Magic Mike

Jag är en hetrosexuell kille som faktiskt såg på en film om manliga strippor. Och det är INTE GAY!: Magic Mike (2012)
 
 
I rollerna: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Olivia Munn, Matthew McConaughey, Matt Bomer, Joe Manganiello, Adam Rodriguez & Kevin Nash
Regi: Steven Soderbergh
Manus: Reid Carolin
Genre: Comedy, Drama
 
Kortfattad handling
En manlig strippa lär en yngling hur man festar, träffar tjejer och tjänar lättförtjänta pengar.
 
Fördelar
Ja, detta är ju inte den typ av film som jag vanligtvis kollar på en kall lördagskväll i December...men nu blev det så. Den största anledningen till att jag såg den var för att den är regisserad av regissören till en av mina favoritfilmer - Ocean's Eleven.
Och just för att det är han som regisserat...så är "Magic Mike" mycket bättre än den bör vara.
 
Jag ska inte ljuga. "Magic Mike" var faktiskt förvånansvärt underhållande. Jag ska inte säga att den inte handlar om män som klär av sig till musik, för det gör den. Men filmen har förvånande bra karaktärsbasering. Jag brydde mig faktiskt om karaktärerna på ett sätt jag inte hade väntat mig. 
 
Channing Tatum spelar då Magic Mike. Och sanningen är att Channing Tatum faktiskt var en manlig strippa innan han blev skådespelare. Så därför hade jag förväntat mig att han skulle vara bra i filmen endast som strippa, men jag gillade faktiskt karaktären. Han hade bra dialoger, bra skådespel och karaktären hade en intressant historia.
 
Alex Pettyfer spelar ynglingen Adam som Mike då ska lära upp. Och ja, han var bra han med, men det var ingen karaktär som stack ut. Det känndes ungefär som vem som helst hade kunnat spela karaktären. Men jag gillade även karaktärens historia och sättet han förändrades som person under filmens gång.
 
Filmens biroller är också bra. Matt Bomer, Joe Manganiello, Matthew McConaughey och Kevin Nash spelar alla strippor. Och just alla danser var bra koreograferade och kändes väldigt verkliga, vilket hjälpte karaktärerna att hålla ihop sina karaktärer
 
Jag tyckte att handlingen var bra, och framför allt var den intressant. Svårt att tro att en historia om en strippa som lär upp en ynglig skulle vara intressant...men det är den!
Vad som gör allt ännu mer intressant är de ovanliga kameravinklarna och ljussättningen. Ljuset fick utomhusscenerna att kännas "paradisiga" och innomhusscenerna verkligare än i en vanlig dansfilm. 
 
Och du som nu tänker säga "Varför ser du på en film om manliga strippor? Är du bög eller?"
- Väx upp!
 
Nackdelar
Bland bra skådespel finns det också ett rötägg. Tyvärr har vi nu fått oss enKristen Stewart till...
Hon heter Olivia Munn och ser sur ut genom hela filmen. Mestadels var hon sur, men även när hon skrattade såg hon sur ut.
- Vafan! Le någon gång människa? Det ska väl inte vara så jävla svårt att le framför en kamera?
Jag fick ingen kontakt med henne under filmen och fick heller inget att relatera till. Jag tyckte helt enkelt inte om henne!
 
Jag tyckte som sagt om storyn och så, i alla fall fram tills det börjar spåra ur! Det går från att vara en intressant berättelse till någon slags minimal drogkartell. 
Jag gick från att uppskatta storyn till att hata den snabbare än blixten. Det var som att jag knäppte med fingarna, och vips försämrades filmen till det negativa. Det är smörigt och otroligt förutsägbart, vilket det inte hade varit innan.
 
Nej, den sista kvarten förstörde allting. 
 
Sammanfattning
Det borde inte vara så här...men jag tyckte faktiskt att den här filmen var väldigt underhållande.
En bra och hållbar story fram till den sista kvarten där allt sprack.
 
- Hade slutet varit bättre hade jag gett den ett snäpp högre betyg än vad jag kommer att göra! Men killar,det ärokej att kolla på Magic Mike!Detta här är min rekommendation till er: Våga!
 
Jag ger "Magic Mike" 6/10
 
 
Ja, det var det. har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: