Star Trek Into Darkness

Jag kanske borde bli ett Star Trek-freak?: Star Trek Into Darkness (2013)
 
 
I rollerna: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Zaldana, Simon Pegg, Karl Urban, John Cho, Anton Yelchin, Bruce Greenwood, Peter Weller & Benedict Cumberbatch
Regi: J.J. Abrams
Manus: Roberto Orci, Alex Kurtzman & Damon Lindelof
Genre: Action, Sci-Fi, Äventyr
 
Kortfattad handling
Efter att besättningen på The Enterprice upptäcker en ostoppbar terrorkraft inifrån sin egna organisation, leder Kapen Kirk en människojakt till en krigs-zonsvärld för att fånga en man av massförstörelsevapen.
 
Fördelar
Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig sett på Star Trek. Jag har aldrig sett originalserien eller någon film som kommit ut. Men allt ändrades när jag köpte J.J. Abrams "Star Trek" (2009) på Blu-Ray för ett par måndader sedan. 
- Jag älskade den och väntade med spänning på uppföljaren, som tursamt nog kom ut samma år.
Och nu har jag då sett den. Och den är minst lika bra som den förra!
 
Precis som i förra filmen träffar vi på omtyckta karaktärer som Kapten Kirk (Chris Pine) , Spock (Zachary Quinto) och min personliga favorit Scotty (Simon Pegg).
Samtliga karaktärer följer upp i samma banor vi lämnade dem i förra filmen. Kirk och Spock småtjafsar och argumenterar fram komiska situationer som gör filmen ännu bättre än om den bara hade varit actionpackad och Scotty frambringar de flesta skratten med sin komiska timing, charmiga dialekt och spännande ordförråd.
 
Vi introduceras även till en av de mäktigaste skurkar jag mött på på länge, Khan (Benedict Cumberbatch), och han är fruktansvärt badass. Med sin dova röst och lömska utseende kombinerat med sin blomstrande skådespelartalang bjuder Cumberbatch på en av de mest strålande och enastående prestationerna i år. Han stal varenda scen han var med i och fick filmen att lyfta tills den slog i taket.
 
Storyn är också väldigt, väldigt bra. Det varierar mellan scener i rymden och på jorden, vilket jag gillade. Filmen är heller inte ett dugg förutsägbar vilket får samtliga scener bli minst lika intressanta som de förgående.
Och den är självklart visuellt vacker och otroligt imponerande, mer om det behöver jag väl knappast säga. 
Nu är jag som sagt inte insatt i Star Trek och kan ingenting om det mer än det jag sett i dessa två filmer, så därför vet jag inte hur lojal filmen är mot originalserien. Men vad jag ändå nästan kan vara 100% säker på är att Star Trek-fans INTE kommer bli besvikna. 
 
Jag ska inte gå så långt som att säga att filmen är ett mästerverk, men jag kan lugnt säga att det är någonting som verkligen måste kollas upp. Star Trek-fan eller inte. Det är ett MÅSTE!
 
Nackdelar
Det enda jag egentligen har att nämna är den första kvarten.
- Den är ganska rörig och fylld med skakig kamera (som jag för övrigt är allergisk mot). Jag blev sittande med en tvekan.
"Skulle jag tycka om filmen eller inte? Kommer det vara så här hela filmen stänger jag garanterat av!"
 
- Men som tur var gaskade filmen upp sig så mycket att jag inte har någonting mer att klaga på!
 
Sammanfattning
Minst lika bra som den förgående, spännande, komisk, actionpackad, intressant, badass skurk, samtliga skådespelarinsatser var kanon och filmens visuella effekter är underbara.
- Detta är bara några få anledningar till varför du ska se filmen. Det är som sagt ett måste.
 
Jag ger "Star Trek Into Darkness" 9/10
 
 
Ja, det var det. Har du nogon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: