The incredible Burt Wonderstone

I år kom det ut två filmer om magi och trolleri. Det här är den dåliga: The Incredible Burt Wonderstone (2013)
 
 
I rollerna: Steve Carell, Steve Buscemi, Olivia Wilde, Jim Carrey, James Gandolfini, Jay Mohr & Alan Arkin
Regi: Don Scardino
Manus: Jonathan M. Goldstein, John Francis Haley, Chad Kultgen & Tyler Mitchell
Genre: Komedi
 
Kortfattad handling
När gatumagikern Steve Gray's stunt får deras glamorösa magishow att dö ut måste superstjärnorna Burt Wonderstone & Anton Marvelton iscensätta sitt egna djärva stunt.
 
Fördelar
Jag tycker om Steve Carell. Han har gjort mycket bra saker och är en av de bästa skådespelarna i hela Hollywood. Men nu har han verkligen ramlat nedför trappan...
 
Det finns inte mycket bra att säga om "The Incredible Burt Wonderstone".
I normala fall skulle jag kalla filmen en total katastrof, men eftersom jag råkar vara fascinerad av magi så blir inte betyget riktigt så dåligt.
- För det var just maginumren som var det bästa i filmen. Inte för att det fanns så många kanske, men de jag såg var mycket bra och underhöll mig...i alla fall för ett kort ögonblick.
 
Filmen har väl också sina roliga stunder, men det bjuds inte på något gapskratt inte.
- Jag kan erkänna att jag fnissade till ett par gånger och fnyste entusiastiskt åt ett par kommentarer, men att kalla detta en komedi är att ta i!
 
Nackdelar
- Snacka om att skita i det blå skåpet, Steve Buscemi.
Killen som spelat Mr. Pink i "Reservoir Dogs", Carl Showalter i "Fargo", Enoch 'Nucky' Thompson i succéserien "Boardwalk Empire" och gett rösten åt Randall i "Monsters, Inc." har nu valt att klä upp sig i töntiga kostymer och bära den fulaste peruken i världshistorien.
- Läste du ens manuset innan du skrev på att vara med i skiten?
 
Här spelar han Burt Wonderstone's taniga sidekick och har ungefär lika många stunder i rampljuset som roddarna under en Metallica-konsert. Jag brukar annars tycka om Mr. Buscemi, men här kunde inte ens han få mig att ändra uppfattning.
 
Steve Carell var heller inget att hurra för. Leadkaraktären som ska lyfta filmen är ett jävla as. 
- Jag tyckte inte om honom, varken innan eller efter han växte som person (som vilken idiot som helst kunde räkna ut att han skulle göra.)
Han var ett störigt, dumt och uppblåst svin t.om julromten skulle kunna slå på käften och jag ogillade honom under hela filmen. Och rolig var han inte heller.
 
"The Incredible Burt Wonderstone" hade ingen humor. Allt var platt, tråkigt och med ett manus som en femåring skulle kunnat skriva, och jag skulle inte bli förvånad om det var sant.
 
Sammanfattning
Har du extremt tråkig humor och inte bryr dig om att tre komiska genin som Steve Carell, Steve Buscemi och Jim Carrey våldtar sin karriär på detta fasansfulla sätt så kanske du tycker om filmen.
Jag gjorde det inte, kommer aldrig se filmen igen och skulle inte ens rekommendera den till min värsta fiende.
 
Jag ger "The Incredible Burt Wonderstone" 3/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: