Bolt

Disney slutar aldrig att förvåna: Bolt (2008)
 
 
I rollerna: John Travolta, Miley Cyrus, Susie Essman, Mark Walton, Malcolm McDowell, James Lipton, Greg Germann, Diedrich Bader, Nick Swardson & Chloë Grace Moretz
Regi: Byron Howard & Chris Williams
Manus: Dan Fogelman, Chris Williams, Byron Howard & Jared Stern
Genre: Animation, Adventure, Comedy
 
Kortfattad handling
"Superhunden Bolt", stjärnan av en TV-Show, tror att det som händer i serien händer på riktigt.
 
Fördelar
Jag hade inte alls höga förväntningar på "Bolt", utan trodde snarare att det skulle vara en av de filmerna man glömmer så fort man sett klart dem. Dumma mig.
 
Till att börja med är animationen perfekt! All barkgrund ser förvånandsvärt realistiskt ut, och det kombinerat med huvudkaraktärernas tecknade utseende blir perfekt! Animatörerna har verkligen en känsla för detaljer! Varje grässtrå har det givits tid till för att få det att se mer realistiskt ut. 
 
Karaktärerna fick ett varmt välkomnande. Mycket roliga och gillingsbara karaktärer. Bolt teamar upp med katten Mittens (Susie Essman) och hamstern Rhino (Mark Walton) som är väldigt bra karaktärer. Mittens ironi, Bolts självsäkerhet och Rhinos beaundrande beteende passar otroligt nog väldigt bra med varandra.
 
De flesta röstskådespelare prickar också rätt. Bolt röstas av John Travolta, vilket jag trodde kunde bli kaos. Men fel av mig, han passar utmärkt som superhunden Bolt. Även Susie Essman och Mark Walton's röster passar till sina karaktärer. 
 
Och som i varenda Disneyfilm är det sidokaraktärerna som står för den komiska delen av filmen. I Bolt's fall är det duvorna. Dem är inte med i speciellt mycket, men när de väl är det blir det mycket skratt. Det är något speciellt med dessa återkommande "fåglarna" i disneyfilmer. Dem verkar alltid röstas av antingen en amerikans byfåne, eller i svensk form av en skåning. Varför vet jag inte, men det funkar alltid och blir sällan skrattlöst.
 
Handlingen är också väldigt bra. Hållbar story som funkar för både barn, ungdomar och vuxna. 
Dock är filmen mycket förutsägbar, vilket jag kommer till senare.
 
Jag visste som sagt inte riktig vad jag skulle tro när jag först satte igång filmen, men efter öppningsscenen satt jag som klistrad. Den var awesome! En mycket oväntad scen fylld med adrenalinpumpande action som jag absolut inte hade förväntat mig! Bra grejer!
 
Och detta är en av de få Disney som inte har karaktärssång med i sig! Vi får inte höra någon smörig romantisk-dilemma-sång utan istället sitta och titta på en actionfylld film för barn, och det tyckte jag om! Disney klarar sig faktiskt utan fjantiga musikalnummer. Fortsätt med sådant!
 
Bra karaktärer, handling och animation. Bolt är bra!
 
Nackdelar
Jag känner att Bolt inte riktigt blir "sin egen film". Det kändes som om dem snott lite för mycket från "The Truman Show" (som handlar om en man som upptäcker att hela hans liv är en TV-show). Tyvärr satt jag och jämförde med den filmen ganska mycket, och "The Truman Show" vann ganska överlägset. Men det finns även element i Bolt som får den att se ut som "en egen film", men inte tillräckligt många.
 
Sedan tyckte jag inte om Bolts ägare Penny (Miley Cyrus). Jag vet inte riktigt vad det var men hennes röst kändes väldigt "off". Replikerna hamnade på fel ställe och allt blev bara väldigt opersonligt. Hon gjorde rösten som "Miley" istället för att göra den som "Penny", vilket störde mig.
 
Tyvärr är filmen väldigt förutsägbar. Efter att ha sett trailern vet man precis hur den kommer att sluta. Jag blev väldigt överraskad av öppningsscenen men kände att jag ville ha mer överraskningar. Jag saknade den där "undrar-vad-som-kommer-att-hända-nu-känslan" som jag behöver för att helt och håller njuta av en sådan här film.
 
Disney har alltid dolda budskap i sina filmer, och så även i "Bolt". Buskapet var faktiskt helt okej, men utförandet var det inte. Jag kan inte säga så mycket utan att spoila vad som händer, men det var ingen scen jag skulle valt till att förmedla ett budskap på.
 
Sammanfattning
"Bolt" är tyvärr en väldigt förutsägbar film från början till slut, men det betyder inte att den inte var bra. 
Jag fann den mycket underhållande och rolig.
Skaparna har lyckats med animation, humor, karaktärer, handling och utförande.
 
Jag ger "Bolt" 7/10
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: