21 Jump Street

Den storsatsade komedin 2012: 21 Jump Street (2012)
 
 
I rollerna: Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Dave Franco, Rob Riggle, DeRay Davis, Ice Cube, Dax Flame, Chris Parnell & Ellie Kemper
Regi: Phil Lord & Chris Miller
Manus: Michael Bacall & Jonah Hill
Genre: Action, Comedy, Crime
 
Kortfattad handling
Två underpresterande poliser sänds tillbaka till High School undercover för att smälta in som elever och avslöja en drogkartell.
 
Fördelar
Jag hade inga höga förväntningar. Jag hade trott att det här skulle vara en sån där vanlig, löjlig polisfilm med ett par idioter som inte kan någonting. Ända sedan "Rush Hour" kom ut har snutkomedier fallit platt, men här tycker jag mig se en vändpunkt.
 
Jag blev positivt överraskad. "21 Jump Street" är förjävligt rolig. Handlingen är enkel men ändå väldigt hållbar och rolig. Den första delen av filmen är bara skrattattack rakt igenom. Vi får följa den alltid lika roliga Jonah Hill som den klumpiga polisen Schmidt, och hans muskulösa partner Jenko (Channing Tatum).
 
Under High School var Schmidt och Jenko så långt ifrån varandra man kunde vara. Schmidt var skolans nörd och fick ofta ta skit medans Jenko var den typiskt populära typen som finns med i varenda jävla tonårsfilm.
Detta bygger upp kemin mellan våra huvudkaraktärer.
Trots att de är så olika varandra blir de mycket goda vänner efter polisskolan och tillslut partners stationerade som cykelpoliser.
Båda karaktärerna är väl utförda och har bra uppbyggnad, villet gör att man lättare kan förstå vad de båda känner och går igenom under allt speltakel som händer under filmens gång.
 
Filmens skämt är en blandning av sött och salt. En del skämt är solklara och oerhört skrattretande, medans andra är platta och smaklösa. Men detta hindrar inte skämten från att ändå komma ut roliga, mycket på grund utav den genialiskt perfekta komiska timingen som Hill och Tatum bjuder på.
Vi får även ta del av en oväntad ironisk twist som verkligen var pricken över i:et.
 
Filmens biroller och sidokaraktärer är också väldigt bra. 
Ice Cube spelar den ständigt arga polisen Captain Dickson, vars ilskna charm höjer filmens betyg ett litet snäpp.
Rob Riggle spelar en av skolans lärare, Mr. Walters, och är också han väldigt komisk. Lite för over-the-top ibland, men ändå rolig.
Sista komiska karaktären som är värd att nämna är Schmidt's mamma, spelad av Caroline Aaron. Alla hennes scener var komiskt korrekta och skämten väldigt humoristiska. 
 
Bra story, bra karaktärer och jävligt rolig!
 
Nackdelar
Men hela filmen är inte perfekt.
 
Första halvan av filmen var rolig rakt igenom. Andra halvan saktar dock ner lite i tempo när historien blir lite mer seriös, vilket gör att intresset sjunker lite. 
Det är fortfarande en gripande och stundtals igenkännande historia blandat med roliga skämt som mycket väl skulle kunna fungera. Men manusförfattarna vräker på skämt efter skämt tills det helt enkelt inte är roligt längre. 
Plus att sista kvarten av filmen förstör filmens charm med onödigt våld och actionscener som inte passar in.
 
Det är heller inte samma rappa skämt som i första halvan - istället bara knark- och könsrelaterade dagisskämt som man snabbt tröttnar på. 
 
De flesta skämten funkade väldigt bra. Det fanns skämt både för vuxna, ungdomar och t.om äldre, men en del skämt funkade bara inte.
Vissa scener är bara enormt groteska, äckliga och osmakliga. Jag ska inte spoila någonting...men *host* kräk *host*.
 
Sedan störde jag mig lite på Channing Tatum också. Vi vet alla att han inte är världens bästa skådespelare och heller inte världens sämsta. Han gjorde överlag ett bra jobb i "21 Jump Street". Dock kunde en del repliker inte stämma överens med hur han levererade dem. En del repliker kom ut på fel sätt i fel situationer, vilket störde mig lite. 
 
Sammanfattning
Första halvan var underbar, men andra är lite för seg.
 
Men överlag så är det här en fantastiskt rolig film. Jonah Hill är en mycket bra skådespelare som sällan gör något dåligt.
 
En av de bättre filmerna utkomna 2012. Vill du skratta? Se "21 Jump Street"!
 
Jag ger "21 Jump Street" 7/10
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: