Gangster Squad

Äntligen en ny gansgterfilm. Men kan inte låta bli att känna mig lite besviken: Gangster Squad (2013)
 
 
I rollerna: Josh Brolin, Ryan Gosling, Emma Stone, Sean Penn, Anthony Mackie, Michael Peña, Robert Patrick, Giovanni Ribisi & Nick Nolte
Regi: Ruben Fleischer
Manus: Will Beall & Paul Lieberman
Genre: Action, Crime, Drama
 
Kortfattad handling
Los Angeles 1949: En grupp hemliga poliser jobbar för att stoppa den hänshyslösa gangsterbossen Mickey Cohen som äger staden.
 
Fördelar
Det har inte kommit en riktigt bra gansgterfilm sedan 90-talet. Det fanns en liten röst i mitt huvud som viskade att Gangster Squad kanske skulle vara den filmen som ändrar på det.
- Men nej, så var inte fallet.
 
Men den var ganska underhållande i vissa partier.
 
Både Josh Brolin och Ryan Gosling var väldigt bra i filmen. Brolin är självsäker, bestämd och den som tar beslut som leder gruppen på ett bra sätt.
Övriga karaktärer i gruppen tar inte upp så mycket rum mer än att man vet att de är där. En liten utstickande roll har Robert Patrick, som för övrigt spelar en av "de goda" förmodligen för första gången i sin karriär. Han är otroligt badass och ingen jag skulle vilja möta i en mörk gränd.
 
En annan som var bra i filmen var Sean Penn som gangsterbossen Mickey Cohen. Han såg ut som en mafiaboss, betedde sig som en mafiaboss och framträdde som en mafiaboss. Jag hade velat att han skulle sticka ut lite mer som t.ex Robert De Niro gjorde i "The Untouchables", men det var fortfarande ett bra perfomance.
 
Detta är en film för dig som älskar att se kulor spruta för det är vad den här filmen handlar om. För jävlar vad kulorna smattrar. Det exploderar till höger och vänster och folk blir ihälskjutna varoch varannan sekund.
Men är du ute efter en riktigt efterlängtad gangsterfilm måste jag tyvärr meddela att du får leta vidare.
 
Nackdelar
Som det står i beskrivningen utspelar sig filmen i slutet av 40-talet. Men det kändes aldrig som det.
- Visst, scenografin och kosymen visar på att detta inte händer i nutid men allt annat kändes för modernt för att övertyga mig. Jag fick inte känslan av 40-talet, snarare känslan av en filminspelning år 2012 som föreställde 40-talet. Specialeffekterna var njutbara men lite för mycket action för en klassisk gangsterfilm.
 
Och någor annat som inte hör gangsterfilmer till är den skakiga kameran. I en lång scen följer vi en biljakt med två bilar med poliser och två bilar med riktiga gangsters. Under hela biljakten skakar kameran något fruktansvärt, det är kolsvart ute och alla fyra bilarna ser likadana ut.
- Så hur i helvete ska vi kunna se vilka som är poliser och vilka som är gangsters? När en av bilarna plötsligt sprängdes fick jag sitta och vänta ett tag för att förskja se vilka karaktärer som fortfarande var i rörelse. Det ska jag inte behöva göra. Jag ska veta vem som dog och vem som inte gjorde det. Jag ska veta vilken bil skurkarna sitter i och slippa bli förvirrad. Dåligt och ogenomtänkt gjort.
 
Något annat som inte kändes "gangster" var att vi inte följde gangsters. Vi följde poliser som låtsades att de var gangsters vilket bara blev konstigt. Mickey Cohen är ju huvudgangstern men han har långt ifrån så mycket scentid som han behövde.
För att den här filmen skulle fungera som en "gangsterfilm" behöver vi se äkta gangstertag av en riktig boss. Vi fick några scener där han bevisade sin brutalitet, men inte så mycket som vi behövde för att uppskatta filmen totalt.
 
Sammanfattning
"Gangster Squad" är en film för sig som vill se tusentals smattrande kulor och inte bryr dig särkilt mycket om filmen lever upp till vad som normalt förväntas av en gangsterfilm. Brolin, Gosling, Penn och resterande skådespelare gjorde filmen sevärd men förmodligen ingenting jag kommer att se igen.
 
Jag ger "Gangster Squad" 6/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga ellet ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Lina - A Film and TV Freak Like Me

Jag hatar verkligen gangsterfilmer men denna ska jag se en vacker dag och då också av en enda anledning: Emma Stone.

Svar: Ja, hon var också bra men tog tyvärr inte så mycket plats som man hade önskat!
Niklas

2013-04-16 @ 14:53:46
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/
Postat av: Lina - A Film and TV Freak Like Me

SV: Nej.... hon blinkar säkert bara förbi som Bruce Willis gjorde i The Cold Light of Day.

Svar: Ungefär. Lite mer men ändå för lite.
Niklas

2013-04-16 @ 16:05:08
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: