American Wedding

Den sista filmen i American Pie-trilogin innan det kom livsförstörande spin-off's: American Wedding (2003)
 
 
I rollerna: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott, Eddie Kaye Thomas, Thomas Ian Nicholas, January Jones, Eugene Levy, Molly Cheek, Deborah Rush & Fred Willard
Regi: Jesse Dylan
Manus: Adam Herz
Genre: Comedy, Romance
 
Kortfattad handling
Familj och vänner samlas inför Jim och Michelle's bröllop! Vad kan går fel? Allt!
 
Fördelar
Om du gillade American Pie och American Pie 2 så kommer du gilla den här också, trots att det är den svagaste i trilogin. Trots att de andra två är bättre så skrattar man likt förbannat minst lika mycket åt samma dumma, äckliga, smaklösa men otroligt roliga skämt och otänkbara situationer. 
 
Och ÄNTLIGEN har jag fått min önskan uppfylld! Dem har gjort sig av med Oz (Chris Klein). Även Vicky (Tara Reid), Heather (Mena Suvari) och Jessica (Natasha Lyonne) är försvunna, och det gjorde mig lycklig. Fyra dåliga skådespelare ur vägen!
 
Ett stort plus i filmen är också att den har fått ett mål igen! Jim och Michelle's bröllop har blivit filmens mål. Om du läst min recension på American Pie 2 så vet du att jag klagade på att den inte hade något fast, trovärdgt mål som gör att man blir nyfiken på fortsättningen av filmen. Tydligen lärde de sig en läxa, gjorde om och gjorde bättre!
 
Vad jag också gillar är att Steve Stifler (Seann William Scott) och Paul Finch (Eddie Kaye Thomas) har fått mycket scentid, till skillnad från Kevin Meyers (Thomas Ian Nicholas) som här agerar mer som en bakgrundskaraktär.
Och Stifler och Finch här helt otroligt roliga! Jag skrattar än idag åt en hel del av deras scener.
 
Och filmens humor är ju som jag nämnt i tidigare recensioner inriktad på sex! Och om du gillade de lesbiska scenerna i förra filmen kommer du inte att bli besviken här heller. Jag säger bara "Jim's svensexa", så får du fantisera ihop resten själv.
Men för mig som kille, så spårar det ur lite när vårt kära gäng hamnar på en gaybar och träffar en stor björn som lätt skulle passat in i Village People.
 
Skådespelet har blivit mycket bättre, med tanke på att fyra av de värsta har försvunnit. 'Nuff Said!
 
Nackdelar
Jag saknar den originella "American Pie-känslan". 
Jim (Jason Biggs) Och Michelle (Alyson Hannigan) ska alltså gifta sig, vilket gör att de ska "bli vuxna". Jim förlorar sin osäkra, naiva roll och blir någon slags förälder till sitt kompisgäng. Jag gillade verkligen Jim i de två föregende filmerna p.g.a att han hamnade i sådana otänkbara, pinsamma situationer som han inte visste hur han skulle kunna ta sig ur. Här händer det inte på samma sätt. Han hamnar fortfarande i pinsamma situationer, men det är inte "samma Jim". Han har förlorat sin charm.
 
Och Michelle förvandlas snabbt från en oskyldig tjej till en vuxen kvinna som ska planera sitt eget bröllop, vilket gör att även hon förlorar sin charm ifrån de föregående filmerna. Jag saknar den nördiga, flöjtspelande, Band Camp-tjejen. 
 
Som jag nämn ovan så inriktar sig filmens skämt på sex. Och jag förstår verkligen manusskrivarnas tänkande, MEN: Det blir lite för mycket när man tar in djur i bilden, speciellt hundar. Du som sett filmen vet precis vad jag menar, och har du inte sett den...ja, då kommer garanterat förstå när du sett den.
 
- Visst, jag har inget emot sådana slags skämt, men dem drar det lite för långt. Hundarna har faktiskt mer scentid än vad Kevin har.
Mindre hundar och mer naket så är filmen guld.
 
Sammanfattning
Trots att de gjort sig av med de värsta skådespelarna, Stifler och Finch har mer scentid och de har minst lika mycket naket med som de förgående så är det här den svagaste filmen i den ursprungliga trilogin.
Det är inte samma glöd och originalitet som de förra.
Men trots detta så skrattar man. Det är en helt okej komedi.
 
Jag ger "American Wedding" 6/10
 
Jag hoppas du tyckte om min recension. Har du något förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag! 
 
// Nicke


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: