The Campaign

Två av världens roligaste skådespelare i en och samma film. Det måste ju bara vara roligt: The Campaign (2012)
 
 
I rollerna: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Dylan McDermott, Sarah Baker, John Lithgow & Dan Aykroyd
Regi: Jay Roach
Manus: Chris Henchy & Shawn Harwell
Genre: Komedi
 
Kortfattad handling
För att få kontroll över distriktet och få bort nuvarande kongressledamoten Cam Brady från tronen tar två högt uppsatta tjänstemän fram en rivaliserande kandidat: Familjefadern Marty Huggins.
 
Fördelar
Så, jag gick in med tankarna att den här filmen skulle vara GULD. Jag menar, två komiska gudar som Will Ferrell och Zach Galifianakis i en film som driver med politik. Hur kan det inte vara fantastiskt?
- Nja, det var inte fantastiskt inte...men den var ganska rolig vissa stunder.
 
Det jag mest gillade med filmen var att humorn gick över den acceptabla linjen ett par gånger - t.ex som när Will Ferrell slår en liten bebis på truten. Hela scenen är filmad i Slow-Motion så att man verkligen ser hur bebisens ansikte fladdrar när knytnäven träffar kinden. AWESOME! När en film kan tänja på dessa gränser på rätt sätt är den i min bok komiskt genial.
 
Men det komiska som driver filmen framåt är helt klart Zach Galifianakis karaktär och hans familj. Det finns en scen där hela familjen sitter runt matbordet och bekänner sina hemligheter.
- Laught my ASS OFF! 
Det var inte det att Will Ferrell inte var rolig, för det var han ju såklart. Men det var just Galifianakis karaktär som frambringade skratten.
 
Skådespelet är såklart jättebra. Både Galifianakis och Ferrell är otroligt talangfulla skådespelare som verkligen vet hur man lever sig in i en roll.
Övriga biroller är inget att klaga på. Dylan McDermott som Mart Huggins "agent" var väldigt bra. Han var rolig och en cool karaktär.
 
Men jag vågar nog ändå säga att jag hade förväntat mig mer. Den borde ha varit roligare!
 
Nackdelar
Som sagt, den borde ha varit roligare! Den hade potential att bli ett kimiskt mästerverk med det upplägget de hade att jobba med. Men tyvärr är inte manuset stakt nog för det. 
- Men visst, som sagt jag innan så skrattade jag mycket genom filmen. Det var en hel del roliga scener, men när det inte var komiskt var det något slags mellanting. Det var inte roligt, det var inte sorgligt, det var inte gripande och man brydde sig inte riktigt om vad som hände med handlingen. 
Man satt bara och hoppades:
 
"Kom igen! Släng in lite mer av Galifianakis och hans familj!" eller "Kan inte Will Ferrell slå en till bebis snart?"
 
Mellan de komiska scenerna stannade filmen upp och blev istället till något ointressant, vilket förstörde. 
 
Det fanns annat jag inte gillade och saker jag tyckte de kunde gjort bättre, men det är inget jag kan dela med mig av utan att spoila för er.
 
Sammanfattning
Zach Galifianakis är vansinnigt rolig och jag älskade hans karaktär. Will Ferrell är också rolig, men han har gjort bättre.
Filmen hade potential till att bli något stort, men tyvärr föll den lite platt.
- Men jag lovar: Om du ser den kommer du att skratta!
 
Jag ger "The Campaign" 6/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 

Sagan om Ringen - Ja/Nej?

 Det börjar närma sig gott folk! Snart har The Hobbit: An Unexpected Journey premiär, och jag planerar att sitta i biosalongen och njuta av den efterlängtade filmen med hela ansiktet fullt av lycka.
 
- Men innan dess hade jag tänkt värma upp med att se den originella trilogin för 65:e gången. Jag fick BluRay-boxen "The Extended Edition" på min 19-årsdag och har ännu inte sett dem på BluRay. Så det är ju lägligt att jag gör det nu.
 
Men då är min fråga:
- Är recensioner av Sagan om Ringen-trilogin något ni skulle vara intresserade av att läsa? Jag började recensera Harry Potter istället för Sagan om Ringen för någon månad sedan och skrev om fyra av dem innan det kom annat i vägen.
Om jag skulle recensera trilogin skulle de vara fyllda med spoilers, för det går verkligen inte att gå in på den utan att spoila.
- Men spoilers behöver jag väl knappast oroa mig för att ni skulle klaga på. För om du inte har sett Sagan om Ringen..vad i helvete är du för människa egentligen? Om du inte sett dem är mitt förslag att du antingen ser dem nu på direkten, eller också sätter du dig och skäms i ett hörn med dumstruten på huvudet resten av året.
 
Men vad säger ni? Recensioner av Sagan om Ringen-trilogin? Ja/Nej?
 
Lägg gärna en kommentar!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 

15 underskattade filmer

Jag ska här ge er en lista på 15 filmer som jag anser borde få mer uppmärksamhet eller ha ett högre betyg på IMDb.
 
Om du inte håller med mig - okej. Hetsa inte upp dig för att jag har en åsikt olik din egen. Berätta istället varför du tycker som du gör.
 
Basic Instinct (1992)
En mystierisk thriller med Michael Douglas och Sharon Stone som förtjänar mer uppmärksamhet än den fått. Den är charmigt obehaglig och mysteriskt spännande. Borde även vara något för dig som gillar grafiska sexscener.
 
Blow (2001)
I min mening en av Johnny Depp's bästa filmer som tyvärr blivit lite förbisedd. En mycket bra film baserad på knarklangaren George Jung's liv.
 
Caddyshack (1980) 
En av mina favoritkomedier med Chevy Chase i huvudrollen. En charmig komedi om golf och som driver med överklassen. Värt att kolla upp om du inte sett den!
 
Escape from Alcatraz (1979)
En Clint Eastwood-film som borde klassas som en klassiker. Baserad på den ökända rymningen från fängelset Alcatraz.
 
Falling Down (1993)
Michael Douglas som en galen kontorsråtta i en film som spårar ur från början till slut. Otroligt underhållande med både skrämmande och roliga inslag.
 
Fletch (1985)
Ännu en av mina favoritkomedier på listan. Checy Chase spelar en charmig och rolig journalist. En väldigt underskattad kriminalkomedi.
 
God Bless America (2011)
En av 2011 bästa filmer som inte alls fick den uppmärksamhet den förtjänade. Joel Murray spelar den mentalt ostabila Frank som tar ut sitt vrede på dagens samhälle. Rekommenderas varmt!
 
Helter Skelter (2004)
En remake vars låga budget är anledningen till att många inte har sett den. Baserad på historien om Charles Manson och hans "familj". Väldigt intressant och definitivt värt att kolla upp om du inte sett den!
 
Mickey's Once Upon a Time Christmas (1999)
En av disneys kortare filmer som på något underligt sätt missats. En film jag ser varje jul och som verkligen förtjänar mer uppmärksamhet. En tredelad historia om Musse Piggs, Kalle Ankas & Janne Långbens olika julaftonsupplevelser.
 
Ocean's Twelve (2004)
Jag är kär i Ocean's-trilogin. Jag håller med om att den är den svagaste av de tre, men det är fortfarande en bra film som verkligen förtjänar ett högre betyg än 6,2/10.
 
Shooter (2007)
En bortglömt actionfilm med Mark Wahlberg. Det är en väldigt bra film och bra mycket mer än en vanlig popcorn-action. 
 
Spider-Man 3 (2007)
Jag förstår ärligt talat inte varför alla hatar den här filmen. Jag håller med om att de andra två är bättre, men vad exakt är det som är så dåligt med denna? Tobey Maguire är fortfarande fantastisk som Spider-Man/Peter Parker och storyn är intressant! Stop Hatin'!
 
The Gods Must be Crazy (1980)
Jag känner ingen mer som sett den här. En mycket annorlunda komedi vars tittarsiffror verkligen behöver stiga. Om du inte sett denna - gör det!
 
The Italian Job (2003)
En av de bästa Heist-filmer som gjorts. Otroligt underskattad med tanke på filmens rollista: Edward Norton, Seth Green, Jason Statham, Mos Def & Mark Wahlberg. You're in for a treat!
 
Vegas Vacation (1997)
Tredje filmen på listan med Chevy Chase. Sista filmen i Vacation-serien som de flesta tycker är den sämsta, och jag kan verkligen inte hålla med! Den är charmig, rolig och sopar mattan med "European Vacation"!
 
 
Jag vill varmt rekommendera samtliga filmer jag räknat upp!
 
 
Tycker du om min lista eller anser du att jag är ute och cyklar? Dela gärna med dig om dina tankar kring underskattade filmer!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke