15 underskattade filmer

Jag ska här ge er en lista på 15 filmer som jag anser borde få mer uppmärksamhet eller ha ett högre betyg på IMDb.
 
Om du inte håller med mig - okej. Hetsa inte upp dig för att jag har en åsikt olik din egen. Berätta istället varför du tycker som du gör.
 
Basic Instinct (1992)
En mystierisk thriller med Michael Douglas och Sharon Stone som förtjänar mer uppmärksamhet än den fått. Den är charmigt obehaglig och mysteriskt spännande. Borde även vara något för dig som gillar grafiska sexscener.
 
Blow (2001)
I min mening en av Johnny Depp's bästa filmer som tyvärr blivit lite förbisedd. En mycket bra film baserad på knarklangaren George Jung's liv.
 
Caddyshack (1980) 
En av mina favoritkomedier med Chevy Chase i huvudrollen. En charmig komedi om golf och som driver med överklassen. Värt att kolla upp om du inte sett den!
 
Escape from Alcatraz (1979)
En Clint Eastwood-film som borde klassas som en klassiker. Baserad på den ökända rymningen från fängelset Alcatraz.
 
Falling Down (1993)
Michael Douglas som en galen kontorsråtta i en film som spårar ur från början till slut. Otroligt underhållande med både skrämmande och roliga inslag.
 
Fletch (1985)
Ännu en av mina favoritkomedier på listan. Checy Chase spelar en charmig och rolig journalist. En väldigt underskattad kriminalkomedi.
 
God Bless America (2011)
En av 2011 bästa filmer som inte alls fick den uppmärksamhet den förtjänade. Joel Murray spelar den mentalt ostabila Frank som tar ut sitt vrede på dagens samhälle. Rekommenderas varmt!
 
Helter Skelter (2004)
En remake vars låga budget är anledningen till att många inte har sett den. Baserad på historien om Charles Manson och hans "familj". Väldigt intressant och definitivt värt att kolla upp om du inte sett den!
 
Mickey's Once Upon a Time Christmas (1999)
En av disneys kortare filmer som på något underligt sätt missats. En film jag ser varje jul och som verkligen förtjänar mer uppmärksamhet. En tredelad historia om Musse Piggs, Kalle Ankas & Janne Långbens olika julaftonsupplevelser.
 
Ocean's Twelve (2004)
Jag är kär i Ocean's-trilogin. Jag håller med om att den är den svagaste av de tre, men det är fortfarande en bra film som verkligen förtjänar ett högre betyg än 6,2/10.
 
Shooter (2007)
En bortglömt actionfilm med Mark Wahlberg. Det är en väldigt bra film och bra mycket mer än en vanlig popcorn-action. 
 
Spider-Man 3 (2007)
Jag förstår ärligt talat inte varför alla hatar den här filmen. Jag håller med om att de andra två är bättre, men vad exakt är det som är så dåligt med denna? Tobey Maguire är fortfarande fantastisk som Spider-Man/Peter Parker och storyn är intressant! Stop Hatin'!
 
The Gods Must be Crazy (1980)
Jag känner ingen mer som sett den här. En mycket annorlunda komedi vars tittarsiffror verkligen behöver stiga. Om du inte sett denna - gör det!
 
The Italian Job (2003)
En av de bästa Heist-filmer som gjorts. Otroligt underskattad med tanke på filmens rollista: Edward Norton, Seth Green, Jason Statham, Mos Def & Mark Wahlberg. You're in for a treat!
 
Vegas Vacation (1997)
Tredje filmen på listan med Chevy Chase. Sista filmen i Vacation-serien som de flesta tycker är den sämsta, och jag kan verkligen inte hålla med! Den är charmig, rolig och sopar mattan med "European Vacation"!
 
 
Jag vill varmt rekommendera samtliga filmer jag räknat upp!
 
 
Tycker du om min lista eller anser du att jag är ute och cyklar? Dela gärna med dig om dina tankar kring underskattade filmer!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: