The Amazing Spider-Man

Christopher Nolan drog upp Batman ur kloakerna. Nu vill Marc Webb göra detsamma med Spider-Man: The Amazing Spider-Man (2012)
 
 
I rollerna: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Martin Sheen, Sally Field, Irrfan Khan, Campbell Scott, Embeth Davidtz & Chris Zylka
Regi: Marc Webb
Manus: James Vanderbilt, Alvin Sargent, Steve Kloves, Steve Ditko & Stan Lee
Genre: Action, Adventure, Fantasy
 
Kortfattad handling
Peter Parker hittar en ledtråd som kan hjälpa honom förstå hans föräldrars försvinnande.
 
Fördelar
Allt är nytt! Allt är omgjort! Är det en bra sak? 
- Njaaaa...
 
Tobey Maguire har bytts ut mot Andrew Garfield...
 
Ja, till att börja med var jag emot hela idén av en Spider-Man reboot från första början. Jag var helt säker på att de skulle förstöra den Spider-Man/Peter Parker som Tobey Maguire porträtterade så bra.
- Och till viss del gjorde de väl det, men jag tyckte ändå att Andrew Garfield hade sina stunder. Men hade han några stunder hade han dem som Spider-Man - inte som Peter Parker.
Han gjorde inget större väsen av sig.
 
Emma Stone spelar Gwen Stacy som är Peter Parkers kärleksintresse. Hon var inte bättre än Kirsten Dunst, som representerat Mary Jane i den originella trilogin - men gjorde ändå ett bra och trovärdigt jobb.
 
Rhys Ifans spelar filmens skurk Dr. Curt Connors/The Lizard och var min favoritkaraktär i filmen. Men jag kan inte säga att de överanvänt sig av honom då han bara fanns med i bara ett fåtal scener. Men de gånger han syns leverar han mycket bra skådespel.
 
Ett annat bra rollval var Martin Sheen som Uncle Ben. Mycket välskrivna och väl utförda dialoger.
 
Men det som i stort sett bär filmen på sina axlar är actionscenerna. De är faktiskt riktigt bra. Hade de varit lite sämre hade filmen inte funkat för fem öre, för det blev tyvärr riktigt tråkigt emellanåt. 
Det här är ingen dålig film, men inte heller en bra.
 
Nackdelar
Andrew Garfield som Peter Parker...why?
- Han ser ut att vara hämtad direkt ur en Twilightfilm! Den nördiga och osäkra Peter Parker som vi lärt känna är totalt bortblåst.
Regissören har gjort "The Amazing Spider-Man" och Peter Parker till sådant barn 2012 kan relatera till.
Tobey Maguires glasögonprydde Peter Parker var en nördig och osäker kille som gjorde allt för sin faster. 
Andrew Garfields Peter Parker däremot är en sjaskig tonåring med en omogen attityd.
 
- Problemet är att de har försökt få allt att se så modernt ut som möjligt, bara så att ungar kan relatera till filmen. 
Och så måste det såklart vara i 3D! Nu såg jag den inte i 3D så jag kan inte bedömma hur det var, men jag har hört från andra att det inte var speciellt imponerande. 
 
En annan jobbig sak med Andrew Garfields Spider-Man är att han pratar alldelses för mycket! Tobey Maguire hade rätt timing som både Parker och Spider-Man, och fick till sina repliker på rätt ställe. 
Garfield bara slänger ur sig en massa löjliga repliker i ett desperat försök att vara nonchalant. Det slutar med att allt bara blir väldigt löjligt.
Och varför i helvete tar han av sig masken så många gånger? Fattar du inte att du blir igenkänd? Idiot.
 
Jag tyckte som sagt att Rhys Ifans som Curt Connors/The Lizard var bra. Men själva "The Lizard" är värdelös.
- Han framstår inte som en farlig skurk och ser ut som en blandning av Hulken och Shrek. 
 
Filmens actionscener var riktigt bra. Däremot blev jag inte speciellt imponerad av specialeffekterna. Senaste filmen i trilogin kom ut 2007 - och ändå ser specialeffekterna precis likadana ut utan något nått. Det har ju ändå gått 5 år?
 
Problemet med den här filmen är också att vi redan har sett allt. Vi har sett Spider-Man svinga runt i staden, brottslingar som blir fångade, bilar som sprängs och folk som spärrar upp ögonen och opersonligt ropar "Kolla där! Spider-Man!".
På grund utav att det, på kort tid, har kommit ut ca 10 superhjältefilmer innan den här så händer ingenting som vi inte sett förut.
- Vi har ingenting nytt utom sämre skådespelare och en ny titel.
 
Och jag saknar den episka musiken som förgyllde den originella trilogin. Den här musiken gav mig ingen spänning.
 
Sammanfattning
Trots allt negg jag räknat upp så kan jag inte låta bli att tycka att "The Amazing spider-Man" är helt okej. Jag tyckte faktiskt att den var underhållande. Dock kommer den inte på långa vägar upp till originaltrilogins nivå.
 
Och Tobey Maguire kommer alltid att vara den enda sanna Spider-Man i mina ögon. Andrew Garfield - gå och gör något annat.
 
Jag ger "The Amazing Spider-Man" 5/10
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: