
- Lady Gaga var en awesome cameo, men det är Alexa Vega jag vill prata om.
 
 
- Herre-f*cking-jösses! Jag kunde inte tro mina ögon när jag kollade upp henne på IMDb när filmen var slut. Denna sjukt snygga tjej till vänster spelade en gång Carmen Cortez i min älsklingsfilm som barn. Sjukt, men samtidigt A.W.E.S.O.M.E.
 
Överlag tyckte jag filmen var bra, så länge jag inte tog den seriöst!
 
Nackdelar
Ojojoj, det här är svårt. Jag kan inte klaga på skådespel, specieleffekter eller handling. Så vad ska jag då säga?
- Jo, jag har en grej. Den var för lång. I alla fall minst en kvart kunde klippts bort enligt min åsikt. De alldeles för komplicerade och onödiga plotlinjerna och filmens överfyllnad av karaktärer som bara fanns till ett par sekunder kunde gott ha klippts bort.
Och de få "seriösa" dialogerna filmen väl får till är både onödiga och ointressanta. De hade också kunnat spara ett par minuter.
 
Jag borde inte kunna klaga på löjligheten men nu måste jag faktiskt göra det. 
- En stor del av filmen påminner skarpt om en B-version av en James Bond-film. Lustiga gadgets slängs in lite varstans att det tillslut går överdrift. Och när någonting går till överdrift i en film som är överdriven med flit är det illa.
De kunde gott ha skippat alla gadgets...utom möjligen den kulsprutande bysten...
 
Sammanfattning
"Machete Kills" gav vad jag ville ha av den. Otroligt överdriven action och dummaste storyn man kan tänka sig (med ett undantag från "Sharknado").
Jag hade kul med filmen. Jag älskade Charlie Sheen som president, uppskattade otänkbara cameos som Lady Gaga och slutade aldrig överraskas av hur rolig jag tyckte en såpass dålig film kunde vara. 
Jag tror helt klart att även du kommer att uppskatta "Machete Kills". Men vad du än gör:
- Ta den INTE seriöst!
 
Jag ger "Machete Kills" 6/10
 
 
Har du ett förslag på en film/serie du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlug dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: