The Cabin in the Woods

Mycket oväntad: The Cabin in the Woods (2012)
 
 
I rollerna: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins, Bradley Whitford, Brian White, Amy Acker & Tim De Zarn
Regi: Drew Goddard
Manus: Joss Whedon & Drew Goddard
Genre: Horror, Mystery, Thriller
 
Kortfattad handling
Fem vänner åker till en stuga i skogen där de får uppleva mer än de väntat sig.
 
Fördelar
Okej. Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp den här utan att spoila någonting. Det är nästan omöjligt men...
 
För att sammanfatta "The Cabin in the Woods" med ett ord: OVÄNTAD
Man tycker ju att "fem vänner som åker till en öde stuga mitt ute i ingenstans" borde vara ganska förutsägbart - man har ju redan sett det 1000 gånger? Eller?
 
- Nej, du har inte sett det 1000 gånger, om ens en enda gång. "The Cabin in the Woods" är väldigt egen och unik. Mer kan jag inte säga utan att spoila...jag vill, men kan inte.
 
Vad jag däremot kan berätta är att den inte är som alla andra. "The Cabin in the Woods" nästan förklarar de typiska karaktärerna som finns i varenda jävla skräckfilm nu för tiden.
"den dumma blondinen", "pundaren", "den tuffa killen", "den snälla killen" och "den oskyldiga flickan".
- Dessa finns i stort sett i varenda skräckfilm om ungdomar som blir slaktade när de åker ute i ödemarken. De finns i "Friday the 13th", "Nightmare on Elm Street", Texas Chainsaw Massacre" o.s.v. 
 
Skillanden är att "The Cabin in the Woods" förklarar och nästan driver om/med dessa karaktärer. Det var snyggt gjort och jag fann den väldigt underhållande. 
 
Sedan är inte skådespelarna lika dåliga och retarderade som i alla andra liknande skräckfilmer. Kristen Conolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz och Jesse Williams. Alla relativt okända (utom Hemsworth).
- Jag tyckte de porträtterade "de typiska karaktärerna" mycket bättre än vad dumma tonåringar skulle gjort i en "vanlig meningslös skräckfilm". 
 
När jag sett klart filmen visste jag inte vad jag skulle tycka. Men när jag sedan började tänka djupare gick det upp för mig att den faktiskt var riktigt bram just för att den skilljer sig så mycket mot de klassiska skräckfilmerna. Den är vänligt oväntad och oförutsägbar.
 
Mycket mer kan jag tyvärr inte säga utan att spoila. Jag kan lägga in ett ord för Richard Jenkins som också var med i filmen. Dock kan jag inte säga vad han har för roll. Det får du ta reda på själv, genom att se filmen.
 
Nackdelar
Alltså...hfukrfefmek...vad svårt det är att skriva om den här. Jag vill ju inte spoila för er som inte sett den!
 
Men i alla fall: I klassiska skräckfilmer som "Friday the 13th" kommer det en tid i filmen då människor dör varannan minut, det blir kaos och allt spårar ur. 
- Detta händer i "The Cabin in the Woods" också - väldigt mycket faktiskt. Så mycket att jag började undra om det var meningen att man skulle skratta åt det.
 
Jag kan inte säga mer än att det spårar ur så mycket att det blir komiskt. Detta gjorde att jag inte riktigt visste om jag gillade filmen eller inte.
 
- Jag kom fram till att jag gillade den. 
 
Inledningen var som väntat lite smådryg och det tog lite för lång tid innan det hände någonting. Det var ett minus.
 
Det fanns saker jag ogillade och saker jag tyckte de kunnat gjort annorlunda:
- MEN JAG KAN INTE SÄGA DET UTAN ATT SPOILA!! Helvete.
 
Ni får helt enkelt bara ta och se filmen!
 
Sammanfattning
Jag tänker göra som ovan och sammanfatta filmen i ett enda ord:
 
- OVÄNTAD!
 
Jag ger "The Cabin in the Woods" 6/10
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: