Wreck-It Ralph

Disney blandar in TV-spel. Fan på tiden: Wreck-It Ralph (2012)
 
 
I rollerna: John C. Reilly, Sarah Silverman, Jack McBrayer, Jane Lynch, Alan Tudyk, Mindy Kaling, Joe Lo Truglio, Skylar Astin & Ed O'Neill
Regi: Rich Moore
Manus: Rich Moore, Phil Johnston, Jim Reardon, Jennifer Lee & John C. Reilly
Genre: Adventure, Animation, Comedy
 
Kortfattad handling
En Tv-spelsskurk som vill bli en hjälte ger sig ut för att uppfylla sin dröm. Men i och med att han ger sig av skapar hans frånvaro kaos på arkaden där han bor.
 
Fördelar
Jag är inget fan av Tv-spel och kan erkänna rakt ut att jag aldrig någonsin i hela mitt liv har spelat varken Super Mario eller något annat Old School TV-spel.  Men det betyder inte att jag är helt främmande för alla välkända spelkaraktärer som gör korta cameos runtom i filmen. Jag blev glad över att få syn på t.ex Sonic, Pac-Man och blev överlycklig när de nämnde Nesquik.
 
Trots att jag som sagt inet är något fan av TV-spel fann jag filmen underhållande, mest på grund av filmens sällsynta originalitet. 
Det är sällsynt att en animerad film sticker ut som Wreck-It Ralph nuförtiden. Filmer som kommer ut är antingen en uppföljare eller en film som har lånat element och teman från förgående filmer. Men här kommer nu "Wreck-It Ralph" med en ett helt nytt tema: Tv-Spel.
 
Filmens huvudfigur är är skurken Ralph som röstas av John C. Reilly. John C Reilly var perfekt som Ralph. Jag är nästan säker på att den som kom på hela storyn hade honom i tankarna när han skrev karaktären. Likheten mellan dem är många och rösten passade Ralph perfekt. Dialogerna var smidiga och mycket roliga.
 
Det charmiga med den här filmen, om man räknar bort alla fiffiga referenser till gamla TV-spel, är att filmen utspelar sig i många olika världar. Varje arkadspel som karaktärerna äntrar är en helt egen värld med olika typer av bakgrundhistoria, teman och färgskärpa. Man lägger på grund av detta märke till minsta lilla detalj och har lätt för att se vilka spel som är nya och vilka som hängt med ett tag. 
 
Och animationen ska vi inte prata om. Fantastiska färger med en otrolig skärpa och känsla för detaljer. Det var inte som andra animerade filmer där animationen fokuserar på att få det att se ut som en saga. Detta var fokuserat på att få det att se ut som ett Tv-spel, både gammalt ock nytt men samtidigt behålla känslan för att det fortfarande var en påhittad film. 
 
Jag blev positivt överraskad av filmen eftersom TV-spel inte intresserar mig. Men jag blev glad över de referenser jag hittade och alla gamla karaktärer som visade sig, om det så bara varade i någon sekund. 
 
Nackdelar
Mitt största klagomål faller på den lilla flickan vars relation med Ralph lite klyschartat ska växa under filmens gång.
Flickan var som den första snön som kommer. Med det menar jag att hon var smått rolig och intressant att följa i början men efter 20 minuter ville jag bara att hon skulle försvinna. Men hon försvann aldrig! Det blev bara mer och mer av henne och tillslut så mycket att jag inte orkade bry mig längre. 
 
Och filmens sidokaraktärer Felix och Calhoun hade alldeles för lite scentid, vilket var synd eftersom det var de som orsakade de flesta skratten från min sida. Jag hade velat ha mycket mer Felix. Och Calhoun...ja, jag vet ärligt talat inte varför hon ens var med i filmen. Lite fränt kanske, men ganska onödigt också.
 
Filmen har en originell story, men jag tyckte inte att den höll riktigt hela vägen. Tyvärr kan jag inte säga exakt vad det är som fick mig att känna så utan att spoila för er som inte sett den. Vad jag kan säga att är filmens handling till viss del bara stämmer 40 minuter in i filmen. 
 
Sammanfattning
Är du en old school gamer kommer du definitivt att tycka om Wreck-It Ralph. När t.om jag kände igen vissa referenser till gamla TV-spel kommer helt klart du göra det. 
Filmen har har en originell story och fantastisk animation som visar många olika världar.
Det är inte en av mina favoriter, men helt klart en film värd att se trots om du som jag inte tycker om TV-spel.
Ge den en chans!
 
Jag ger "Wreck-It Ralph" 7/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: