American Pie 2

Den första uppföljaren till 2000-talets bästa ungdomsfilm: American Pie 2 (2001)
 
 
I rollerna: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott, Eddie Kaye Thomas, Thomas Ian Nicholas, Eugene Levy, Shannon Elizabeth, Chris Klein, Mena Suvari, Tara Reid & Natasha Lyonne
Regi: J.B. Rogers
Manus: Adam Herz & David H. Steinberg
Genre: Comedy, Romance
 
Kortfattad handling
Samma gäng är tillbaka igen efter 1 år på college. 
 
Fördelar
Om du inte sett American Pie tror jag att du får svårt att förstå de flesta skämten ordentligt. American Pie 2 bygger väldigt mycket på karaktärerna från den förra filmen, vilket gör att de kan köra samma skämt åter igen men med andra pinsamma sutuationer. 
Även om det ska föreställa ha gått ett helt år tar filmen upp exakt som den förra slutade.
Jag gillade hur regissören målade upp att de fortfarande är samma personer med samma personalitet trots att det gått ett helt år.
 
Om nu läst min recension på American Pie så vet ni att jag anmärkte på att filmen förlitar sig helt och hållet på sexhumor, och det funkar helt perfekt i den här uppföljaren. 
Ska ni se American Pie 2 ska ni se "the unraded edition". Det finns inget annat sätt att se den här enligt min mening.
- Ännu mer naket, sexskämt, och även lite lesbisk humor (om ni nu skulle råka gå igång på sådant...).
 
Vad jag också gillade var att varje karaktär fick ungefär lika mycket scentid. Steve Stifler har även en större roll här, vilket jag älskade! 
 
Skådespelet är som i förra, halvdant. Vi har som förut fem skådespelare som sticker ut med bra skådespel, och sedan restan av gänget som lika gärna kan vara tysta. Däremot kan jag säga att Kevin Meyers (Thomas Ian Nicholas) kliver upp ett steg i trappan och levererar bättre skådespel än i den förra filmen. Det är fortfarande inte glasklart, men en klar förbättring. Bra jobbat!
 
En värdig, underhållande uppföljare!
 
Nackdelar
Det stora felet med American Pie 2 är handlingen. Olikt från American Pie har den här filmen inget mål. I American Pie var målet att förlora oskulden på balnatten, och det gjorde att man filmen rakt igenom var intresserad. 
Här får man inte samma intressanta känsla. Här är huvudhandlingen att de ska spendera sommaren i en strandvilla och få minnen för livet, och det håller inte lika bra i längden som den förra. 
- Jag glömde snabbt bort handlingen och satt i 100 minuter och såg på en undehållande film utan någon speciell handling och mål. 
 
Ska en sådan här film fungera i längden vill jag ha något att förvänta mig, och det fick jag inte riktigt.
 
Skådespelet är som jag nämnde ovan, preicis som den förra. Ostreicher (Chris Klein) är lika dålig, om inte ännu sämre. Men jag tackar gott för att jag slapp höra honom sjunga i alla fall!
 
Vicky (Tara Reid) och Jessica (Natasha Lyonne) är tillbaka igen, och skådespelet är inte bättre. Tara Reid är rejält mycket snyggare, men det hjälper inte hennes skådespel. Hennes röst är MÄKTA IRRITERANDE och hon borde välja något annat yrke, t.ex skogshuggare eller något där man inte behöver öppna munnen.
 
Vad tycker jag om musiken då?
- Ja, jag brukar inte ha något problem med den sort av musik som spelas i sådana här filmer, MEN, när någon gör en fjollrocks-cover av Simon & Garfunkel's klassiker "Mrs. Robinson" gråter mina öron. 
Man våldtar inte en låt på det där viset...
 
Sammanfattning
American Pie 2 är en klart godkänd uppföljare, men håller tyvärr inte i längden rent handlingsmässigt.
Trots halvdant skådespel en riktigt underhållande film. Mycket naket, vilket jag tycker om, (inga perversa vibbar nödvändiga)...
 
Jag ger "American Pie 2" 6/10
 
Jag hoppas du tyckte om min recension. Har du något förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag! 
 
// Nicke
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: