The Bourne Legacy

En onödig uppföljare till en fantastisk trilogi: The Bourne Legacy (2012)
 
 
I rollerna: Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton, Joan Allen, Albert Finney, Scott Glenn, Stacy Keach, Corey Stoll & Zelijko Ivanek
Regi: Tony Gilroy
Manus: Tony Gilroy & Dan Gilroy
Genre: Action, Adventure, Mystery
 
Kortfattad handling
Filmen utspelar sig samtidigt som händelserna i "The Bourne Ultimatum". När hemligstämplad information läcker ut i media bestämmer man att stänga ned programet, och i och med det döda alla som haft med det att göra. De  dödar alla utom Aaron Cross, som överlever.
 
Fördelar
Det är väldigt svårt att ge en konkret förklaring på vad filmen handlar om utan att spoila. För om du inte har sett Bourne-trilogin med Matt Damon så kommer du inte förstå någonting av den här filmen.
Jag personligen är ett otroligt stort fan av Bourne-trilogin och anser att det är en av de bästa trilogierna genom alla tider. Så därför var jag otroligt förväntansfull!
 
Visst hade filmen sina sidor med några få coola actionsekvenser, men tyvärr INGENTING mot trilogin.
Men ändå...
 
Det egentligen enda jag tyckte var riktigt bra med den här var att den utspelar sig under samma tid som "The Bourne Ultimatum". På det sättet kunde jag relatera till det, eftersom de kopplade samman en del händelser.
Och om det var någon som skulle kunnat ta över efter Matt Damon så skulle det vara Jeremy Renner. Han är en bra skådespelare och kan i stort sett spöa skiten ur vem som helst. 
 
Men det här kändes verkligen inte som en Bournefilm...
 
Nackdelar
Filmen heter "The Bourne Legacy" endast för att folk ska förstå att det fortfarande har med samma sak att göra. Men att inte ha med personen filmen är döpt efter är bara väldigt dumt.
- Visst, man kan höra på radion ibland en människa som säger "Jason Bourne har påträffatsi New York", men det betyder inte att han är med i filmen. Det var endas där för att publiken inte skulle glömma bort att det är en Bournefilm.
Det var nästan som att de kastade in massa Jason Bourne-relaterade repliker bara för att klargöra att det inte är en vanlig actionfilm.
- Men det är precis just var det är...
 
Eftersom filmen heter "The Bourne Legacy" förväntade jag mig det jag älskade med originaltrilogin.
- Men jag fick verkligen ingenting utav det. Mitt i all cool action hade vi fortfarande en karaktär vi brydde oss om. Jason Bourne kämpar för att få reda på vem han är samtidigt som han blir jagad.
I den här filmen brydde jag mig inte ett skit om en enda karaktär. Jeremy Renner vet mycket väl vem han är och varför han blir jagad, så det ligger ingen spänning i det hela.
 
Filmens story kunde ha varit intressant...men istället så är den bara inte det.
Jeremy Renner och Rachel Weisz jagas av vilka dem nu är och flyger till Asien för att hitta ett piller. Det är handlingen.
- Det som stör mig mest är att det KUNDE ha varit coolt! Men istället får vi ta del av Jeremy och Rachel som springer runt på ett ställe och Edward Norton som sitter i en kontrollpanel på ett annat ställe.
Det är en evig jakt utan action som inte leder någonstans.
Vi får inte ta del av någon riktig actionscen förrän i den sista kvarten när vi stöter på en okänd torped som tydligen varit viktig för filmens handling, och ändå är det första gången vi ser honom.
 
Om man sedan lägger på actionsekvenser med såpass skakig kamera att man blir illamående kan jag konstatera att detta INTE är en Jason Bournefilm!
 
Sammanfattning
Jeremy Renner och Rachel Weisz gör ett bra jobb, men vad spelar det för roll när allt bara är en jävla röra!
Alla karaktärer är obetydliga och storyn är inte särskilt intressant.
 
- Den här filmen är ingenting i jämförelse med "The Bourne Identity", "The Bourne Supremacy" och "The Bourne Ultimatum" och jag kommer nog aldrig att se den här filmen igen!
 
 
Jag ger "The Bourne Legacy" 5/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: