The Campaign

Två av världens roligaste skådespelare i en och samma film. Det måste ju bara vara roligt: The Campaign (2012)
 
 
I rollerna: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Dylan McDermott, Sarah Baker, John Lithgow & Dan Aykroyd
Regi: Jay Roach
Manus: Chris Henchy & Shawn Harwell
Genre: Komedi
 
Kortfattad handling
För att få kontroll över distriktet och få bort nuvarande kongressledamoten Cam Brady från tronen tar två högt uppsatta tjänstemän fram en rivaliserande kandidat: Familjefadern Marty Huggins.
 
Fördelar
Så, jag gick in med tankarna att den här filmen skulle vara GULD. Jag menar, två komiska gudar som Will Ferrell och Zach Galifianakis i en film som driver med politik. Hur kan det inte vara fantastiskt?
- Nja, det var inte fantastiskt inte...men den var ganska rolig vissa stunder.
 
Det jag mest gillade med filmen var att humorn gick över den acceptabla linjen ett par gånger - t.ex som när Will Ferrell slår en liten bebis på truten. Hela scenen är filmad i Slow-Motion så att man verkligen ser hur bebisens ansikte fladdrar när knytnäven träffar kinden. AWESOME! När en film kan tänja på dessa gränser på rätt sätt är den i min bok komiskt genial.
 
Men det komiska som driver filmen framåt är helt klart Zach Galifianakis karaktär och hans familj. Det finns en scen där hela familjen sitter runt matbordet och bekänner sina hemligheter.
- Laught my ASS OFF! 
Det var inte det att Will Ferrell inte var rolig, för det var han ju såklart. Men det var just Galifianakis karaktär som frambringade skratten.
 
Skådespelet är såklart jättebra. Både Galifianakis och Ferrell är otroligt talangfulla skådespelare som verkligen vet hur man lever sig in i en roll.
Övriga biroller är inget att klaga på. Dylan McDermott som Mart Huggins "agent" var väldigt bra. Han var rolig och en cool karaktär.
 
Men jag vågar nog ändå säga att jag hade förväntat mig mer. Den borde ha varit roligare!
 
Nackdelar
Som sagt, den borde ha varit roligare! Den hade potential att bli ett kimiskt mästerverk med det upplägget de hade att jobba med. Men tyvärr är inte manuset stakt nog för det. 
- Men visst, som sagt jag innan så skrattade jag mycket genom filmen. Det var en hel del roliga scener, men när det inte var komiskt var det något slags mellanting. Det var inte roligt, det var inte sorgligt, det var inte gripande och man brydde sig inte riktigt om vad som hände med handlingen. 
Man satt bara och hoppades:
 
"Kom igen! Släng in lite mer av Galifianakis och hans familj!" eller "Kan inte Will Ferrell slå en till bebis snart?"
 
Mellan de komiska scenerna stannade filmen upp och blev istället till något ointressant, vilket förstörde. 
 
Det fanns annat jag inte gillade och saker jag tyckte de kunde gjort bättre, men det är inget jag kan dela med mig av utan att spoila för er.
 
Sammanfattning
Zach Galifianakis är vansinnigt rolig och jag älskade hans karaktär. Will Ferrell är också rolig, men han har gjort bättre.
Filmen hade potential till att bli något stort, men tyvärr föll den lite platt.
- Men jag lovar: Om du ser den kommer du att skratta!
 
Jag ger "The Campaign" 6/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: