The Twilight Saga: New Moon

Efter den...otroliga succén...kommer nu en uppföljare! The Twilight Saga: New Moon (2009)
 
 
I rollerna: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Peter Facinelli Elizabeth Reaser, Kellan Lutz, Christian Serratos, Nikki Reed, Michael Sheen & Dakota Fanning
Regi: Chris Weitz
Manus: Melissa Rosenberg & Stephenie Meyer
Genre: Adventure, Drama, Fantasy, Romance
 
Kortfattad handling
Medan Bella försöker komma över en varmpyr-attack bestämmer sig Edward för att lämna staden för att inte utsätta Bella för några andra faror.
 
Fördelar
Jag har väldigt svårt att hitta fördelar, men okej:
 
Några sidokaraktärer kan man faktiskt lära sig att tycka om...om man anstränger sig. T.ex Bellas pappa Charlie Swan (Billy Burke). Som karakär gillar jag honom och som skådespelare är han i stort sett den enda som är bra!
 
Sedan fanns det också en del "riktig humor" i dialogerna som jag faktiskt skrattade åt.
 
Men inget annat. Sorry Twi-fans - det här är ett misstag till film.
 
Nackdelar
Såååå..."New Moon" alltså.
 
Den här filmen är bara ett enda stort misstag! Twilight: New Moon är ingenting annat än långsam, pinsam, lång och otroligt TRÅKIG! 
 
Även den här är alltså baserad på en bok, men den verkar inte bara vara "baserad". Det känns som om regissören tagit varenda sida i boken och gjort en scen av varenda en. 
 
Regissören: "Sådär! Sida 876 klar, nu tar vi sidan 877 så är filmen klar! Bra jobbat grabbar!"
 
Och 80% av filmens alla scener var enbart långa, ointressanta och pinsama dialoger. Lite inklämd "action" som inte är så mycket "action" som "tråkigt drama med en käftsmäll".
 
Och precis som i den förra så märker man inte av Edwards och Bellas romantiska kemi överhuvudtaget. De är aldrig lyckliga, det är bara seriöst hela tiden! Edward kan, på ett helt oväntat ställe, slänga ur sig någon smörig, romantisk replik som: "You are my everything", men det är fortfarande samma dystra, pinsamma stämning med 20 sekunders tystnad efteråt.
 
Och vi har även fått oss ett litet triangeldrama. Jacob Black träder nämligen fram ur skuggorna med sitt usla skådespel och smyger med sin kärlek till Bella.
Ett plus är att han har gjort sig av med Robert Wells-håret.
Jacob och Bellas romantiska kemi syns bättre än vad Edward och Bellas gör, men det är samma sak här. Otroligt pinsamma dialoger med minst lika lång pinsam tystnad efteråt. 
 
Jag tänker knappt nämna vad jag tycker om skådespelet för ni vet redan vad jag tänker säga, men jag kan ta våra huvudpersoner.
 
*Kristen Stewart: Har ingen personlighet, ingen talang, samma ansiktsuttryck filmen rakt igenom. Så dålig.
 
* Robert Pattinson: Jag tycker fortfarande att han passar i sin roll, men han är ingen bra skådespelare. Det är hans dialoger som är de mest smärtsamma att lyssna på.
 
* Taylor Lautner:  Den sämsta skådespelaren i hela fältet, och det säger en hel del eftersom jag kan räkna till EN bra skådespelaren i filmen. Men sätt på dig tröjan för i helvete!
 
Sminket, är som i förra katastrofalt. Vampyrerna är inte bleka. De är VITA!
 
Sedan ska jag klaga på lite specialeffekter och sådant. Varulvarna ser otroligt dåliga ut. Ungefär som om de hade specialbeställt 50 mjukisdjur och försökt få dem att se levande ut. 
 
Sammanfattning
Jag tyckte att Twilight var otroligt dålig. Jag tyckte att Twilight: New Moon var ännu sämre.
Pinsama dialoger, pinsamt dåligt skådespel, alldeles för lång och karaktärernas kemi mellan varandra misslyckas totalt.
Varför de bestämde sig för att göra tre Twiligt-filmer till är obegripligt. 
Dö Twilight, dö!
 
Jag ger "Twilight: New Moon" 1/10
 
Jag hoppas du tyckte om min recension. Har du något förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag! 
 
// Nicke
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: