Terminator 3: Rise of the Machines

Dags för uppföljaren många väntat på. 12 år efter succén T2 kommer nu: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
 
 
I rollerna: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes, Kristanna Loken, David Andrews, Mark Famiglietti, Earl Boen, Moira Siniste & Chopper Bernet
Regi: Jonathan Mostow
Manus: John D. Brancato, Michael Ferris, Tedi Sarafian & James Cameron
Genre: Action, Sci-Fi, Thriller
 
Kortfattad handling
John Connor är nu i 20-årsåldern och en kvinnlig Terminator har sänds tillbaka i tiden för att döda honom. Och ännu en gång är ännu en Terminator där för att skydda honom.
 
Fördelar
Hade det här inte varit ännu en "Terminator-film" hade jag kunnat godkänna den som en helt okej actionrulle. Men nu är det inte en helt vanlig action. Men måste jag välja någon fördel får jag lov att välja filmens "action". Den var helt okej. Lite onödiga scener son inte hade någon speciell mening, men ändå bra action!
Och skådespelet är det inte heller något större fel på. Nick Stahl (John Connor) och Claire Danes (Kate Brewster) gör ett helt okej jobb.
Några andra fördelar kan jag tyvärr inte hitta...
 
Nackdelar
Herregud, vart ska jag börja...?
Vi har en ny regissör, Jonathan Mostow, som försöker fortsätta James Cameron's fantastiska verk "T1 och T2".
Men han försöker alldeles för mycket. Actionscener som är totalt meningslösa, som inte har någon mening överhuvudtaget, som inte passar in! Det var som om regissören tänkte "Ja, vi måste ha bilar som sprängs för det tycker åskådarna om, men det behöver inte passa in!".
De har även utvecklat robotarnas teknologi, men gjort det så mycket att det blir löjligt. Regissören får Terminator 3 att framstå som en parodi av de föregående Terminator-filmerna.
Och var tog orginaliteten vägen? Jag älskade originalfilmernas smöriga one-liners som t.ex "Hasta la Vista, baby". De var unika på det sättet att de bara var med en eller två gånger. Här, i Terminator 3, vräker dem på med 100 smöriga one-liners som ingen bryr sig om!
Och tar vi en titt på skådespelet så är det helt okej från Nick Stahl och Claire Danes, men en föråldrad Arnorld Schwarzenegger...nej! I T1 och T2 hade inte Schwarzenegger inte mycket dialog, och det var det som gjorde dem så bra. Han behövde inte prata. Han behövde bara vara en badass mördarmsakin. I T3 har de vänt på steken. Arnold Schwarzenegger har mycket dialog. Hans karaktär, den nya förbättrade T-101, har mycket mer att säga tlill om. Han pratar nästan mer i den här filmen än de andra två tillsammans. Och "let's face it": Arnold Schwarzenegger är inte en bra skådespelare. Hans dialoger förstör allting. Ge upp skådespelet Arnold.
Och hur är det med den onda roboten TX då undrar ni? Tja, inte speciellt bra. Jag kunde inte köpa att den vackra kvinnan skulle föreställa den värsta mördarmaskinen av dem alla. Redan i början av filmen har hon levererat ett par riktigt smöriga one-liners som bara förlöjligade hela Terminator-konceptet. Du ska vara BADASS! Inte ASS!
Det sista jag har att störa mig på är karaktärerna i övrigt. Jag brydde mig inte ett skit om dem. De kunde lika gärna ha dött när som helst. Jag kände ingen sympati alls. 
Man fick inte ens en hint om vad John Connor hade gjort under dessa 12 år.
Och så var vi framme vid slutet. Jag hatade det. Den slutade på ett sätt så att man förstod att det skulle komma en uppföljare. Men inte fan blev man sugen på att se den. Tvärtom, önskar jag dem hade slutat med den här. 
 
Och den här filmen hade potetial. Jag hade föreställt mig att man skulle få reda på orsaken till allt vad robotar heter, hur portalerna fungerar o.s.v. Men fick vi det?
- Nej, vi fick istället en onödig uppföljare som inte hade behövt göras överhuvudtaget.
Skräp!
 
Sammanfattning
Helt okej action är det enda posetiva jag är beredd att ge. Annars är den här filmen skräp. 
Är du ett fan av Terminator råder jag dig att låta den här filmen vara. Du kommer att bli väldigt besviken.
Löjlig, tråkig, ointressant och karaktärer som man inte bryr sig om.
 
Jag ger "Terminator 3: Rise of the Machines" 4/10
 
Hoppas du tyckte om min recension. Har du något förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag! 
 
// Nicke
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: