Twilight

En modern samt fjantig version av "Romeo och Julia": Twilight (2008)
 
 
I rollerna: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Kellan Lutz, Jackson Rathbone, Christian Serratos, Billy Burke & Nikki Reed
Regi: Catherine Hardwicke
Manus: Melissa Rosenberg & Stephenie Meyer
Genre: Adventure, Drama, Fantasy, Romance
 
Kortfattad handling
Twilight är ett romanstiskt drama om vampyrer. Filmen handlar om 17-åriga Bella Swan (Kristen Dtewart) som blir förälskad i vampyren Edward Cullen (Robert Pattinson).
 
Fördelar
Det här är ännu en älskad bokserie som det gjorts film utav. Den hade potential till att bli något stort! Men så var dock inte fallet. Men jag måste erkänna att Twilight faktiskt är ganska intressant. Handlingen är det inget större fel på. En intressant och originell historia om förbjuden/omöjlig kärlek mellan två olika individer. Men det räcker inte...
 
Men jag måste också säga att jag inte håller med de flesta kritiker när det gäller Robert Pattinson.Jag tycker att han passar in i rollen som den tystlåtne Edward Cullen. Inte bara för att han får tonårstjejer att svimma, också för att hans halvdana skådespel passar till karaktären han porträtterar. Det spelar inte så stor roll att han inte är en bra skådespelare, man köper det ändå.
 
Och något jag faktiskt gillade var Bellas vänner. Trovärdiga sidokaraktärer. Speciellt asiaten!
 
Nackdelar
Twilight är utan tvekan 2000-talets absolut smörigaste film jag skådat. Dialogerna är skrattretande dåliga. 
Jag fårstår inte hur manusskrivarna tänkte.
Och Twilight har även den värsta klippningen jag sett. Munnar som rör sig när ingen pratar, och tvärtom, någon pratar med munnen rör sig inte. Får man nöjet att regissera en film baserad på en bästsäljande bok borde man kunnat göra det bättre än så här...
 
Skådespelet...är bland det västa i den här filmen.
 
 
Som jag sagt tidigare så tycker jag att Robert Pattinson passar bra in i sin roll, men det betyder inte att han är en bra skådespelare. Han kan säga vad som helst och det ser ut som om det är det viktigaste han nånsin sagt. T.ex "Du kommer aldrig mer att träffa mig" eller "En Big Mac och en liten cola tack!", med samma jävla röst och ansiktsuttryck! 
Och sminket ska vi inte tala på! Jag förstår det som att han ska vara vampyrblek, men det ser mer ut som om någon har kastat ett mjölpaket i ansiktet på honom. Kritvitt!
 
Sedan har vi vår andra huvudperson, nämligen Kristen Stewart. Hon år så dålig. Så fruktansvärt dålig. Har samma ansiktsuttryck filmen rakt igenom, har ingen personliget, ingen talang. Enbart dålig! 
Och jag kan inte se kemin mellan Bella och Edward överhuvudtaget. Dom verkar aldrig vara lyckliga, allt är bara så seriöst hela tiden! Jag tror Bella får fram ett leende i ungefär två sekunder i en scen. Det är det enda "lyckliga ögonblicket" vi får vara med om.
 
Sedan har vi Jacob Black (Taylor Lautner). Lautner är den sämsta skådespelaren i filmen. Så fort han öppnar munnen kan man inte låta bli att skratta. Det är samma skrattretande, smöriga dialoger och när man inte trodde det kunde bli värre öppnar Taylor Lautner munnen och delar med sig av äckligt uselt skådespel. 
Och hur fan ser han ut egentligen? "Robert Wells" möter "Den siste Mohikanen"?
 
Och de som ska föreställa "onda" i filmen är bara väldigt fjantiga. Lika uselt sminkade som familjen Cullen och inte skräckinjagande för fem öre! Lame!
 
Egentligen är Twilight som vilken tonårsfilm som helst med undantaget att det finns vampyrer med i bilden. Men handlingen är samma vanliga High School Bullshit!
 
Sammanfattning
Twilight hade potential, men sumpade den. Dålig klippning, regi, specialeffekter, manus, karaktärer man inte bryr sig om och USELT SKÅDESPEL!
Twilight gör det vampyrer gör bäst - SUGER 
 
Jag ger "Twilight" 2/10
 
Jag hoppas du tyckte om min recension. Har du något förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag! 
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: