Dark Shadows

En film av Tim Burton med Johnny Depp i huvudrollen. Skräll: Dark Shadows (2012)
 
 
I rollerna: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green, Jackie Earl Haley, Jonny Lee Miller, Bella Heathcote, Chloë Grace Moretz, Gulliver McGrath, Ray Shirley & Christopher Lee
Regi: Tim Burton
Manus: Seth Grahame-Smith, John August & Dan Curtis
Genre: Comedy, Fantasy
 
Kortfattad handling
Varmpyren Barnabas Collins sätts fri efter att ha varit instängd i 200 år. Han återvänder till sitt hem där han träffar på sina enda levande släktingar.
 
Fördelar
Okej, som jag nämnt i tidigare recensioner är jag inte ett stort fan av Tim Burton. Jag gillade "Batman" och "Edward Scissorhands", men hatade "Alice in Wonderland" och "Planet of the Apes". "Dark Shadows" hamnar någonstans mitt i mellan.
 
Johhny Depp spelar Barnabas Collins. Jag är ett stort fan av Johhny Depp och tycker att han är en väldigt bra skådespelare. Och han gör ett okej jobb i den här filmen med att göra karaktären trovärdig (så trovärdigt det kan bli för en vampyr som är över 200 år gammal).
- Depp är förmodligen den enda som skulle kunnat spela Barnabas Collins utan att filmen hade sett ut som någon slags "wannabe-The Addams Family".
 
Filmen har bra karaktärsuppbyggnad. I alla fall för vår huvudkaraktär + 2-3 till. Det är framför allt Johnny Depps karaktär som beskrivs bäst.
Förutm Barnabas har vi även Dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter) och Willie Loomis (Jackie Earle Haley) som filmens komiska karaktärer. Ingea karaktärer att hurra över, men de hade sina komiska stunder.
 
Vi vet alla att "Dark Shadows" har Tim Burton-stuket över sig som ett stort täcke. Men den 5 minuter långa öppningsscenen var inte lika mörk och gothisk som jag förväntat mig. 
Den hade i stället en verklighetstrogen 1700-talskänsla med snygga kostymer och bra scenografi. Det kändes lite som Pirates of the Caribbean. 
Men när 1700-talet övergår till 1900-talet möts vi av Burtons stil som ett slag i ansiktet...
 
Nackdelar
Jag begriper mig inte riktigt på Tim Burtons tänkande med den här filmen.
Han spenderar alldeles för mycket tid med att oroa sig över sin gothiska stil och nästan glömmer bort att det är en film han spelar in. 
 
Filmen handlade inte om någonting. Det bara hände massa löjliga, konstiga, mystiska och övernaturliga saker jämt och ständigt och jag kände absolut ingenting för filmen. 
En del sidokaraktärer är totalt meningslösa och tillför ingenting samtidigt som skådespelet inte är i sitt bästa skick.
Ungen David Collins (Gulliver McGrath) gör narr av "The Sixth Sense" genom att påstå att han ser döda människor. Det blir parodi av det hela när han bara står stilla med uppspärrade ögon och stirrar tomt framför sig.
 
Filmen ska föreställa vara en komedi med skräcktema. Men om du är ute efter komedi räcker du med att du ser trailer, för det var där alla roliga scener fanns. 
Och komedi egentligen? Är det här verkligen en komdi som är lämpad för barn? Varmpyren Barnabas verkar harmlös till en början tills han, helt oproviserat, mördar ett gäng ungdomar vid lägerelden...
- Ehmmm jaha...det var väl lite att ta i va, Burton? 
 
Det jag stör mig på mest är at det KUNDE VARIT en bra film. Hade bara storyn haft en fast hållpunkt hade den varit helt okej. Hade de skippat att slänga in löjliga situationer, den ena dummare än den andra, hade "Dark Shadows" kommit ut som en underhållande film.
 
Det västa av allt var de sista 20 minutrarna. 
Scener så löjliga, konstiga och dumma att det var som om Tim Burton ställde sig ramför kameran, viftade med armarna och skrek:
 
"Kolla på mig! Kolla vad jag kan göra! Jag är konstig och det här är mitt sätt att göra film på!"
 
- Ja, tack Tim, det räcker nu. Jag har fått nog av det konstant övernaturliga, mörka och dumma konceptet som dina filmer badar i. Räcker det inte med att den onda häxan är besegrad? Måste hon spicka och falla i sönder som is på en sjö?
Lägg ner!
 
Sammanfattning
Jag tyckte om introscenen och Johnny Depps karaktär.
Resten av filmen var bara väldigt Tim Burtonsk och dum, vilket gjorde att jag gick från att tycka om den till att hata den.
 
Jag ger "Dark Shadows" 3/10
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: