Madagascar 3: Europe's Most Wanted

Det är inte bara Disney som gör bra animerade filmer: Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)
 
 
I rollerna: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron Cohen, Cedric the Entertainer, Jessica Chastain, Martin Short & Frances McDormand
Regi: Eric Darnell, Tom McGrath & Conrad Vernon
Manus: Eric Darnell & Noah Baumbach
Genre: Animation, Adventure, Comedy
 
Kortfattad handling
Alex, Marty, Gloria & Melman gör allt de kan för att ta sig hem till New York. Resan för dem till Europa där de hittar den perfekta maskeringen - en circus på turné.
 
Fördelar
Efter att några få dagar innan sett "Madagascar 2" och inte blivit särskilt övertygad bestämde jag mig ändå för att ge 3:an en chans.
Och jag måste säga att den här var bra mycket bättre än väntat! Jag skulle nog säga att det här hittills var 2012's största överraskning.
 
Samtliga omtyckta karaktärer är med även i den här, och de är roligare än någonsin. Lejonet Alex, zebran Marty, flodhästen Gloria, giraffen Melman och såklart de kaxiga pingvinerna!
- De var som sagt roligare i den här filmen, mycket på grund utav att skämten var rätt placerade. I förgående filmer har jag alltid stört mig på att skämten fallit ganska platt. Vi hade humorn och poängen, men slutförandet av skämten funkade bara inte. Det blev inte tillräckligt roligt helt enkelt. 
Men så var inte fallet här i 3:an. Vi introduceras till nya spännande karaktärer som även dem bjuder på rättplacerad humor, vilket gör att huvudkaraktärerna har "mer yta att röra sig på" (humoristiskt sett). Det är väldigt svårt att förklara, men om du fattade vad jag menade: Grattis!
 
Sedan är animationen helt felfri. Jag är mycket svag för skarpa färger som skapar tropiska miljöer i animation, vilket är precis vad vi bjuds på här. Helt otroligt snyggt!
 
Jag tycker också att storyn är bättre och mer hållbar. Just "resandet" får storyn att bli mycket mer intressant än om de bara stannat kvar på ett och samma ställe hela tiden som de gjorde i 2:an. Det var det den första Madagascar hade som var så bra. De var på flykt, och nu i 3:an försöker de komma hem. Det blir helt enkelt en intressantare story att följa.
 
Och det som gör det hela ännu lite bättre är att våra vänner jagas av Cruella de Vil. Eller ja, hon ser i alla fall ut som henne. 
 
 
Hennes namn är Captain Chantel DuBois och är en odskefull "djurmördare". 
- Hon slåss, avfyrar vapen, kör moped i 200km/h, skriker och är allmänt BADASS! Och hon är perfekt som skurk i filmen! Hon har inte lika mycket scentid utan dyker bara upp lite här och där under sin jakt, vilket gör det hela mer spännande och håller ihop två separata handlingar som sedan flyter ihop i slutet.
 
Det här var verkligen årets överraskning. Skaffa på BluRay?
- Yes Sir!
 
Nackdelar
Jag har ingenting speciellt att klaga på. Det fanns en del saker som jag hade velat sett gjorts annorlunda, men det kan jag inte nämna utan att spoila viktiga moment i filmen.
 
Den överraskade mig, men den är inte perfekt - så kan jag säga!
 
Sammanfattning
Den är intressant, rolig, spännande och Captain DuBois stal filmen. Helt klart den bästa animerade filmen 2012!
- Och om du som jag inte var ett stort fan av 2:an - se 3:an. Tro mig, den är bättre!
 
Jag ger "Madagascar 3: Europe's Most Wanted" 7/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: