Jungle 2 Jungle

Jag tror inte att Tim Allen vill bli ihågkommen för det här spektaklet... Jungle 2 Jungle
 
 
I rollerna: Tim Allen, Sam Huntington, Martin Short, JoBeth Williams, Lolita Davidovich, David Ogden Stiers, Bob Dishy, Valerie Mahaffey, Leelee Sobieski & Frankie J. Galasso
Regi: John Pasquin
Manus: Bruce A. Evans & Raynold Gideon
Genre: Comedy, Family
 
Kortfattad handling
Michael Cromwell, New York, får reda på att han har en 13-årig son som blivit uppfostrad i djungeln. Han tvingas ta med sin son tillbaka till New York, och det är här saker börjar hända...
 
Fördelar
Der här var den första filmen jag köpte på DVD (och jag har den kvar än idag). Jag tyckte den här filmen var okej som barn, men det var förstås för att man inte fattade vad som utmärkte dåliga filmer då. 
Det är verkligen inte lätt att hitta fördelar alltså...men okej, EN kan jag hitta!
 
- Trots filmens katastofala manuskript är Tim Allen faktiskt en bra skådespelare! Det är inte alltså inte vår huvudkaraktär Tim Allen's fel att filmen faller och sprängs som ett meteoritnedfall i en fyrverkerifabrik.
 
Nackdelar
Okej,(SPOILER ALERT!) Jag kommer att gå in på saker som händer i filmen lite mer detaljerat, så om du, med den värsta filmsmaken i svensk historia, tänkt att se filmen - försvinn! 
 
Jungle 2 Jungle är faktiskt producerad av Walt Disney Pictures, och detta märks mycket väl i inledningen av filmen (ironi). För vilken unge vill inte höra obegripligt snack om aktier? Man vet inte ens vad "aktier" är när man är 7 år gammal! 
Det är meningen att inledningen ska få folk att bli intresserade av fortsättningen. Bra jobbat med att få ungarna att somna efter fem minuter!
 
Så efter fem minuters skitsnack åker Tim Allen's karaktär ned till sin ex-fru i djungeln. (Jag vet inte exakt var den här djungeln ligger, men det spelar absolut ingen jävla roll överhuvudtaget).
 Som jag redan nämnt i handlingen så får han här reda på att han har en 13-årig son. 
 
- WOW!! Vilka nyheter! Har jag en son? Vad heter han? Herregud! Jag är väldigt förvånad men såklart jättelycklig!
 
Så här entusiastisk var inte reaktionen. Det var knappt någon reaktion överhuvudtaget. Det var ungefär "Har jag en son? Det är oacceptabelt."
 
Really? Om du inte tänker bli glad kan du väl bli förbannad istället? Sluta låtsas som om det inte är en big deal, idiot!
 
Och som jag också nämnt tidigare i handlingen tvingas Michael Cromwell ta med sin 13-åriga son Mimi Siku hem till New York, och på vägen dit träffar han sin kollega och gissa vad? Ja precis, ÄNNU MER AKTIESNACK! Snälla sluta? Jag orkar inte mer, ungarna orkar inte mer. INGEN ORKAR! INGEN BRYR SIG!
 
Så som ni säkert kan förutspå så har Mimi Siku lite svårt att passa in i New York. Har aldrig sett bilar, telefoner, rulltrappor eller ens cornflakespaket förut. 
Men nu till min absoluta favorit:
 
Det här är ännu ett strålande exempel på hur otroligt tydligt det märks att Jungle 2 Jungle är producerad av Walt Dismet Pictures. Mimi Siku sitter på balkongen, tar fram sin pilbåge (som han tydligen fick med sig genom tullkontrollen...?), siktar noga och spetsar granntantens tama duva med den välplacerade pilen.
 
...är det här verkligen en film man vill visa sin 7-åriga son/dotter? Lite skojiga våldsamheter i en disneyfilm har väl ingen dött av, men när en tam, oskyldig duva spetsas av en vass pil är det nog dags att tänka om...
 
Seddan får vi också förklarat att Mimi Siku är en pervers djungelunge. Michael's fästmö ligger och sover, så varför inte lyfta på täcket och tjuvkika lite? Så han gör detta och utbrister "Nice Pushy-pushy!"... ännu en gång, den här filmen har alltså producerats av Walt Disney Pictures!
 
Så, nu har jag tagit upp scenerna jag hade mest att säga till om, så nu åtestår det att ta upp allt annat fel i den här filmen. Jag ska försöka att vara kortfattad.
 
- Det här är helt enkelt en dålig film.
- Skämten är felplacerade samt väldigt dåliga!
- Handlingen är väldigt splittrad och man bryr sig inte!
- Skådespelet är dåligt! (bortsett från Tim Allen och hans kollega som faktiskt gör ett okej jobb!)
- Otroligt ointressanta dialoger
- Inte särskilt bra klippning
- Man får inte veta vad karaktärerna är för sorts personer, vilket gör att man inte bryr sig!
- Filmens skurk bryter på ryska. Problemet är att han INTE KAN!
- Manuset är helt åt helvete!
Och så till det absolut störts felet med hela filmen:
- DET ÄR MENINGEN ATT DET SKA VARA ROLIGT!
 
Sammanfattning:
Jag kan inte fatta att det här är en "Disney".
Vill du ge dina ungar en film som får dem att skratta, vara intresserade och ha kul? Välj någon annan!
Jungle 2 Jungle = 105 minuter skräp
 
Jag ger "Jungle 2 Jungle" 2/10
 
Jag hoppas du tyckte om min recension. Har du något förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag! 
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: