Transporter 2

Over-the top-uppföljaren till den redan over-the-top "The Transporter": Transporter 2 (2005)
 
 
I rollerna: Jason Statham, Amber Valletta, Kate Nauta, Alessandro Gassman, Matthew Modine, Jason Flemyng, Keith David & Hunter Clary
Regi: Louis Leterrier
Manus: Luc Besson & Robert Mark Kamen
Genre: Action, Crime, Thriller
 
Kortfattad handling
Transportören Frank Martin finner sig inblandad i en kidnappning av sonen till en mäktig tjänsteman.
 
Fördelar
Okej, så jag satte mig inte ned att se "Transporter 2" för att jag trodde att jag skulle tycka om den. Ibland orkar jag inte sitta och koncentrera mig på en oscars-nominerad film i två och en halv timme. Särskilt inte när klockan är 03:30 en söndagsnatt.
- Jag ville bara se lite action.
 
Det var länge sedan jag såg "The Transporter", men öppningsscenen i uppföljaren fick mig att komma ihåg varför jag gillade den. 
Jason Statham är badass! Han klär sig som presidentens livvakt, är charmerande pedant och vet verkligen hur man slåss.
 
Jag visste redan från början att filmen skulle vara over-the-top. Vad jag inte visste vad att den skulle dra över de acceptabla gränserna med stormsteg.
- Jag gick från att älska öppningsscenen till att hata hela filmen.
 
Jag ska ge lite positiv kritik åt Jason Statham. Han är den enda i hela filmen som gör att man orkar fortsätta se den. Hade någon annan än Statham haft huvudrollen hade jag stängt av snabbare än blixten.
 
Nackdelar
Jag tyckte att "The Transporter" var en bra film. Den hade biljakter, snygg action och inte för ologiska scenarion. Det var helt enkelt en actionfilm som höll mig underhållen under i stort sett hela speltiden med en hel del coola scener och löjlig action som inte behövdes tas seriöst.
 
- "Transporter 2" går från "lite löjlig action" till "absolut absurt löjligt action". Till en början sitter man och skrattar åt hur dåligt dumt allt är. Men tillslut blir det så löjligt att det slutar vara underhållande.
Allt är så otroligt otrovärt.
 
- Jag menar, även för en sådan här film kan inte publiken acceptera att en bil flygger upp och ned, slår av en bomb som sitter under bilen med hjälp av en förbipasserande lyftkran, landar på andra sidan av en 50 meter bred flod och kör vidare in i nästa scen.
 
- Det är inte bara omöjligt utan också skrattretande absurt. 
 
Vi möts av flera hundra omöjliga och löjliga scenarion - de enda värre än de andra och allt blir bara väldigt tröttsamt och inte alls underhållande.
 
Karaktärerna är inte heller någat att hurra över:
 
Trots att Jason Statham är den enda som får den här filmen att rulla vidare har han, på någon ologiskt sätt, gått från en badass ex-soldat till Superman. 
- Det finns inte en enda scen där man får uppfattningen av att han är i någon som helst fara. Han klarar sig alltid ur varenda liten knipa utan den minsta lilla skråma, och det tog bort spänningen som fanns i "The Transporter".
 
Familjen till den lilla pojken som blir kidnappad är så obetydelsefulla de kan bli. Ingen karaktär är vidare betydelsefull för storyn, vi får ingen uppfattning om varför vi skulle bry oss om de levde eller dog och de är bara väldigt störande. 
 
Filmen skurk...får man ingen kontakt med. Det kändes aldrig som han var "den farliga typen som kommer döda alla". 
Och hans sidekick/flickvän/slampa är inte bättre. Hon ränner runt i underkläder med smink i hela ansiktet och viftar med två onaturliga automatpistoler. Inget betydelsefullt, och de karaktären är definitivt snodd från "Snuten i Hollywood II".
 
En over-the-top actionfilm som inte vet riktigt var den ska ta vägen, men betämmer sig för att mangla på med det enda overkliga scenariot efter det andra. 
- Otroligt dumt.
 
Sammanfattning
De enda som är någorlunda acceptabla är Jason Statham och Jason Flemyng ( som har en mindre roll).
 
Annat: Storyn är skit, karaktärerna är obetydelsefulla, onödiga karaktärer kastas in lite varstans och filmens action är bland det löjligaste jag sett på länge.
 
 
Jag ger "Transporter 2" 3/10
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: